Flytt YouTube-kanalen din til en merkevarekonto

Når du knytter en kanal til en merkevarekonto, kan flere personer administrere kanalen fra Google-kontoene sine. Hvis du allerede har en YouTube-kanal, kan du knytte kanalen til en bestemt merkevarekonto.

Før du starter: Sjekk om kanalen din allerede er knyttet til en merkevarekonto:

• Hvis kanalen din ikke allerede er knyttet til en merkevarekonto, følger du fremgangsmåten nedenfor.
  • Hvis kanalen din allerede er knyttet til en merkevarekonto, kan du legge til kanaladministratorer eller følge fremgangsmåten nedenfor for å flytte kanalen til en annen merkevarekonto.

Hvis du bare vil endre navnet på kanalen din, følger du veiledningen for å endre kanalnavnet.

Endre kanalens tilknytning til en merkevarekonto

Hvis YouTube-kanalen din er knyttet til den personlige Google-kontoen din, kan du flytte kanalen slik at den knyttes til en ny eller eksisterende merkevarekonto. På denne måten kan du ha ulike navn på kanalen og Google-kontoen din, men fortsatt administrere kanalen fra Google-kontoen. Du kan også legge til flere administratorer i kanalen.

Vær oppmerksom på at du bare kan flytte kanalen din til en merkevarekonto du eier gjennom Google-kontoen din.

Flytt kanalen din til en ny merkevarekonto

Du kan opprette en ny merkevarekonto gjennom Google-kontoen din og deretter knytte YouTube-kanalen til den.

1. Logg på YouTube fra en datamaskin eller mobilnettstedet.
  2. Gå til kanallisten din.
  3. Klikk på Opprett en ny kanal.
  4. Fyll ut informasjonen for å navngi merkevarekontoen og bekrefte kontoen din. Deretter klikker du på Ferdig. Den nye merkevarekontoen din blir da opprettet.
  5. Bruk kontobyttevinduet øverst til høyre for å logge på den personlige YouTube-kanalen din (den du skal flytte til merkevarekontoen).
    • Merk: Det er viktig at du er logget på kanalen som du skal flytte til merkevarekontoen (og ikke logget på merkevarekontoen). Dette forhindrer at kanalen din slettes ved et uhell under flyttingen.
  6. Gå til de avanserte kontoinnstillingene. Du går dit ved å klikke på kontoikonet øverst til høyre > Innstillinger eller Settings. Klikk på Avansert ved siden av navneinformasjonen din på oversiktssiden.
  7. Under «Kontoinformasjon» klikker du på Flytt kanalen til en merkevarekonto-linken.
  8. Skriv inn passordet ditt. Du ser litt informasjon om kanalen din og hva den er knyttet til for øyeblikket.
  9. Klikk på Velg ønsket konto og velg merkevarekontoen i listen.
  10. Klikk på Slett kanalen i «Har allerede en YouTube-kanal»-feltet. Merk: Dette fører til at alle eksisterende kanaler (og alle videoene i kanalene) som allerede er knyttet til merkevarekontoen, slettes.
  11. Sjekk hvordan kanalnavnet ditt kommer til å se ut etter flyttingen, og klikk deretter på Flytt kanalen.
  12. For å legge til en kanaladministrator, følg veiledningen for å legge til kanaladministratorer.

Flytt kanalen din til en eksisterende merkevarekonto

Hvis du allerede eier en merkevarekonto gjennom YouTube-kanalen din, eller YouTube-kanalen din allerede er knyttet til en merkevarekonto, kan du knytte kanalen til hvilken som helst av merkevarekontoene du eier.

1. Fra en datamaskin – logg på kanalen du vil flytte på YouTube. Hvis kanalen er knyttet til en merkevarekonto, må du logge på som eieren av merkevarekontoen.
  2. Gå til de avanserte kontoinnstillingene. Du går dit ved å klikke på kontoikonet øverst til høyre > Innstillinger eller Settings. Klikk på Avansert ved siden av navneinformasjonen din på oversiktssiden.
  3. Under «Kontoinformasjon» klikker du på Flytt kanalen til en merkevarekonto-linken.
    • Merk: Før du flytter kanalen din, må du kontrollere at du er logget på kanalen du skal flytte. Dette forhindrer at kanalen din slettes ved et uhell under flyttingen.
  4. Skriv inn passordet ditt. Du ser litt informasjon om kanalen din og hva den er knyttet til for øyeblikket.
  5. Klikk på Velg ønsket konto for å se listen over tilgjengelige alternativer for kontoen din.
  6. Sjekk hvordan kanalnavnet ditt kommer til å se ut etter flyttingen, og klikk deretter på Flytt kanalen. Merk: Alle eksisterende kanaler (og alle videoene i kanalene) som allerede er knyttet til merkevarekontoen du flytter til, slettes.
  7. For å legge til en kanaladministrator, følg veiledningen for å legge til kanaladministratorer.

Vær oppmerksom på at noe innhold ikke kan flyttes: nærmere bestemt alle kommentarer fra kanalen, sendte og mottatte meldinger, bekreftelsesmerker og innstillinger for kommentarfiltre. En advarsel vises hvis du har dette på kanalen din.

Hvis du har en egendefinert nettadresse, flyttes den ikke over til den nye kanalen din.

Valget mitt står ikke oppført som en tilgjengelig side

Hvis merkevarekontoen du vil flytte kanalen din til, eies av en annen Google-konto, kan du overføre eierskapet av den aktuelle merkevarekontoen til Google-kontoen din. Når du eier merkevarekontoen gjennom Google-kontoen din, kan du velge denne merkevarekontoen når du skal flytte kanalen din.

Hvis kanalen din allerede er knyttet til en merkevarekonto, kan du overføre eierskapet av siden din til den andre Google-kontoen, og så logge deg på den kontoen for å flytte kanalen din.