Standaardinstellingen voor YouTube Analytics instellen

Je kunt je eigen standaardinstellingen voor je YouTube Analytics-rapporten instellen. Deze instellingen worden toegepast op gebruikersniveau en kunnen worden overschreven bij afzonderlijke rapporten.

Instellingen wijzigen in de bètaversie van YouTube Studio

Je kunt je standaardvaluta voor rapportage instellen in de bètaversie van YouTube Studio. Andere standaardinstellingen zijn binnenkort beschikbaar.

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer het instellingenpictogram in het linkermenu.
  3. Zoek op het tabblad Algemeen naar Standaardeenheden.
  4. Selecteer je valuta in het dropdownmenu.

Instellingen wijzigen in de klassieke versie van Creator Studio

Je kunt rechtstreeks naar youtube.com/analytics gaan of de onderstaande stappen volgen om je instellingen te kiezen.

1. Log in op je YouTube-account en klik op je profielfoto > Creator Studio.
  2. Klik in het linkermenu op Analytics.
  3. Klik rechtsboven op het instellingenpictogram .
  4. Kies de standaardinstelling voor de volgende velden. Klik hieronder voor meer informatie over elke instelling.
Valuta

Je kunt kiezen in welke valuta je inkomsten worden vermeld. Deze valuta wordt alleen gebruikt in YouTube Analytics (bijvoorbeeld in het rapport Geschatte inkomsten en het rapport Advertentieprestaties) en heeft geen invloed op de valuta waarin je wordt betaald.

Opmerking: Dagelijkse inkomsten worden omgerekend aan de hand van de wisselkoers van die dag. Zelfs als de valuta in je rapporten in YouTube Analytics dezelfde is als waarin je wordt betaald, kan de wisselkoers die is gebruikt voor YouTube Analytics nog afwijken van de wisselkoers voor je inkomsten in AdSense.

Sinds oktober 2009 zijn er naast USD ook andere valuta's beschikbaar.

Perioden

Periode voor rapporten

Je kunt de standaardperiode kiezen die je wilt weergeven in je YouTube Analytics-rapporten. Je kunt dezelfde tijdsintervallen gebruiken als voor afzonderlijke rapporten.

Als je geen standaardperiode kiest, worden de gegevens voor de laatste 28 dagen getoond in je rapporten.

Periode voor diagrammen en tabellen

Je kunt kiezen uit de volgende perioden voor diagrammen en tabellen:

• Per dag
  • Per dag (geeft totalen voor 7 dagen weer)
  • Per dag (geeft gemiddelden voor 7 dagen weer)
  • Per dag (geeft totalen voor 28 dagen weer)
  • Per dag (geeft gemiddelden voor 28 dagen weer)
  • Per dag (geeft totalen voor 30 dagen weer)
  • Per week
  • Per maand
  • Per kwartaal
  • Per jaar

Als je geen standaardperiode kiest, worden de dagelijkse gegevens getoond in je diagrammen en tabellen.

Standaardcontent (voor contenteigenaren)

Als je contenteigenaar bent, kun je kiezen welke gegevens je wilt zien in de YouTube Analytics-rapporten voor je content.

• Alle geclaimde content: alle video's waarop een partner een gebruiks- of overeenkomstbeleid heeft toegepast.
  • Geclaimde door partners en premium-gebruikers geüploade content: geclaimde video's die zijn geüpload naar de gelinkte kanalen van een partner en claims met een hoog overeenkomstgehalte bij uploads van gebruikers. Dit is voornamelijk van toepassing op muziekpartners.
  • Geclaimde door standaardgebruikers geüploade content: video's die zijn geüpload door een derde partij en waarop het overeenkomstbeleid van een partner van toepassing is.
  • Alle door partners geüploade content: geclaimde en niet-geclaimde video's die zijn geüpload via de kanalen van de contenteigenaar. Bepaalde statistische gegevens, zoals abonnees en kanaaldimensie, zijn alleen beschikbaar als je naar dit type content kijkt.
  • Afspeellijsten (indien van toepassing): alle afspeellijsten die zijn gemaakt via de kanalen van de contenteigenaar.

Als je geen standaardweergave kiest, worden de gegevens voor 'Alle geclaimde content' getoond in je rapporten.

Eenheid voor de weergavetijd

Je kunt kiezen voor 'Minuten' of 'Uren' als standaardtijdseenheid voor de weergavetijd. Uren worden naar boven of beneden afgerond op hele uren.

Tip: Als je meestal gegevens voor kleinere hoeveelheden content bekijkt, zoals afzonderlijke video's, gebruik je minuten. Kies voor uren als je de prestaties wilt analyseren op basis van verzamelde gegevens, zoals op het niveau van de contenteigenaar of het kanaal.

Je kunt via het dropdownmenu Statistiek vergelijken ook 'Kijktijd (uur)' opgeven als waarde. Zo kun je minuten en uren tegelijk weergeven in de tabel.