Redigera videoinställningar

När du har laddat upp en video kan du ändra videoinformationen i YouTube Studio. Du kan ändra videons titel eller inställningarna för textning och kommentarer. Läs om hur du gör ändringar av flera videor samtidigt.

Redigera videoinformation

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på en videos titel eller miniatyr.
  4. Välj inställningar för videon och välj sedan Spara.
Få tips för kreatörer om videoredigering.

Tillgängliga videoinställningar

Titel

Videons titel.

Obs! Videotitlar har en teckenbegränsning på 100 tecken och får inte innehålla ogiltiga tecken.

Beskrivning

Information som visas under videon. Använd följande format för videoattribution: [kanalnamn] [videotitel] [video-id].

Lägg till Korrigering: eller Korrigeringar: om du vill göra ändringar i videon. På en separat rad kan du lägga till en tidsstämpel och en förklaring till korrigeringen. Exempel:

Korrigering:

0:35 Anledning till korrigering

Det här avsnittet visas efter alla videokapitel. När tittarna tittar på din video visas informationskortet Visa korrigeringar.

För formaterad text i beskrivningar väljer du fet, kursiv eller genomstruken bland alternativen längst ned i beskrivningsrutan.

Videobeskrivningar har en teckenbegränsning på 5 000 tecken och får inte innehålla ogiltiga tecken.

Obs! Om kanalen har aktiva varningar, eller om innehållet kan vara olämpligt för vissa tittare, är inte funktionen för korrigeringar tillgänglig.

Miniatyr Bilden som tittarna ser innan de klickar på videon.
Spellista Lägg till videon i en befintlig spellista eller skapa en spellista.
Målgrupp För att följa Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) måste du informera oss om ditt innehåll är avsett för barn.
Åldersgräns Ange åldersgräns för videor som kanske inte lämpar sig för vissa tittare.

En video från din kanal som är en klickbar länk i Shorts-spelaren och hänvisar tittare från dina Shorts-videor till annat innehåll på YouTube som tillhör dig.

Med åtkomst till avancerade funktioner kan du redigera Shorts-videor och lägga in en länk till en video från din kanal. Videor, Shorts-videor och liveinnehåll kan länkas.

Obs! Videon du väljer måste vara offentlig eller olistad och måste följa riktlinjerna för communityn.

Längst ned på informationssidan väljer du VISA MER och väljer dina avancerade inställningar.

Betald marknadsföring Informera tittarna och YouTube om att videon innehåller betald marknadsföring.
Automatiska kapitel

Du kan lägga till videokapiteltitlar och tidsstämplar i videorna så att det blir enklare att titta på dem. Du kan skapa egna videokapitel eller använda automatiskt genererade kapitel genom att markera kryssrutan Tillåt automatiska kapitel (om tillgängligt och om du är kvalificerad).

Alla videokapitel du anger åsidosätter automatiskt genererade kapitel.

Platser som visas Platser som visas (när de är tillgängliga och kvalificerade) använder destinationer som du tydligt har markerat i beskrivningen, videotranskriptionen och videoramarna för att lyfta fram viktiga platser i en snurra i videons beskrivning. Om du vill välja bort automatiska platser som visas avmarkerar du kryssrutan Tillåt automatiska platser som visas. Obs! Platser som visas använder inte enhetsplatsdata eller påverkar vilka annonser som visas i din video (om du genererar intäkter).
Taggar

Ange beskrivande sökord för att hjälpa till att korrigera felaktiga sökningar.

Taggar kan vara användbara om videons innehåll ofta stavas fel. Annars spelar taggar en liten roll för videons upptäckt.

Språk och textningscertifiering Välj videons originalspråk och textningscertifiering.
Inspelningsdatum och inspelningsplats Ange videons inspelningsdatum och inspelningsplats.
Licens och distribuering Ange om din video kan bäddas in på en annan webbplats. Ange om du vill skicka aviseringar till dina prenumeranter om din nya video.
Shorts-sampling Tillåt andra att skapa Shorts-videor med ljud från den här videon.
Kategori

Välj en kategori så att det blir lättare för tittarna att hitta videon. För utbildningsvideor kan du välja följande alternativ:

• Typ: Välj aktivitet, begreppsöversikt, anvisning, föreläsning, instruktioner för problemlösning, användning i verkligheten, vetenskapligt experiment, tips eller annat som utbildningstyp.
  • Problem: Lägg till tidsstämpeln och frågan som besvaras i videon. Obs! Det här alternativet är endast tillgängligt för utbildningstypen Instruktioner för problemlösning.
  • Akademiskt system: Välj landet eller regionen som passar för videon. Då kan du ytterligare specificera nivå, prov, kurs och akademisk standard. Obs! Det här kan väljas automatiskt utifrån kanalens standardland/-region.
  • Nivå: Välj nivå för din video, till exempel årskurs 9 eller avancerad.
  • Prov, kurs eller standard: Sök i databasen om du vill lägga till akademisk standard, prov eller kurs för videon.
Kommentarer och betyg Ange om tittarna får skriva kommentarer om videon. Ange om tittarna får se antalet gilla-markeringar för videon.
Synlighet Välj integritetsinställningarna för din video så kan du kontrollera var videon kan visas och vem som kan titta på den.
Undertexter Lägg till undertexter i videon för att nå en bredare publik.
Slutskärm Lägg till visuella element i slutet på videon. Videon måste vara minst 25 sekunder lång för att kunna ha en slutskärm.
Kort Lägg till interaktivt innehåll i videon.
Om du vill ange att videon handlar om ett specifikt spel kan du välja kategorin Spel och lägga till titeln i videons avancerade inställningar.

Se hur du redigerar videoinställningar

Titta på följande video från kanalen YouTube Creators om hur du redigerar videoinställningar.

Edit Video Settings with YouTube Studio