Kanavan kuvan luominen ja muokkaaminen

Huom. Kanavan kuvaketta ja kuvaa ei voi enää muokata mobiililaitteella. Seuraa alla olevia ohjeita tietokoneella.

Kanavan kuva näkyy taustalla tai bannerina YouTube-sivusi ylälaidassa. Sen avulla voit brändätä kanavasi ja antaa sille ainutlaatuisen ulkoasun.

Aseta kuva alla olevien ohjeiden ja esimerkkien avulla. Ota huomioon, että kanavan kuva näyttää erilaiselta tietokoneella, mobiililaitteella ja televisiossa – suuret kuvat rajataan tarvittaessa. Paras lopputulos kaikilla laitteilla saadaan käyttämällä yhtä kuvaa, jonka koko on 2560 x 1440 pikseliä. Katso, miten kanavan kuva näkyy eri laitteilla.

Kanavan kuvan lisääminen tai muuttaminen

1. Kirjaudu sisään osoitteessa youtube.com.
  2. Valitse profiilikuvasi  ja sitten Oma kanava.
  3. Valitse Muokkaa kanavaa.
    • Uusi kanavan kuva: Voit lisätä uuden kanavan kuvan klikkaamalla näytön yläreunasta Lisää kanavan kuva.
    • Nykyinen kanavan kuva: Voit vaihtaa nykyisen kanavan kuvan viemällä hiiren bannerin päälle ja klikkaamalla Muokkaa  ja sitten Muokkaa kanavan kuvaa.
  4. Lataa kuva tietokoneelta tai tallennetuista kuvista. Voit myös valita kuvan YouTuben kuvakirjastosta klikkaamalla Galleria-välilehteä.
  5. Esikatselussa näet, miltä kuva näyttää eri laitteissa. Voit tehdä muutoksia valitsemalla Säädä rajausta.
  6. Klikkaa Valitse.

Näin muutat kanavan kuvaa

Videolta näet myös, miten voit lisätä kanavasivulle taustakuvan tai muuttaa sitä.

Kanavan kuvan luominen, paikantaminen ja muuttaminen tietokoneella

YouTube-bannerin malli ja koko

Kuva- ja tiedostokoko

• Kuvan vähimmäiskoko: 2048 x 1152 pikseliä ja kuvasuhde 16:9.
  • Vähimmäiskoon varmuusalue, jossa tekstit ja logot näkyvät varmasti kaikilla laitteilla: 1235 x 338 pikseliä. Suurempia kuvia voidaan rajata joissakin näkymissä ja laitteissa.
  • Tiedostokoko: enintään 6 Mt.

Kuvakoon muuttaminen

Kuvan kokoa voi muuttaa tietokoneen kuvankäsittelyohjelmalla tai verkosta löytyvillä kuvakoon muuntotyökaluilla. Esimerkiksi Apple-tietokoneella voi käyttää Esikatselu-ohjelmaa ja Windows-tietokoneella Microsoft Photos ‑ohjelmaa.

Sosiaalisen median linkkien lisääminen banneriin

Voit lisätä kanavabanneriisi linkkejä sosiaalisen median sivustoihisi.

1. Siirry tietokoneella kanavallesi ja klikkaa Tietoja-välilehteä. Jos käytät YouTuben uutta versiota, klikkaa Muokkaa kanavaa.
  2. Vie hiiri Linkit-kohdan päälle ja klikkaa muokkauskuvaketta .
  3. Klikkaa +Lisää
  4. Lisää linkitettävän sivuston nimi ja URL-osoite. Voit lisätä enintään viisi linkkiä.
  5. Klikkaa Valmis

Tässä kohdassa lisäämäsi linkit näytetään kuvauksen alla, ja niiden yhteydessä näytetään kutakin sosiaalista mediaa vastaava kuvake.

Kanavan kuvan näkyminen eri laitteilla

Kanavan kuva näyttää erilaiselta eri laitteilla – alla on joitakin esimerkkejä. Tämä kannattaa ottaa huomioon jo kanavan kuvan suunnitteluvaiheessa. Sivusto rajaa kuvan eri selaimiin ja laitteisiin sopivaksi.

Televisiot

Televisiossa kanavan kuva näkyy kokonaisuudessaan taustalla, ja sen kuvasuhde on 6:1. 1080p-televisioissa näytön koko on 1764 x 288 ja 720p-televisiossa 1176 x 192.

Tietokone

Vähimmäisleveys tietokoneella:

Enimmäisleveys tietokoneella:

Mobiililaitteet

Turva-alue pienennetään mobiililaitteen näytön leveyteen sopivaksi (leveys riippuu laitteesta).

Katso vinkit YouTube-kanavan brändäykseen Creator Academysta.