Tekijänoikeuspoistopyynnön peruminen

Jos olet lähettänyt tekijänoikeuspoistopyynnön vahingossa, voit perua sen. Jos peruutat tekijänoikeuspoistopyynnön,

• tekijänoikeusvaroitus poistetaan lataajan kanavalta, ellei varoitukseen liity muuta sisältöä
  • lataajan sisältö palautetaan YouTubeen, ellei hän ole poistanut sisältöä.

Jos olet lataaja ja sisältösi on poistettu, voit ehkä pyytää poiston perumista.

Jos olet lähettänyt poistopyynnön

Tekijänoikeuspoistopyynnön voi perua kahdella tavalla:

• Peruminen YouTube Studiossa
  • Peruminen sähköpostitse
Peruminen YouTube Studiossa

Jos poistopyyntösi on jo ratkaistu ja sisältö on poistettu sen vuoksi, voit perua pyynnön YouTube Studiossa:

1. Kirjaudu YouTube Studioon tietokoneella.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Tekijänoikeudet .
  3. Etsi Poistopyynnöt-välilehdeltä video, jota lähettämäsi poistopyyntö koski.
  4. Jos haluat nähdä lisätietoja videosta, valitse Laajenna .
  5. Jos video on jo poistettu, valitse PERU POISTO. Jos video odottaa poistoa ajoitetun poistopyynnön vuoksi, valitse PERU PYYNTÖ.
  6. Valitse ponnahdusikkunasta PERU.
YouTube-kumppaneita koskeva huomautus: Jos sinulla on sisällönvahvistusohjelman tili tai pääsy YouTube Studio Content Manageriin, voit perua poistopyyntöjä näillä alustoilla. Varmista, että olet kirjautunut samalle Google-tilille, jolta alkuperäinen poistopyyntö lähetettiin. Muista, että vastaavista videoista ei voi tehdä vaatimuksia sen jälkeen, kun vaatimus on peruttu.
Peruminen sähköpostitse

Voit perua poistopyynnön sähköpostitse, kunhan viesti täyttää seuraavat vaatimukset:

1. Viestin lähettäjän täytyy olla alkuperäisen vaatimuksen tekijä tai tämän valtuutettu edustaja (kuten asianajaja).
  2. Viesti on lähetettävä samasta sähköpostiosoitteesta tai yrityksen verkkotunnuksesta, jota käytettiin alkuperäisen poistopyynnön lähettämiseen.
  3. Viestissä on oltava seuraavat tiedot:
    • Linkit sisältöön, jota poistopyyntö koskee. Videoiden hyväksyttävä URL-osoite on www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxxx. Jos sisältö on muuta kuin videosisältöä, käytä täällä esitettyä kyseiselle sisältötyypille hyväksyttyä URL-muotoa.
    • Perumisilmoitus. Esitä perumisilmoituksesi esimerkiksi näin: "Haluan perua tekijänoikeusrikkomusvaatimukseni." Muista, että voimme hyväksyä vain poistopyynnön perumisen. Emme voi hyväksyä pelkän tekijänoikeusvaroituksen perumista (esimerkiksi "Perun tekijänoikeusvaroitukseni").
    • Sähköinen allekirjoitus. Vaatimuksen tekijän tai hänen valtuutetun edustajansa on allekirjoitettava viesti koko virallisella nimellään. Koko virallinen nimi ei voi olla yrityksen nimi.
  4. Sähköposti on lähetettävä osoitteeseen copyright@youtube.com.
Huom. YouTube-kanavien profiilikuvat ovat Googlen hostaamia. Voit perua profiilikuvaa koskevan tekijänoikeuspoistopyynnön vastaamalla vahvistussähköpostiin, jonka sait Googlelta alkuperäiseen poistopyyntöösi. Varmista, että sähköposti täyttää edellä mainitut vaatimukset 1–3.

Huom. Voimme hyväksyä vain YouTube Studiossa tai sähköpostilla lähetetyt perumiset, jotka täyttävät kaikki edellä kuvatut vaatimukset.

Jos sisältösi on poistettu

Jos olet lataaja, jonka sisältö on poistettu tekijänoikeuspoistopyynnön vuoksi, voit ottaa yhteyttä suoraan vaatimuksen tekijään ja pyytää perumista. Osa sisällöntuottajista ilmoittaa kanavallaan eri tapoja olla yhteydessä heihin.

Muista, että lain mukaan YouTube ei voi sovitella tekijänoikeuskiistoja.

Mitä perumisen jälkeen tapahtuu

Kun olet perunut tekijänoikeuspoistopyynnön, saat sähköpostitse ilmoituksen poistopyynnön perumisesta. Videon lataajalle ilmoitetaan myös tekijänoikeusvaroituksen tilasta ja poistetusta sisällöstä.

Lue lisää