Je op kanalen abonneren

YouTube Gaming-abonnementen gelden vanaf juli 2018 ook voor YouTube. Hier vind je meer informatie.

Je kunt je abonneren op kanalen die je leuk vindt. Zo zie je meer content van deze kanalen. De knop Abonneren vind je onder elke YouTube-video en op de pagina van een kanaal. Nadat je je op een kanaal hebt geabonneerd, zie je nieuwe video's van dat kanaal in je abonnementsfeed.

Als een kanaal waarop je bent geabonneerd nieuwe content publiceert, krijg je daar mogelijk meldingen over. Standaard sturen we je alleen de hoogtepunten van het kanaal. Meer informatie over hoe je je meldingen beheert.

Getting started | How to subscribe to a YouTube channel and why

Abonneren op een kanaal

1. Log op een computer in bij YouTube.
  2. Ga naar een video van het kanaal waarop je je wilt abonneren.
  3. Klik onder de videospeler op Abonneren  .
    1. Als er in de video een andere creator voorkomt, zie je mogelijk een link naar zijn of haar kanaal en een abonneerknop. Meer informatie over creators die worden weergegeven in het gedeelte 'Uitgelicht in deze video'.

Wanneer je meldingen krijgt

Als je op een kanaal geabonneerd bent, sturen we je automatisch alleen meldingen voor de hoogtepunten van dat kanaal. Als je voor alle uploads van content op het kanaal een melding wilt krijgen, kun je je instellingen voor meldingen wijzigen

Als je je afmeldt voor een kanaal en je je er daarna opnieuw op abonneert, worden de instellingen voor meldingen gereset.

Je krijgt geen meldingen als de doelgroep van een kanaal is ingesteld als gemaakt voor kinderen. De meldingsbel wordt dan ingesteld op geen meldingen . Je kunt deze instelling niet wijzigen.

Abonnement op een kanaal opzeggen

1. Log op een computer in bij YouTube.
  2. Ga naar een video van het kanaal waarvoor je je wilt afmelden.
  3. Klik onder de videospeler op Geabonneerd en dan Afmelden.
  4. Onderaan het scherm krijg je een melding dat je je hebt afgemeld.

Je abonnementen beheren

Kanalen zoeken om je op te abonneren

Nadat je een video hebt bekeken, laat YouTube op het tabblad Home video's en kanalen zien die je misschien ook leuk vindt. We raden deze video's aan op basis van wat je hebt bekeken en wat er trending is.

Als je onze aanbevelingen niet leuk vindt, kun je ons laten weten dat je niet geïnteresseerd bent.

• Browsen op categorie: als je een kanaal zoekt met een bepaald thema, ga je naar Browse door kanalen om door populaire kanalen in verschillende categorieën te browsen.
  • Zoeken: je kunt ook op YouTube zoeken op basis van je interesses. Je kunt daarna filters toepassen op je zoekresultaten om alleen kanalen weer te geven die relevant zijn voor jouw zoekopdracht.

Je abonnementen bekijken

Als je je abonneert op een kanaal, krijg je nieuwe video's te zien in je abonnementsfeed. In de feed op de homepage worden mogelijk ook video's van je abonnementen weergegeven, naast aanbevelingen voor kanalen en video's die je misschien interessant vindt.

Als je je afmeldt voor een kanaal en je er later opnieuw op abonneert, worden de instellingen voor meldingen gereset. Vervolgens krijg je gepersonaliseerde meldingen of geen meldingen. Als je een melding voor elke upload wilt krijgen, moet je alle meldingen aanzetten.

Je krijgt geen meldingen als de doelgroep van een kanaal is ingesteld als gemaakt voor kinderen. De meldingsbel wordt dan ingesteld op geen meldingen . Je kunt deze instelling niet wijzigen.

Je gaat als volgt naar de secties 'Abonnementen' en 'Wat je kunt bekijken':

1. Log in bij YouTube.
  2. Klik in de gids op Abonnementen.
  3. Klik op Rasterweergave of Lijstweergave om je abonnementen in een raster of lijst te bekijken.

Problemen met je abonnementen oplossen

Abonnementenlimiet

Als de foutmelding 'Te veel abonnementen' wordt weergegeven, heb je het abonnementenlimiet bereikt. Je kunt je abonneren op maximaal 75 kanalen per dag.

In totaal kun je je abonneren op maximaal 2000 kanalen. Maar je abonnementenlimiet groeit mee met je YouTube-kanaal. Deze is gekoppeld aan het aantal abonnees dat je kanaal heeft of hoelang je account bestaat. De exacte limiet kan in de loop der tijd dus veranderen.

We raden een maximum van 5000 kanaalabonnementen aan voor je account. Zo beleef je het meeste plezier aan je abonnementsfeed en kanaallijst.

Extensies van derden abonneren je zonder jouw toestemming op kanalen

Als je meldingen ziet voor video's en kanalen waarop je je niet hebt geabonneerd, of als je meldingen ziet voor video's en kanalen waarvoor je je hebt afgemeld, ben je mogelijk door een browserextensie op kanalen geabonneerd zonder dat je daar toestemming voor hebt gegeven. Meer informatie over het beheer van browserextensies.

Het verschil tussen meldingen en de abonnementsfeed

In de abonnementsfeed (beschikbaar op mobiele apparaten en computers) zie je alle recent geüploade video's van je abonnementen.

Meldingen laten je weten dat er nieuwe video's en updates van je abonnementen zijn. We sturen e-mails, meldingen op je mobiele apparaat of inboxmeldingen op je computer. Als je je abonneert op een kanaal, krijg je automatisch gepersonaliseerde meldingen met hoogtepunten van activiteiten.

Tik op de meldingsbel als je alle meldingen wilt ontvangen van een kanaal waarop je geabonneerd bent. Het icoon verandert dan in een rinkelende bel om aan te geven dat je alle meldingen hebt geselecteerd.

Je krijgt geen meldingen als de doelgroep van een kanaal is ingesteld als gemaakt voor kinderen. De meldingsbel wordt dan ingesteld op geen meldingen . Je kunt deze instelling niet wijzigen.