Contingut amb restricció d'edat

De vegades, el contingut no infringeix les nostres directrius de la comunitat, però pot ser que no sigui compatible amb les condicions del servei de YouTube o que no sigui adequat per als espectadors menors de 18 anys. En aquests casos, és possible que apliquem una restricció d'edat al vídeo. Aquesta política s'aplica als vídeos, a les descripcions dels vídeos, a les miniatures personalitzades, a les transmissions en directe i a qualsevol altre producte o funció de YouTube.

Més informació sobre la restricció d'edat

A continuació trobaràs més informació sobre els tipus de contingut que tenim en compte per aplicar una restricció d'edat. Si el contingut inclou almenys un d'aquests temes, és possible que hi apliquem una restricció d'edat. A continuació s'indiquen exemples de contingut que pot tenir aquesta restricció. Fes clic a les diverses seccions de la política per obtenir exemples que il·lustren aquests temes. Tingues en compte que la llista no és exhaustiva.

Seguretat infantil

• Un vídeo que inclou adults que participen en activitats perilloses que els menors poden imitar fàcilment, com ara la manipulació d'explosius o reptes que causen lesions corporals.
  • Un vídeo dirigit a un públic adult, però que es pot confondre fàcilment amb contingut familiar.
Nota: l'opció de configuració "creat per a nens" no afectarà les restriccions d'edat als teus vídeos.

Activitats perjudicials o perilloses, incloses les substàncies regulades i les drogues

• Un vídeo sobre bromes perilloses falses que semblin tan reals que els espectadors no puguin distingir si ho són o no.
  • Un vídeo que promou un dispensari de cànnabis.

Nuesa i contingut sexualment suggeridor

• Un vídeo que convida a l'activitat sexual, com ara balls provocadors o carícies.
  • Un vídeo en què la persona està en una postura que té la finalitat d'excitar sexualment l'espectador.
  • Un vídeo en què la persona porta una indumentària que no es considera acceptable en contextos públics, com ara roba interior.

Contingut violent o gràfic

• Un vídeo amb context en què es mostren les lesions dels supervivents d'un accident de trànsit greu.
  • Un vídeo centrat en imatges violentes o cruentes, com ara si se centra exclusivament en la part amb violència més gràfica d'una pel·lícula o d'un videojoc.

Llenguatge vulgar

• Un vídeo amb llenguatge obscè intens al títol, a la miniatura o a les metadades associades.
  • Un vídeo centrat en l'ús de llenguatge obscè, com ara recopilacions o clips descontextualitzats.

Què passa si el contingut té una restricció d'edat?

Els vídeos amb restricció d'edat no són visibles per als usuaris que no tinguin la sessió iniciada o siguin menors de 18 anys. A més, aquests vídeos no es poden veure en la majoria de llocs web de tercers. Els espectadors que facin clic en un vídeo amb restricció d'edat en un altre lloc web, com ara en un reproductor inserit, es redirigiran a YouTube o a YouTube Music. Un cop allà, només podran veure el contingut si han iniciat la sessió i tenen més de 18 anys. Aquest procés ens ajuda a garantir que només el públic adequat pugui veure un vídeo allotjat a YouTube, independentment del lloc on s'hagi descobert el contingut.

Si creus que es tracta d'un error, pots apel·lar contra la restricció d'edat.

Monetització i restriccions d'edat

Si el teu canal és apte per mostrar-hi anuncis, assegura't de revisar les nostres directrius sobre contingut adequat per a anunciants. Els vídeos amb restricció d'edat poden monetitzar-se mitjançant anuncis. Alguns anunciants prefereixen mostrar els seus anuncis en contingut apte per a famílies o contingut que no inclogui cap dels temes esmentats més amunt. En aquest cas, és possible que l'estat de monetització del teu vídeo sigui sense anuncis o amb anuncis limitats.

De vegades, el contingut no infringeix les nostres directrius de la comunitat, però pot ser que no sigui compatible amb les condicions del servei de YouTube o que no sigui adequat per als espectadors menors de 18 anys.

Comprovar si el contingut té una restricció d'edat

Pots comprovar si el teu contingut té restricció d'edat a YouTube Studio utilitzant el filtre "Restricció d'edat", o bé pots cercar "Restricció d'edat" a la columna Restriccions de la pàgina Vídeos. Els nostres sistemes s'actualitzen constantment i, si detectem discrepàncies amb la teva avaluació, hi ha la possibilitat que canviï.

Els espectadors majors de 18 anys i que hagin iniciat la sessió poden veure si un vídeo té una restricció d'edat a sota de la descripció. Obtén més informació sobre com pots veure vídeos amb restricció d'edat.