Flytta din YouTube-kanal till ett annat konto

Du kan flytta din kanal (med alla videor, gilla-markeringar osv.) från ett konto till ett annat.

Innan du börjar:

YouTube-kanalen är automatiskt kopplad till ett konto. Det finns två olika typer av konton:

Google-konto Du måste ha ett Google-konto om du vill logga in på YouTube. Kanalens namn är automatiskt detsamma som namnet på Google-kontot.
Varumärkeskonto Ett varumärkeskonto är ett särskilt konto för ditt varumärke. Det här kontot är inte detsamma som ditt personliga Google-konto. Om en kanal är länkad till ett varumärkeskonto kan flera personer hantera kanalen från sina Google-konton. Läs mer om hur du skapar ett varumärkeskonto.

Följ de här stegen om du vill flytta kanalen till ett annat konto:

1. Klicka på din profilbild längst upp till höger på youtube.com
  2. Klicka på Byt konto
  3. Logga in på det konto som är kopplat till kanalen som du vill flytta.

Anmärkning

Det är viktigt att du är inloggad på det konto som är kopplat till kanalen som du vill flytta. Om du till exempel vill flytta kanalen som är kopplad till ditt Google-konto till ett varumärkeskonto måste du vara inloggad på ditt Google-konto för det här steget.

Om du däremot vill flytta kanalen som är kopplad till ditt varumärkeskonto till ditt Google-konto måste du vara inloggad på varumärkeskontot.

På så sätt ser du till att din kanal inte raderas oavsiktligt under flytten.

4. Öppna avancerade kontoinställningar
  5. Klicka på Flytta kanalen till ett varumärkeskonto eller Flytta kanalen till ditt Google-konto eller ett annat varumärkeskonto.
  6. Ange ditt lösenord och autentisera igen. Läs mer om att autentisera ditt konto igen.
  7. Välj kontot som du vill flytta till i listan.
    1. Om kontot du väljer redan är kopplat till en YouTube-kanal klickar du på Ta bort kanal i rutan som visas. Obs! Den här åtgärden tar bort kanalen som redan är kopplad till det kontot. Det innebär att allt innehåll som är kopplat till kanalen (bland annat videor, kommentarer, meddelanden, spellistor och historik) raderas permanent.
  8. Om du vill se hur kanalnamnet visas efter flytten klickar du på Flytta kanal
    • Viktigt! Det här tar bort alla befintliga kanaler (tillsammans med alla tillhörande videor) som redan är kopplade till kontot du flyttar till.
Observera att en del innehåll inte går att flytta. Det gäller till exempel alla kommentarer som skrivits av kanalen, skickade och mottagna meddelanden, verifieringsmärken och automatiska filtreringsinställningar för communityn. Om det finns sådant innehåll på kanalen får du ett varningsmeddelande. Om du har en anpassad webbadress flyttas den inte till din nya kanal.