Flytta din YouTube-kanal till ett annat konto

Du kan flytta din kanal med allt innehåll från ett konto till ett annat. Observera att om ditt konto är ett kontrollerat konto eller ett jobb- eller skolkonto kan du inte flytta din kanal.

Innan du börjar:

YouTube-kanalen är automatiskt kopplad till ett konto. Det finns två olika typer av konton:

Google-konto Du måste ha ett Google-konto om du vill logga in på YouTube. Kanalens namn är automatiskt detsamma som namnet på Google-kontot.
Varumärkeskonto

Ett varumärkeskonto är ett särskilt konto för ditt varumärke. Det här kontot är inte detsamma som ditt personliga Google-konto. Om en kanal är länkad till ett varumärkeskonto kan flera personer hantera kanalen från sina Google-konton.

Läs mer om hur du skapar ett varumärkeskonto:

1. Börja med att kontrollera om du redan har ett varumärkeskonto.
  2. Logga in på YouTube.
  3. Öppna kanallistan.
  4. Klicka på Skapa en ny kanal.
  5. Namnge varumärkeskontot och verifiera det. Klicka sedan på Skapa. Nu har du skapat ditt varumärkeskonto.

Flytta ditt Google-konto till ett annat varumärkeskonto som är kopplat till samma kanal:

1. Logga in på YouTube.
  2. Välj din profilbild längst upp på skärmen.
  3. Vid behov byter du konto till det Google-konto som är kopplat till kanalen du vill flytta.

Anmärkning:

Du kan radera fel kanal av misstag. Undvik det genom att kontrollera att du är inloggad på det Google-konto som är kopplat till kanalen du vill flytta.

4. Klicka på Inställningar.
  5. Klicka på Avancerade inställningar.
  6. Klicka på Flytta kanalen till ett varumärkeskonto.
  7. Välj kontot som du vill flytta till i listan på skärmen. Om du inte har en lista över konton kan det bero på några olika saker:
    • Ditt Google-konto är inte kontots primära ägare. Läs mer om hur du ändrar kanalens ägare.
    • Andra användare har åtkomst till din kanal i Studio-behörigheter. Du måste ta bort dessa användare i Studio för att kunna fortsätta. Läs mer om hur du tar bort åtkomsten.
    • Du har använt ett varumärkeskonto för kanalen och den har flyttats till behörigheter. Du måste välja bort kanalen från Studio-behörigheter för att kunna fortsätta.
      • Om du vill välja bort behörigheter klickar du på Vill du välja bort behörigheter i YouTube Studio? under Inställningar följt av Behörigheter i YouTube Studio.
  8. Om kontot du väljer redan är kopplat till en YouTube-kanal klickar du på Ersätt, och sedan på Ta bort kanal i rutan som visas.
    • Obs! Den här åtgärden tar bort kanalen som redan är kopplad till det kontot. Allt innehåll som är kopplat till kanalen raderas permanent, inklusive videor, kommentarer, meddelanden, spellistor och historik.
  9. Om du vill se hur kanalnamnet visas efter flytten klickar du på Flytta kanal.
    • Kom ihåg! Det här tar bort alla befintliga kanaler och videor som redan är kopplade till kontot du flyttar till.
  10. Obs! Du kan bli ombedd att ange ditt lösenord och autentisera dig igen. Läs mer om att autentisera ditt konto igen.
Observera att en del innehåll inte går att flytta. Det gäller till exempel alla kommentarer som skrivits av kanalen, skickade och mottagna meddelanden, verifieringsmärken och automatiska filtreringsinställningar för communityn. Om det finns sådant innehåll på kanalen får du ett varningsmeddelande. Om du har en anpassad webbadress flyttas den inte till din nya kanal.

Flytta ditt varumärkeskonto till ett annat Google-konto:

1. Logga in som ägaren av varumärkeskontot på YouTube.
  2. Uppe till höger klickar du på din profilbild följt av Inställningar .
  3. Klicka på Lägg till eller ta bort ansvariga under Konto.
  4. Klicka på Hantera behörigheter.
    1. Obs! Du kan bli ombedd att ange ditt lösenord och autentisera dig igen. Läs mer om att autentisera ditt konto igen.
  5. Välj Bjud in nya användare .
  6. Ange e-postadressen till det Google-konto som du vill flytta din kanal till.
  7. Under namnet på en person väljer du den personens roll:
    1. Ägare har de största befogenheterna och avgör vilka som får hantera kontot. Varje konto måste ha en primär ägare.
  8. Välj Bjud in följt av Klar.
  9. Tacka ja till e-postinbjudan som skickats till det Google-konto som nyligen lades till.
  10. Logga in med det nya Google-kontot efter sju dagar och gå till Hantera behörigheter igen.
  11. Ändra rollen för det konto du är inloggad med till primär ägare i rullgardinsmenyn.
  12. Klicka på Överför i rutan som visas.