Træk en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret tilbage

Hvis du ved en fejl har indsendt en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret, kan du trække den tilbage. Hvis du tilbagetrækker en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret, sker følgende:

• Strafklip for at krænke ophavsretten fjernes på uploaderens kanal, medmindre andet indhold bidrager til strafklippet.
  • Uploaderens indhold gendannes på YouTube, medmindre uploaderen har slettet indholdet.

Hvis du er uploaderen, som har fået sit indhold fjernet, kan du muligvis anmode om en tilbagetrækning.

Hvis du har indsendt anmodningen om fjernelse

Du kan trække en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret tilbage på 2 måder. Du kan:

• Trække den tilbage i YouTube Studio
  • Trække den tilbage via mail
Tilbagetrækning i YouTube Studio

Hvis din anmodning om fjernelse allerede er blevet løst og har medført, at indholdet er blevet fjernet, kan du trække den tilbage i YouTube Studio:

1. Log ind på YouTube Studio på din computer.
  2. Vælg Ophavsret i menuen til venstre.
  3. På fanen Anmodninger om fjernelse skal du finde den video, du har indsendt anmodningen om fjernelse for.
  4. Klik på "Udvid" for at vise flere oplysninger om videoen.
  5. Hvis videoen allerede er blevet fjernet, skal du klikke på TRÆK FJERNELSE TILBAGE. Hvis videoen afventer fjernelse på grund af en anmodning om planlagt fjernelse, skal du klikke på TRÆK ANMODNING TILBAGE.
  6. Klik på TRÆK TILBAGE i pop op-vinduet.
Bemærkning til YouTube-partnere: Hvis du har en konto til programmet til indholdsverificering eller adgang til YouTube Studio CMS, kan du trække anmodninger om fjernelse tilbage eller annullere anmodninger om fjernelse via disse platforme. Sørg for, at du er logget ind på den Google-konto, som den oprindelige anmodning om fjernelse blev indsendt fra. Bemærk, at der ikke vil blive gjort krav på matchende videoer, efter et krav er trukket tilbage.
Tilbagetrækning via mail

Du kan tilbagetrække en anmodning om fjernelse via mail, så længe mailen opfylder disse krav:

1. Mailen skal sendes fra den oprindelige klager eller en autoriseret repræsentant (f.eks. en advokat) på vegne af klageren.
  2. Mailen skal sendes fra den samme mailadresse eller det virksomhedsdomæne, som blev brugt til at indsende den oprindelige anmodning om fjernelse.
  3. Mailen skal indeholde følgende oplysninger:
    • Formaterede links til indholdet fra din anmodning om fjernelse: For videoer skal det gyldige webadresseformat være www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxxx. Hvis det ikke er videoindhold, skal du bruge webadresseformatet for den relevante indholdstype, der er angivet her.
    • Erklæring om tilbagetrækning: F.eks. "Jeg trækker hermed min påstand vedrørende krænkelse af ophavsretten tilbage". Husk, at vi kun kan acceptere en tilbagetrækning af anmodningen om fjernelse. Vi accepterer ikke tilbagetrækninger, der kun går på strafklip, f.eks. "Jeg trækker mit strafklip for at krænke ophavsretten tilbage".
    • Elektronisk underskrift: Nederst i mailen skal klageren eller den autoriserede repræsentant angive sit fulde juridiske navn som underskrift. Det fulde juridiske navn må ikke være et virksomhedsnavn.
  4. Mailen skal sendes til copyright@youtube.com.
Bemærk! Profilbilleder på YouTube-kanaler hostes af Google. Hvis du vil trække en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret i forbindelse med et profilbillede tilbage, skal du besvare den bekræftelsesmail, du har modtaget fra Google, vedrørende din oprindelige anmodning om fjernelse. Sørg for, at din mail opfylder kravene i punkt 1 til 3 ovenfor.

Husk! Vi accepterer kun tilbagetrækninger, der indsendes i YouTube Studio eller via mail, som opfylder alle de krav, der er beskrevet i afsnittene ovenfor.

Hvis dit indhold er blevet fjernet

Hvis du er uploaderen, der har fået sit indhold fjernet på grund af en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret, kan du kontakte klageren direkte og anmode om en tilbagetrækning. Nogle youtubere angiver kontaktoplysninger på deres kanal.

Husk, at YouTube ikke må mægle i tvister om ejerskab af ophavsret.

Hvad sker der efter en tilbagetrækning?

Når du trækker en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret tilbage, får du en mailnotifikation om, at anmodningen om fjernelse er blevet tilbagetrukket. Uploaderen vil også blive underrettet om status for det tilknyttede strafklip for at krænke ophavsretten og vedkommendes fjernede indhold.

Flere oplysninger