YouTube-kanavan siirtäminen toiselle tilille

Voit siirtää kanavasi ja sen videot toiselle tilille. Huom. Jos sinulla on valvottu tili tai työ- tai koulutili, et voi siirtää kanavaasi.

Ennen aloittamista:

YouTube-kanava on yhdistetty automaattisesti tiettyyn tiliin. Tilejä on kahdentyyppisiä:

Google-tili Tarvitset Google-tilin, jotta voit kirjautua YouTubeen. Kanavasi nimi on automaattisesti sama kuin Google-tililläsi oleva nimi.
Bränditili

Bränditili on erityisesti brändiäsi varten luotu tili. Tämä tili eroaa henkilökohtaisesta Google-tilistäsi. Jos kanava on linkitetty bränditilille, sitä voi ylläpitää useammalta Google-tililtä.

Näin luot bränditilin:

1. Tarkista ensin, onko sinulla jo bränditili.
  2. Kirjaudu YouTubeen.
  3. Siirry kanavaluetteloosi.
  4. Klikkaa Luo kanava.
  5. Nimeä bränditili ja vahvista tilisi antamalla pyydetyt tiedot. Valitse sitten Luo. Nyt sinulle on luotu bränditili.

Kanavan siirtäminen toiselle saman Google-tilin alaiselle bränditilille:

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Klikkaa näytön yläreunasta profiilikuvaasi.
  3. Tarvittaessa vaihda tiliä ja ota käyttöön siirrettävään kanavaan yhdistetty Google-tili.

Huomautus:

On mahdollista poistaa väärä kanava vahingossa. Tämän välttämiseksi varmista, että käytät Google-tiliä, joka on yhdistetty siirrettävään kanavaan.

4. Valitse Asetukset.
  5. Klikkaa Lisäasetukset.
  6. Klikkaa Siirrä kanava bränditilille.
    Jos sinulla on oma URL-osoite, poista se nykyiseltä tililtä ja luo uusi omavalintainen URL-osoite uudella tilillä 72 tunnin kuluttua.
  7. Valitse näytöltä tili, jolle haluat siirtää kanavan. Jos et näe tilejä, syynä voi olla jokin seuraavista:
    • Google-tilisi ei ole tämän tilin ensisijainen omistaja. Lue lisää kanavan omistajuuden muuttamisesta.
    • Muille käyttäjille on myönnetty pääsy kanavallesi Studion oikeusasetuksissa. Poista ensin nämä käyttäjät Studion asetuksista. Lue lisää käyttöoikeuksien poistamisesta.
    • Kanavasi on aiemmin käyttänyt bränditiliä mutta siirtynyt käyttöoikeuksien käyttöön. Lopeta ensin Studion käyttöoikeuksien käyttö kanavalla.
      • Jos haluat lopettaa lupien käytön, valitse YouTube Studion kohdasta Asetukset ja sitten Luvat vaihtoehto "Haluatko lopettaa käyttöoikeuksien ylläpitämisen YouTube Studiossa".
  8. Jos valitsemasi tili on jo yhdistetty johonkin YouTube-kanavaan, klikkaa Korvaa ja valitse sitten avautuvasta ikkunasta Poista kanava.
    • Tärkeää: Toiminto poistaa tilille jo yhdistetyn kanavan. Kyseisen kanavan videot, kommentit, viestit, soittolistat, historia ja muu sisältö poistetaan pysyvästi.
  9. Tarkista, miltä kanavasi nimi näyttää siirron jälkeen, ja valitse Siirrä kanava.
    • Muistutus: Toiminto poistaa siirron kohteena olevalle tilille tällä hetkellä yhdistetyt kanavat ja niiden videot.
  10. Huom. Sinulta voidaan pyytää salasanaa ja uudelleentodennusta. Lue lisää tilin uudelleentodennuksesta.
Huomaa, ettei kaikkea sisältöä voi siirtää, esimerkkejä: kaikki kanavan kommentit, lähetetyt ja vastaanotetut viestit, vahvistusmerkit ja automaattisen suodattimen yhteisöasetukset. Näet varoitusviestin, jos kanavallasi on tällaista sisältöä.

Bränditilin siirtäminen toiselle Google-tilille:

1. Kirjaudu sisään YouTubeen bränditilin omistajana.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi ja sitten Asetukset "".
  3. Valitse "Tili" ja sitten Lisää tai poista ylläpitäjiä.
  4. Klikkaa Määritä oikeuksia.
    1. Huom. Sinulta voidaan pyytää salasanaa ja uudelleentodennusta. Lue lisää tilin uudelleentodennuksesta.
  5. Valitse Kutsu uusia käyttäjiä .
  6. Lisää sen Google-tilin sähköpostiosoite, jolle haluat siirtää kanavasi.
  7. Valitse käyttäjän nimen alapuolelta valitsemasi rooli:
    1. Omistajat voivat tehdä useimpia asioita tilillä, esimerkiksi päättää sen ylläpitäjistä. Tilillä on oltava yksi ensisijainen omistaja.
  8. Valitse Kutsu  ja sitten Valmis.
  9. Hyväksy lisätylle Google-tilille lähetetty sähköpostikutsu.
  10. Kirjaudu seitsemän päivän kuluttua uudella Google-tilillä ja palaa kohtaan Ylläpidä käyttöoikeuksia.
  11. Vaihda avattavasta valikosta kirjautuneen käyttäjän rooliksi ensisijainen omistaja.
  12. Klikkaa avautuvasta ikkunasta Siirrä.