Livestriimien kaupallistaminen

Uusimmat päivitykset

Livestriimeillä voi ansaita rahaa

Tietyt kanavat voivat myös tarjota katsojille kanavajäsenyyksiä.
Huom. Jos soitin on upotettu ulkoiselle sivustolle ja automaattinen käynnistys on käytössä, mainokset laitetaan pois päältä livestriimeissä.

Mainokset livestriimeissä

Jos kanavasi on kaupallistettu ja livestriimisi täyttää ehdot, YouTube mahdollistaa mainosten näyttämisen sisällössäsi. YouTube ei takaa mainosten näyttämistä, eivätkä kaikki käyttäjät välttämättä näe mainoksia. Livestriimeissä voidaan näyttää seuraavia mainoksia:

• Videota edeltävät mainokset näytetään ennen livestriimiä. Nämä mainokset näkyvät mobiililaitteella ja tietokoneella. Videota edeltävät mainokset ovat automaattisesti päällä livestriimeissä.
  • Kesken videon näkyviä mainoksia näytetään livestriimin aikana. Nämä mainokset voidaan lisätä automaattisesti tai manuaalisesti.
  • Display-mainoksia näytetään sisällön vieressä tai päällä. Nämä mainokset näkyvät tietokoneella.

Kesken videon näkyvien mainosten lisääminen

Näin lisäät kesken videon näkyviä mainoksia livestriimiin:

1. Avaa YouTube Studio.
  2. Klikkaa Luo ja sitten Aloita livelähetys.
  3. Aloita livestriimi heti Striimaa-välilehdeltä tai ajasta striimi Hallinta-välilehdeltä.
  4. Klikkaa yläreunasta Muokkaa ja sitten Kaupallistaminen.
  5. Varmista, että kaupallistaminen on päällä.
  6. Valitse livestriimien mainosasetukset:
    1. Anna YouTuben lisätä mainokset puolestasi: YouTube näyttää kesken videon näkyviä mainoksia katsojille sopivissa livestriimin kohdissa, ja voit itse valita, kuinka usein mainoksia näkyy. Vaihtoehtoja on kolme:
      1. Maltillinen: Näyttötiheys ja tulopotentiaali ovat pienimmät.
      2. Tasapainoinen: Näyttötiheys ja tulopotentiaali ovat keskitasoa.
      3. Tiheä: Näyttötiheys ja tulopotentiaali ovat suurimmat.
      4.  Huom. Saat joka tapauksessa etukäteen tiedon katsojille näkyvästä mainoksesta ja voit halutessasi ohittaa sen.
    2. Valitse, miten mainoksia näkyy videon keskellä: Voit valita kunkin kesken videon näkyvän mainoskatkon manuaalisesti TAI valita, millaisin väliajoin mainoksia näkyy. Jos valitset ajastetut mainokset, vaihtoehdot ovat 6, 12, 18, 24 tai 30 minuuttia.
      1. Huom. Tulopotentiaalisi voi olla pienempi kuin silloin, kun annat YouTuben lisätä mainoksia puolestasi.
  7. Klikkaa Seuraava ja jatka livestriimin luomista.
Hyvä huomata:
  • Kesken videon näkyviä mainoksia ei välttämättä esitetä kaikille katsojille. Jos mainoksia ei näy, livestriimi näkyy katsojille katkeamatta.
  • Kun mainos ohitetaan tai se päättyy, katsoja palaa takaisin striimiin.

Kesken videon näkyvien mainosten lykkääminen

Jos annat YouTuben lisätä kesken videon näkyviä mainoksia puolestasi, voit lykätä mainoksia myöhemmäksi, jos meneillään on tärkeä hetki etkä halua häiritä katsojia.

Mene Livetapahtumien hallintaan ja klikkaa ylhäältä oikealta Lykkää mainoksia . Kesken videon näkyviä mainoksia lykätään 10 minuuttia myöhemmäksi. Kun on seuraavan kerran mainosten aika, näet Livetapahtumien hallinnassa viiden sekunnin lähtölaskennan.

Huom. Kun mainoksia on lykätty tällä asetuksella, manuaalisesti lisätyt kesken videon näkyvät mainokset näkyvät edelleen.

Kanavatason asetukset kesken videon näkyville mainoksille

Jos kanava on kaupallistettu mutta oikeuksien hallinta ei ole käytössä, kesken videon näkyvien mainosten oletusasetukset voi valita kanavatasolla. Valitsemiasi asetuksia käytetään oletuksena kaikissa uusissa livestriimeissä.

Näin valitset kanavatason asetukset: Avaa Livetapahtumien hallinta ja sitten klikkaa vasemmasta alakulmasta Asetukset .

Livestriimien mainostulot

Näet YouTuben Tilastoista erittelyn livestriimien ja livestriimien uudelleentoistojen mainostuloista. Jos haluat tarkastella pelkästään livestriimien mainostuloja, valitse Live-suodatin.