Abonner på YouTube-kanaler

Du kan abonnere på kanaler du vil se mer innhold fra. Bare trykk på Abonner-knappen under en YouTube-video eller på en kanalside. Når du abonnerer på en kanal, ser du nye videoer fra kanalen i abonnementsfeeden din.

Det kan også hende at du får varsler når en kanal du abonnerer på, publiserer nytt innhold. Som standard sender vi deg bare varsler om høydepunktene fra kanalen. Finn ut mer om hvordan du administrerer varslene dine.

Kom i gang | Finn ut hvordan du abonnerer på YouTube-kanaler, og hvorfor det er lurt

Abonner på YouTube Viewers-kanalen for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Abonner på YouTube-kanaler

1. Åpne YouTube-appen, eller gå til m.youtube.com.
  2. Logg på YouTube.
  3. Hvis du er på Startside-fanen :
    • Trykk på kanalikonet under videoen fra kanalen du vil abonnere på.
    • Trykk på Abonner .
  4. Hvis du ser på en video fra en kanal som du vil abonnere på:
    • Trykk på Abonner under videoen.

Når du abonnerer på en kanal, ser du en liste over anbefalte kanaler på skjermen. Disse er basert på lignende kanaler du ikke allerede abonnerer på. Du kan alltid se innholdet til kanalen før du abonnerer.

Når får jeg varsler?

Når du abonnerer på en kanal, sender vi deg automatisk varsler om fremhevet innhold fra den kanalen. Du kan velge å bli varslet hver gang kanalen publiserer noe, ved å endre varslingsinnstillingene dine

Vær oppmerksom på at varslingsinnstillingene dine for kanalen tilbakestilles hvis du sier opp abonnementet og deretter abonnerer på kanalen på nytt.

Hvis målgruppen til kanalen er angitt som laget for barn, mottar du ikke varsler. Bjelleinnstillingen settes også til Ingen varsler . Du kan ikke endre denne innstillingen.

Si opp abonnementet på en YouTube-kanal

1. Logg på YouTube.
  2. Gå til en video fra en kanal du ikke lenger vil abonnere på.
  3. Under videospilleren trykker du på Abonnerer etterfulgt av Avslutt abonnementet.
  4. Nederst på skjermen ser du et varsel med bekreftelse på at du har sagt opp abonnementet på kanalen.

Administrer YouTube-abonnementene dine

Finn kanaler å abonnere på

YouTube viser videoer og kanaler vi tror du vil like, både på Startside-fanen og etter at du har sett en video. Vi anbefaler disse videoene basert på det du har sett, og det som er på vei opp.

Hvis du ikke liker det vi anbefaler, kan du fortelle oss at du ikke er interessert.

• Bla gjennom etter kategori: Hvis du vil se kanaler om et bestemt emne, kan du gå til Utforsk for å se populære kanaler fra forskjellige kategorier.
  • Søk: Prøv å søke etter interessene dine på YouTube. Du kan bruke et filter på søkeresultatene for å se kanaler som er relevante for det du søkte etter.

Se YouTube-abonnementene dine

Når du abonnerer på en kanal, ser du nye videoer på Abonnementer-fanen . På Startside-fanen ser du også videoer fra abonnementene dine, i tillegg til anbefalinger om kanaler eller videoer som kan være av interesse for deg.

Følg denne veiledningen for å finne abonnementene dine:

1. Åpne YouTube-appen.
  2. Logg på YouTube.
  3. Trykk på Abonnementer-fanen

Du kan trykke på Alle for å se en liste over kanalene du abonnerer på, og filtrere resultatene ved å bruke rullegardinpilen øverst.

Når en kanal du abonnerer på, har nytt innhold, vises det en prikk ved siden av kanalnavnet. Hvis en av kanalene du abonnerer på, har direktesending, ser du ordet «Direkte» ved siden av kanalnavnet.

Feilsøk problemer med YouTube-abonnementene dine

Abonnementsgrenser på YouTube

Hvis du ser en feilmelding om for mange abonnementer, har du nådd abonnementsgrensen. Du kan bare abonnere på 75 nye kanaler hver dag.

Du kan abonnere på maksimalt 2000 kanaler. Abonnementsgrensen øker imidlertid i takt med YouTube-kanalen din – den er knyttet til antall abonnenter på kanalen din eller hvor lenge du har hatt kontoen. De nøyaktige grensene kan endres over tid.

Vi anbefaler at du setter en grense på 5000 kanalabonnementer for kontoen din, for å sikre en best mulig opplevelse av abonnementsfeeden og kanallisten.

Tredjepartsutvidelser som fører til at du utilsiktet abonnerer på kanaler

Hvis du får varsler om videoer og kanaler du ikke har abonnert på, eller innhold du har sagt opp abonnementet for, kan det hende en nettleserutvidelse har ført til at du abonnerer uten å ha gitt tillatelse. Finn ut mer om hvordan du administrerer nettleserutvidelser.

Forskjellen mellom varsler og abonnementsfeeden

I abonnementsfeeden, som er tilgjengelig både på mobil og datamaskin, ser du alle nylig opplastede videoer fra kanalene du abonnerer på.

Med varsler får du beskjed om nye videoer, oppdateringer fra kanalene du abonnerer på, og tips om innhold du kanskje liker. Vi sender deg e-post, personlig tilpassede varsler på mobil eller innboksvarsler på datamaskinen eller mobilenheten din. Når du abonnerer på en kanal, får du automatisk personlig tilpassede varsler med høydepunkter fra aktiviteten på kanalen.

Innboksvarslene er sortert etter tidspunkt, med de nyeste varslene øverst. I «Viktig»-delen, som inneholder varslene vi mener er mest relevante for deg, er det ikke sikkert de nyeste varslene vises øverst. Eksempler på viktige varsler kan være svar på kommentarer du har lagt ut, eller når folk deler videoene dine.

Trykk på varselbjellen  på en kanal du abonnerer på, for å motta alle varslene fra denne kanalen. Symbolet endres til en ringende bjelle , og dette viser at du har valgt å motta alle varsler.

Hvis målgruppen til kanalen er angitt som laget for barn, mottar du ikke varsler. I tillegg blir bjelleinnstillingen angitt som Ingen varsler . Du kan ikke endre denne innstillingen.