Flytt YouTube-kanalen din til en annen konto

Du kan flytte kanalen din og videoene dine fra en konto til en annen. Merk at dersom kontoen din er en administrert konto eller en jobb- eller skolekonto, kan du ikke flytte kanalen din.

Før du starter:

YouTube-kanaler knyttes automatisk til en konto. Det finnes to forskjellige typer kontoer:

Google-konto Du trenger en Google-konto for å logge på YouTube. Kanalnavnet ditt blir automatisk det samme som navnet du bruker på Google-kontoen din.
Merkevarekonto

En merkevarekonto er en konto spesielt for merkevaren din. Denne typen konto skiller seg fra personlige Google-kontoer. Hvis en kanal er knyttet til en merkevarekonto, kan den administreres via mer enn én Google-konto.

Slik oppretter du en merkevarekonto:

1. Først må du sjekke om du allerede har en merkevarekonto.
  2. Logg på YouTube.
  3. Gå til kanallisten din.
  4. Klikk på Opprett en kanal.
  5. Fyll ut informasjonen for å gi merkevarekontoen et navn og bekrefte kontoen din. Deretter klikker du på Opprett. Nå har du opprettet merkevarekontoen din.

Slik flytter du kanalen din til en annen merkevarekonto som er tilknyttet den samme Google-kontoen:

1. Logg på YouTube.
  2. Klikk på profilbildet ditt øverst på siden.
  3. Om nødvendig må du bytte konto til Google-kontoen som er knyttet til kanalen du vil flytte.

Advarsel:

Det er mulig å slette feil kanal ved et uhell. For å unngå denne feilen må du sørge for at du er logget på Google-kontoen som er knyttet til kanalen du vil flytte.

4. Klikk på Innstillinger.
  5. Klikk på Avanserte innstillinger.
  6. Klikk på Flytt kanalen til en merkevarekonto.
    Hvis du har en egendefinert nettadresse, må du fjerne den fra den nåværende kontoen og deretter opprette en egendefinert nettadresse for den nye kontoen etter 72 timer.
  7. Velg kontoen du vil flytte, fra listen på skjermen. Hvis du ikke ser en liste over kanaler, kan det være flere årsaker til dette:
    • Google-kontoen din er ikke hovedeieren av kontoen. Finn ut mer om hvordan du endrer kanaleiere.
    • Andre brukere har tilgang til kanalen din i Studio-tillatelser. For å fortsette må du først fjerne disse brukerne i Studio. Finn ut mer om hvordan du fjerner tilgang.
    • Kanalen din brukte en merkevarekonto og ble flyttet til tillatelser. For å fortsette må du først velge bort Studio-tillatelser for kanalen din.
      • Gå til «Vil du velge bort tillatelser i YouTube Studio?» under Innstillinger og så Tillatelser i YouTube Studio for å velge bort kanaltillatelser.
  8. Hvis kontoen du velger, allerede er knyttet til en YouTube-kanal, klikker du på Erstatt og velger Slett kanalen i forgrunnsvinduet som åpnes.
    • Viktig: Ved å gjøre dette sletter du kanalen som allerede er knyttet til den aktuelle kontoen. Alt innhold som er knyttet til den aktuelle kanalen, slettes for godt. Dette inkluderer videoer, kommentarer, meldinger, spillelister og logger.
  9. Sjekk hvordan kanalnavnet ditt kommer til å se ut etter flyttingen, og klikk på Flytt kanalen.
    • Påminnelse: Ved å gjøre dette sletter du en eventuell eksisterende kanal og videoene som allerede er knyttet til kontoen du flytter til.
  10. Merk: Du kan bli bedt om å skrive inn passordet ditt og autentisere deg på nytt. Finn ut mer om hvordan du autentiserer kontoen din på nytt.
Merk at enkelte typer innhold ikke kan flyttes, for eksempel kommentarer fra kanalen, sendte og mottatte meldinger, bekreftelsesmerker og foruminnstillinger for automatiske filtre. Hvis noe av dette finnes på kanalen din, dukker det opp en advarsel.

Slik flytter du merkevarekontoen din til en annen Google-konto:

1. Logg på YouTube som eieren av merkevarekontoen.
  2. Øverst til høyre klikker du på profilbildet ditt og så .
  3. Under «Konto» velger du Legg til eller fjern administratorer.
  4. Klikk på Administrer tillatelser.
    1. Merk: Du kan bli bedt om å skrive inn passordet ditt og autentisere deg på nytt. Finn ut mer om hvordan du autentiserer kontoen din på nytt.
  5. Velg Inviter nye brukere .
  6. Skriv inn e-postadressen til Google-kontoen du vil flytte kanalen din til.
  7. Velg rollene de skal ha, under navnene deres:
    1. Eiere kan utføre flest handlinger, og de kontrollerer hvem som administrerer kontoen. Hver konto må ha én hovedeier.
  8. Velg Inviter  og så Ferdig.
  9. Godta e-postinvitasjonen som ble sendt til Google-kontoen du nylig la til.
  10. Etter sju dager kan du logge på med den nye Google-kontoen din og gå tilbake til Administrer tillatelser.
  11. Bruk rullegardinmenyen til å endre den påloggede kontoens rolle til hovedeier.
  12. Klikk på Overfør i forgrunnsvinduet som åpnes.