Trek ’n kopieregverwyderingsversoek terug

As jy verkeerdelik ’n kopieregverwyderingsversoek ingedien het, kan jy dit terugtrek. Die terugtrekking van ’n kopieregverwyderingsversoek doen die volgende:

• Vee die kopieregwaarskuwing van die oplaaier se kanaal uit, tensy ander inhoud tot die waarskuwing bydra.
  • Herstel die oplaaier se inhoud na YouTube, tensy die oplaaier die inhoud uitgevee het.

As jy ’n oplaaier is wie se inhoud verwyder is, sal jy dalk ’n terugtrekking kan versoek.

As jy die verwyderingversoek ingedien het

Is daar 2 maniere om ’n kopieregverwyderingversoek terug te trek:

• ’n Terugtrekking in YouTube Studio
  • ’n Terugtrekking per e-pos
’n Terugtrekking in YouTube Studio

As jou verwyderingsversoek reeds opgelos is en tot die verwydering van inhoud gelei het, kan jy dit in YouTube Studio terugtrek:

1. Meld op ’n rekenaar by YouTube Studio aan.
  2. Kies Kopiereg in die linkerkieslys.
  3. Vind die video waarvoor jy die verwyderingsversoek ingedien het in die Verwyderingsversoeke-oortjie.
  4. Klik "Uitbreiding" om meer besonderhede oor die video te wys.
  5. As die video reeds verwyder is, klik TERUGTREKKINGVERSOEK. As die video op verwydering wag weens ’n geskeduleerde verwyderingsversoek, klik TERUGTREKKINGVERSOEK.
  6. Klik in die opspringervenster TREK TERUG.
Nota vir YouTube-vennote: As jy ’n CVP-rekening of toegang tot YouTube Studio Inhoudbestuurder het, kan jy verwyderingsversoeke terugtrek of kanselleer deur hierdie platforms te gebruik. Maak seker jy is by dieselfde Google-rekening aangemeld waaruit die oorspronklike verwyderingsversoek ingedien is. Hou in gedagte dat passende video’s nie opgeëis sal word nadat ’n eis teruggetrek is nie.
’n Terugtrekking per e-pos

Jy kan ’n verwyderingversoek per e-pos terugtrek, mits die e-pos aan hierdie vereistes voldoen:

1. E-pos moet gestuur word vanaf die oorspronklike eiser of ’n gemagtigde verteenwoordiger (soos ’n prokureur) namens die eiser.
  2. E-pos moet gestuur word vanaf dieselfde e-posadres of korporatiewe domein wat gebruik is om die oorspronklike verwyderingversoek in te dien.
  3. E-pos moet die volgende inligting bevat:
    • Geformateerde skakels na die inhoud van jou verwyderingsversoek: Die geldige URL-formaat vir video’s is www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxxx. Vir nie-video-inhoud, gebruik die URL-formaat vir die toepaslike inhoudtipe wat hier gelys word.
    • Verklaring van terugtrekking: Byvoorbeeld, “Hiermee trek ek my eis van kopieregskending terug”. Hou in gedagte dat ons slegs ’n terugtrekking van die verwyderingversoek kan aanvaar. Ons kan nie ’n terugtrekking van net die kopieregwaarskuwing, soos “Ek trek my kopieregwaarskuwing terug”, aanvaar nie.
    • Elektroniese handtekening: Onderaan die e-pos moet die eiser, of gemagtigde verteenwoordiger, hul volle wetlike naam as hul handtekening invoer. ’n Volle wetlike naam kan nie ’n maatskappynaam wees nie.
  4. Stuur die e-pos na copyright@youtube.com.
Let wel: Profielfoto’s vir YouTube-kanaal word deur Google gehuisves. Nadat jy jou oorspronklike verwyderingversoek ingedien het om ’n kopieregverwyderingversoek terug te trek, moet jy antwoord op die bevestiging-e-pos wat jy van Google af gekry het. Maak seker dat jou e-posantwoord aan die bogenoemde vereistes 1-3 voldoen.

Hou in gedagte: Ons kan net terugtrekkings aanvaar wat in YouTube Studio ingedien is of per e-pos wat aan al die vereistes voldoen wat in die bogenoemde afdelings beskryf word.

As jou inhoud verwyder is

As jy ’n oplaaier is wie se inhoud weens ’n kopieregverwyderingversoek verwyder is, kan jy direk met die eiser in aanraking kom en vir ’n terugtrekking vra. Sommige skeppers noem op hul kanaal maniere waarop hulle gekontak kan word.

Hou in gedagte dat YouTube volgens wet nie kopieregeienaarskapgeskille kan bemiddel nie.

Wat gebeur ná ’n terugtrekking

Nadat jy ’n kopieregverwyderingversoek terugtrek het, sal jy ’n e-poskennisgewing kry om jou in te lig dat die verwyderingversoek teruggetrek is. Die oplaaier sal ook in kennis gestel word van die status van die geassoieerde kopieregwaarskuwing en hul verwyderde inhoud.

Meer inligting