Redigera videoinställningar

Efter att du har laddat upp en video kan du ändra metadatan i YouTube Studio. Du kan ändra videons titel eller inställningarna för textning och kommentarer. Läs om hur du gör ändringar av flera videor samtidigt.

Få tips om hur du redigerar din video från Akademin för kreatörer.

Redigera videoinformation

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Videor i menyn till vänster.
  3. Klicka på en videos titel eller miniatyr.
  4. Välj inställningar för videon och välj sedan Spara.

Tillgängliga videoinställningar

Fliken Grundinställningar

• Titel
  • Beskrivning
  • Taggar
  • Målgrupp
  • Synlighet
  • Intäktsgenerering
  • Spellistor
  • Miniatyr
Fliken Avancerade inställningar
  • Kategorier
  • Äganderätt till licenser och rättigheter
  • Textningscertifiering
  • Inspelningsdatum
  • Videoplats
  • Språk
  • Syndikering
  • Kommentarsinställningar
Om du vill ange att videon handlar om ett specifikt spel kan du välja kategorin Spel och lägga till titeln i videons avancerade inställningar.

Se hur du redigerar videoinställningar

Titta på följande video från kanalen YouTube Creators om hur du redigerar videoinställningar.

Edit Video Settings with YouTube Studio