Självmord och självskadebeteende

Innehåll som främjar självskadebeteenden eller är avsett att chockera eller väcka avsky är inte tillåtet på YouTube. Däremot får användarna lägga upp innehåll där de diskuterar sina erfarenheter av depression, självskada eller andra typer av psykisk ohälsa.

Gör så här om du ser sådant innehåll

Om du upptäcker innehåll där någon är självmordsbenägen eller uppvisar självskadebeteende ska du kontakta lokala myndigheter och flagga videon så att vi uppmärksammar problemet.

Om du är deprimerad eller har självmordstankar är du inte ensam. Behöver du hjälp? I USA kan du få hjälp kostnadsfritt dygnet runt hos nedanstående organisationer. De som arbetar där har tystnadsplikt.

• Ring 1-800-273-8255: De utbildade rådgivarna på National Suicide Prevention Lifeline är tillgängliga dygnet runt. Samtalet är kostnadsfritt och konfidentiellt. Läs mer om Lifeline på www.suicidepreventionlifeline.org.
  • Sms:a WELL till 741-741: Sms:a med en utbildad kurator på Crisis Text Line. Du kan få kostnadsfri hjälp dygnet runt. Du är anonym under samtalet. Besök www.crisistextline.org för mer information.
  • På webbplatsen www.befrienders.org finns en lång lista med organisationer som arbetar med att förebygga självmord och hjälpa personer som behöver det. Besök den här webbplatsen om du känner att du vill prata med någon om dina problem.
  • I Googles Bra att veta finns också en lista över lokala organisationer som kan hjälpa dig.

Om du vill läsa mer:

• Besök www.selfinjury.com: SAFE Alternatives är ett nätverk som hjälper personer med självskadebeteende.
  • Besök www.sioutreach.org: SiOS är en organisation som erbjuder information och hjälp till personer som har eller har haft självskadebeteende, eller som vill hjälpa andra som har det.

Vad det innebär för dig

Om du lägger upp innehåll

YouTube-användare ska inte behöva vara rädda för att tala öppet om psykisk ohälsa eller självskadebeteende. Men lägg inte upp innehåll på YouTube om det stämmer med någon av beskrivningarna nedan.

• Främjar eller förskönar självmord
  • Ger instruktioner för hur man skadar sig själv
  • Grafiska bilder på självskador som har lagts upp för att chockera eller väcka avsky

Den här policyn gäller för videor, videobeskrivningar, kommentarer, livestreamar och alla andra produkter och funktioner på YouTube. Observera att detta inte är en komplett lista.

Vad händer när innehåll bryter mot den här policyn?

Om ditt innehåll bryter mot den här policyn tar vi bort innehållet och skickar ett e-postmeddelande till dig. Om det är första gången du har publicerat innehåll som bryter mot våra riktlinjer för communityn får du en anmärkning på kanalen utan påföljder. Om det inte är första gången får du en varning. Och om du får tre varningar sägs din kanal upp. Du kan läsa mer om vårt varningssystem här.