Sluit dele van jou verwysings uit

Hierdie kenmerke is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube Studio Inhoudbestuurder gebruik. Kontak jou YouTube Vennootbestuurder om toegang te kry.
Jy moet eksklusiewe regte hê op die verwysings waarvoor jy Content ID-passing aanskakel. As jou verwysing inhoud insluit waarop jy nie die regte besit nie, moet jy daardie segmente van oorweging vir Content ID-passing uitsluit. Voorbeelde kan die volgende insluit:

Jy kan segmente met Studio Inhoudbestuurder of inhoudleweringtemplate by jou verwysings uitsluit.

Notas:

• As jy ’n segment by ’n bestaande video uitsluit, sal YouTube outomaties enige eise vrystel wat op grond van die uitgeslote segment gemaak is.
  • Net die verwysingverskaffer kan segmente by ’n verwysinglêer uitsluit.
    • As die verskaffer nie meer die eienaar van die bate is nie, kan ’n ander eienaar segmente uitsluit.
    • As ’n komponent twee of meer eienaars het, sal jy dalk met ’n ander eienaar moet saamwerk as jy nie segmente kan uitsluit nie.
  • Kom meer te wete oor verwysingtipe en verwysingstatus.

Gebruik Studio Inhoudbestuurder om segmente uit te sluit

As jy ’n verwysing opgelaai het wat inhoud insluit waartoe jy nie die regte besit nie, kan jy die segmente met Studio Inhoudbestuurder uitsluit:

1. Meld aan by Studio Inhoudbestuurder.
  2. Kies Bates op die linkerkieslys.
  3. Klik die titel van die bate wat jy wil opdateer.
    • Let wel: Jy kan slegs segmente in komponente met een of meer aktiewe verwysings uitsluit.
  4. Klik Verwysings op die linkerkieslys van die Komponentbesonderhede-bladsy.
  5. Klik die ry van die verwysing wat jy wil opdateer.
  6. Klik onder Bestaande en hangende uitsluitings op WYSIG.
  7. Klik VOEG BYKOMENDE UITSLUITING BY.
  8. Voer die tydstempel van die segment in wat jy by die verwysing wil uitsluit.
    • Om die segment te bekyk wat begin en eindig by die tydstempels wat jy ingevoer het, moet jy die speel-ikoon klik.
    • Klik weer VOEG BYKOMENDE UITSLUITING BY om ander segmente uit te sluit, en voer die tydstempels in.
  9. Klik STOOR wanneer jy die uitsluitings klaar bygevoeg het.
Sommige uitgeslote segmente sal dalk steeds verwysingoorvleuelings genereer of veroorsaak dat die verwysing as moontlik ongeldig gemerk word. Kom meer te wete oor oplossing van verwysingoorvleuelings en bevestiging van moontlike ongeldige verwysings.

Gebruik inhoudleweringtemplate om segmente uit te sluit

Wanneer jy nuwe verwysingslêers met gebruik van die sigbladtemplaat “Webvideo – slegs verwysing” lewer, kan jy verwysinguitsluitingintervalle byvoeg om te spesifiseer watter segmente YouTube tydens Content ID-passing moet uitsluit. Jy kan ook bestaande handmatige verwysinguitsluitings met gebruik van die sigbladtemplaat “Verwysing – bestuur” opdateer.

Voer die tydinterval in die formaat MM:SS-MM:SS in die kolom met die etiket verwysinguitsluitings op die sigbladtemplate in. Byvoorbeeld, “00:00-00:10” dui aan dat die eerste 10 sekondes van die verwysing tydens Content ID-passing geïgnoreer moet word.

Om meer as een segment uit te sluit, moet jy die pypkarakter (“|”) gebruik om tydintervalle te skei.

Jy kan ook bestaande handmatige uitsluitings verwyder met gebruik van die sigbladtemplaat “Verwysing – bestuur”. Gebruik die kolom verwyder_verwysinguitsluitings en stel die waarde op ja om bestaande uitsluitings te verwyder. Dit is nie van toepassing op die uitsluitings wat van verwysingoorvleuelings of ongeldige verwysings af kom nie. Let daarop dat geen opdaterings gedoen sal word as jy verwysinguitsluitings in die verwysinguitsluitings-kolom spesifiseer en “ja” in die verwyder_verwysinguitsluitings-kolom stel nie.

Voortgesette uitsluitings

As jy ’n verwysing lewer wat identies is aan ’n verwysing wat jy reeds gelewer het, word verwysinguitsluitings (oorvleuelings en uitsluitings wat self geskep is) outomaties uit die bestaande verwysing na die nuwe duplikaatverwysing gekopieer.

Hierdie uitsluitings, bekend as “voortgesette uitsluitings”, word ook uit die nuwe duplikaatverwysing na die bestaande verwysing gekopieer. Die uitsluitings word in beide gevalle slegs voortgesit as duplikaatverwysings op dieselfde bate as die bestaande verwysing gelewer word.