Ekskluder dele af dine referencer

Disse funktioner er kun tilgængelige for partnere, der bruger YouTube Studio CMS.
Du skal have eksklusive rettigheder til de referencer, som du aktiverer Content ID-matchning for. Hvis der er indhold i din reference, som du ikke ejer rettighederne til, skal du ekskludere de pågældende segmenter fra Content ID-matchning. Det kunne f.eks. være:

Du kan ekskludere segmenter fra dine referencer ved hjælp af Studio CMS eller skabeloner til indholdslevering.

Bemærk!

• Hvis du ekskluderer et segment fra en eksisterende video, frafalder YouTube automatisk ethvert krav, som er baseret på det ekskluderede segment.
  • Kun den, der har oprettet referencen, kan ekskludere segmenter fra en referencefil.
    • Hvis den, der har oprettet referencen, ikke længere ejer aktivet, kan en anden ejer ekskludere segmenter.
    • Hvis et aktiv har to eller flere ejere, er du muligvis nødt til at samarbejde med en anden ejer, hvis du ikke kan ekskludere segmenter.
  • Få flere oplysninger om referencetype og referencestatus.

Brug Studio CMS til at ekskludere segmenter

Hvis du har uploadet en reference med indhold, som du ikke ejer rettighederne til, kan du ekskludere segmenterne ved hjælp af Studio CMS:

1. Log ind på Studio CMS.
  2. Vælg Aktiver i menuen til venstre.
  3. Klik på titlen på det aktiv, som du gerne vil opdatere.
    • Bemærk! Du kan kun ekskludere segmenter fra aktiver med én eller flere aktive referencer.
  4. På siden med aktivoplysninger skal du klikke på Referencer i menuen til venstre.
  5. Klik på rækken med den reference, du vil opdatere.
  6. Klik på REDIGER under Eksisterende og afventende ekskluderinger.
  7. Klik på TILFØJ ENDNU EN EKSKLUDERING.
  8. Angiv tidsstemplerne for det segment, du vil ekskludere fra referencen.
    • Klik på afspilningsikonet for at se det segment, der starter og slutter ved de angivne tidsstempler.
    • Du kan ekskludere andre segmenter ved igen at klikke på TILFØJ ENDNU EN EKSKLUDERING og angive tidsstemplerne.
  9. Klik på GEM, når du er færdig med at tilføje ekskluderinger.
Nogle ekskluderede segmenter kan stadig generere referenceoverlapninger eller medføre, at referencen markeres som potentielt ugyldig. Få flere oplysninger om løsning af problemer med referenceoverlapninger og validering af potentielt ugyldige referencer.

Brug skabeloner til indholdslevering til at ekskludere segmenter

Når du leverer nye referencefiler ved hjælp af regnearksskabelonen "Webvideoer – kun reference", kan du tilføje intervaller for ekskludering af referencer for at angive, hvilke segmenter YouTube skal ekskludere ved Content ID-matchning. Du kan også opdatere eksisterende manuelle ekskluderinger af referencer ved hjælp af regnearksskabelonen "Reference – administration".

I regnearksskabeloner i kolonnen reference_exclusions skal du angive tidsintervallet i formatet MM:SS-MM:SS. "00:00-00:10" angiver f.eks., at de første 10 sekunder af referencen skal ignoreres ved Content ID-matchning.

Hvis du vil ekskludere mere end ét segment, skal du bruge en lodret streg ("|") til at adskille de enkelte tidsintervaller.

Derudover kan du fjerne allerede eksisterende manuelle ekskluderinger ved hjælp af regnearksskabelonen "Reference – administration". Brug kolonnen clear_reference_exclusions, og angiv værdien til yes for at rydde eksisterende ekskluderinger. Dette gælder ikke for de ekskluderinger, der stammer fra referenceoverlapninger eller ugyldige referencer. Bemærk! Hvis du angiver ekskluderinger af referencer i kolonnen reference_exclusions, og du angiver "yes" i kolonnen clear_reference_exclusions, foretages der ingen opdateringer.

Udfyldte ekskluderinger

Hvis du leverer en reference, der er identisk med en reference, du har leveret tidligere, kopieres referenceekskluderinger (overlapninger og manuelt oprettede ekskluderinger) fra den eksisterende reference automatisk til den nye reference.

Disse ekskluderinger, der også kaldes "udfyldte ekskluderinger", bliver kopieret fra den eksisterende reference til den nye identiske reference. I begge tilfælde udfyldes ekskluderingerne kun, hvis identiske referencer leveres på det samme aktiv som den eksisterende reference.