Granska potentiellt ogiltiga referenser

De här funktionerna är endast tillgängliga för partner som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio.

Referenser inklusive innehåll som Content ID kan anse vara ogiltigt måste granskas innan ett anspråk kan bli aktivt.

Om du äger exklusiva rättigheter till innehållet och referensen följer riktlinjerna för referenser kan du begära en ny granskning av problemet. Om du inte äger rättigheterna till innehållet måste du utesluta segmentet från Content ID-matchningsövervägandet.

Obs!

• Du har 30 dagar på dig att granska och åtgärda ogiltiga referensproblem med statusen Åtgärd krävs. Om du inte granskar dem innan de löper ut utesluts segmentet automatiskt från referensen.
  • Du kan öppna utgångna eller manuellt uteslutna ogiltiga referenser på nytt om du vill begära en ny granskning av problemet.

Visa och vidta åtgärder för ogiltiga referenser

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Problem  i menyn till vänster.
  3. I filterfältet  klickar du på Status följt av Åtgärd krävs följt av ANVÄND.
  4. Klicka på filterfältet  och välj Problemtyp följt av Ogiltig referens följt av ANVÄND.
    • Om du vill begränsa sökningen väljer du fler filter: Samplad media, Öppna licenser, Annan media, Oklart ägarskap, Blandad samling, Tv-spelsmusik, Originalitet och Potentiell överträdelse av YouTubes policy för intäktsgenerering. Dessa filter representerar orsakerna till att en referens kan markeras som ogiltig.
    • Obs! Du kan även öppna den här sidan direkt från översikten  genom att klicka på Ogiltiga referenser i kolumnen Problem.
  5. Klicka på en ogiltig referens med statusen Åtgärd krävs. En informationssida öppnas med mer information om referensen, inklusive äganderättsinformation.
  6. Klicka på Spela  i videospelaren och granska det potentiellt ogiltiga segmentet i referensen.
    • Ovanför videospelaren finns mer information om varför segmentet markerades som potentiellt ogiltigt. Förloppsindikatorn i videospelaren visar hur stor andel av referensen som potentiellt anses ogiltig.
    • Obs! Anspråk som görs från ett potentiellt ogiltigt segment ställs automatiskt in som väntande. Dessa anspråk kan inte bekräftas som aktiva förrän problemet med den ogiltiga referensen är löst. Du kan se exempel på väntande anspråk under Exempel på videor med väntande anspråk på grund av ogiltigt segment.
  7. Välj vilken åtgärd du vill vidta:
    • UTESLUT SEGMENT: Om segmentet visar innehåll du inte äger rättigheterna till, t.ex. videomaterial som är allmän egendom, väljer du det här alternativet för att utesluta det från referensen.
      • Om du utesluter segmentet dras alla anspråk baserade på segmentet automatiskt tillbaka.
      • På sidan Problem kan du utesluta segment för flera ogiltiga referenser samtidigt. Välj de ogiltiga referenser vars segment du vill utesluta och klicka på EXKLUDERA OGILTIG REFERENS i bannern högst upp.
    • BEGÄR GRANSKNING: Om du äger exklusiva rättigheter till innehållet och referensen följer riktlinjerna för referenser väljer du det här alternativet om du vill begära en ny granskning.
      • Om segmentet bekräftas som giltigt efter en ny granskning kan väntande anspråk baserade på segmentet granskas och bekräftas som aktiva.
      • Obs! Det går inte att begära en ny granskning av flera ogiltiga referenser samtidigt.

Hantera problem med ogiltiga referenser

Om ett referensproblem har lösts eller väntar på att bli löst kan du få mer information om dess status på sidan Problem :

1. I filterfältet klickar du på Status följt av Väntar och Lösta följt av ANVÄND.
  2. Klicka på filterfältet  och välj Problemtyp följt av Ogiltig referens följt av ANVÄND.
  3. Leta reda på kolumnen Statusinformation. Lösta problem med ogiltiga referenser har en av följande statusar:
    • Väntar på (på ny granskning): Du har begärt en ny granskning av det ogiltiga segmentet för den här referensen och väntar på att YouTube ska fatta ett beslut.
    • Ägs (ny granskning godkänd): Din begäran om ny granskning av det ogiltiga segmentet för den här referensen har godkänts.
    • Ägs (anspråk som skickats för granskning): Din begäran om ny granskning av det ogiltiga segmentet för den här referensen har godkänts av YouTube, men anspråk som görs med den här referensen skickas för granskning.
    • Utesluts (har upphört att gälla): Det ogiltiga segmentet utesluts från din referens på grund av att det har upphört att gälla.
    • Utesluts (manuellt): Det ogiltiga segmentet utesluts från din referens på grund av din åtgärd.
    • Utesluts (begäran om ny granskning nekad): Din begäran om ny granskning av det ogiltiga segmentet för den här referensen nekades. Segmentet har markerats som uteslutet, men det kan fortfarande användas för potentiella anspråk som skickas för manuell granskning.

Du kan bara begära granskning av ett stängt problem med en ogiltig referens om problemet har upphört att gälla (Uteslutet (har upphört att gälla)), eller om du har uteslutit det manuellt (Utesluts (manuellt)). Du kan inte begära en ny granskning av referenser som har uteslutits av YouTube. Det här beslutet är slutgiltigt.