Beleid tegen spam, misleidende praktijken en scams

De veiligheid van onze creators, kijkers en partners heeft onze hoogste prioriteit. We hebben jullie hulp nodig om deze unieke en levendige community te beschermen. Het is belangrijk dat je begrijpt wat de Communityrichtlijnen inhouden en welke rol ze spelen in onze gedeelde verantwoordelijkheid om YouTube veilig te houden. Neem de tijd om het beleid hieronder zorgvuldig door te lezen. Je kunt ook naar deze pagina gaan voor een volledige lijst van onze richtlijnen.
Opmerking: We hebben onlangs onze Communityrichtlijnen geüpdatet om meer duidelijkheid te geven over ons beleid tegen misleidende informatie op YouTube. Deze beleidsregels vind je in onze artikelen over misleidende informatie en misleidende informatie over verkiezingen.

YouTube verbiedt spam, scams en andere misleidende praktijken waarbij misbruik wordt gemaakt van de YouTube-community. We staan ook geen content toe die als hoofddoel heeft om anderen over te halen YouTube te verlaten en naar een andere site te gaan.

Meld het als je content tegenkomt die dit beleid schendt. Ontdek hier meer informatie over het melden van schendingen van onze Communityrichtlijnen. Als je meerdere video's of reacties wilt melden, kun je het kanaal melden.

Wat dit beleid voor jou betekent

Als je content post

Post geen content op YouTube die voldoet aan een van de beschrijvingen hieronder.

• Videospam: Content die te vaak wordt gepost, die repetitief of ongericht is en die een of meer van de volgende kenmerken heeft:
    • Belooft kijkers dat ze iets zullen zien, maar stuurt ze in plaats daarvan naar een andere site.
    • Genereert klikken, weergaven of verkeer via YouTube door kijkers te beloven dat ze snel geld kunnen verdienen.
    • Stuurt het publiek naar sites die schadelijke software verspreiden, sites die proberen persoonlijke informatie te verzamelen of andere sites die een negatieve impact hebben.
  • Misleidende metadata of thumbnails: Het gebruik van de titel, thumbnail of beschrijving om gebruikers te laten geloven dat de content iets anders is dan wat deze in werkelijkheid is.
  • Scams: Content waarin het volgende wordt aangeboden: geldgiften, manieren om snel rijk te worden of piramideconstructies (geld sturen zonder een tastbaar product in een piramidestructuur).
  • Spam die beloningen belooft: Content waarin betrokkenheidscijfers zoals weergaven, likes, reacties of andere statistieken op YouTube worden verkocht. Dit soort spam omvat ook content waarvan het enige doel is om het aantal abonnees, weergaven of andere statistieken te verhogen. Bijvoorbeeld door aan te bieden om je te abonneren op het kanaal van een andere creator in ruil voor een abonnement op je eigen kanaal. Dit wordt ook wel Sub4Sub-content genoemd.
  • Reactiespam: Reacties waarbij het enige doel is om persoonlijke informatie van kijkers te verzamelen, kijkers op een bedrieglijke manier weg te leiden van YouTube of een van de hierboven genoemde verboden gedragingen te laten uitvoeren.
  • Repetitieve reacties: Grote hoeveelheden identieke, ongerichte of repetitieve reacties achterlaten.
  • Content van derden: Livestreams die zijn bedoeld om content van iemand anders te streamen en die niet worden aangepast na meerdere meldingen voor mogelijk misbruik. Kanaaleigenaren moeten hun livestreams actief controleren en alle mogelijke problemen op tijd oplossen.

Dit beleid is van toepassing op video's, videobeschrijvingen, reacties, livestreams en andere YouTube-producten en -functies. Bedenk dat dit geen volledige lijst is. Dit beleid is ook van toepassing op externe links in je content. Deze links kunnen verschillende vormen hebben, van klikbare URL's tot gesproken woorden van creators die kijkers via hun video doorsturen naar andere sites.

Opmerking: Je mag kijkers wel aanmoedigen om zich te abonneren, een like te geven, iets te delen of te reageren.

Videospam

De volgende soorten content zijn niet toegestaan op YouTube. Bedenk dat dit geen volledige lijst is.

• Content die kijkers belooft dat ze iets zullen zien, maar ze in plaats daarvan naar een andere site stuurt.
  • Op een of meer kanalen herhaaldelijk dezelfde content plaatsen.
  • Massaal content uploaden die je bij andere creators hebt gevonden.
  • Proberen om kijkers schadelijke software te laten installeren of ze doorsturen naar sites die hun privacy in gevaar kunnen brengen.
  • Content die automatisch wordt gegenereerd en door computers wordt gepost, zonder oog voor de kwaliteit of kijkerservaring.
  • Geld, producten, software of kosteloze gamevoordelen beloven als kijkers software installeren, een app downloaden of andere taken uitvoeren.
  • Grote hoeveelheden partnercontent posten via accounts die uitsluitend voor dit doel bestaan.
  • Herhaaldelijk geüploade content waarvan je niet de eigenaar bent en die niet EIWA is.

Misleidende metadata of thumbnails

De volgende soorten content zijn niet toegestaan op YouTube. Bedenk dat dit geen volledige lijst is.
  • Een thumbnail met een foto van een populaire celebrity die niets te maken heeft met de content.
  • Het gebruik van een bepaalde titel, thumbnail of beschrijving om gebruikers te laten geloven dat de content iets anders is dan wat deze in werkelijkheid is. Bijvoorbeeld als dit leidt tot een aanzienlijk risico op ernstige, feitelijk aantoonbare schade.

Scams

De volgende soorten content zijn niet toegestaan op YouTube. Bedenk dat dit geen volledige lijst is.
  • Overdreven beloften doen, zoals beweringen dat kijkers snel rijk kunnen worden of dat een wondermiddel een chronische ziekte zoals kanker kan genezen.
  • Promotie van geldgiften of andere piramideconstructies.
  • Accounts die zijn gewijd aan constructies voor geldgiften.
  • Video's waarin beloften worden gedaan zoals 'Morgen verdien je hiermee € 50.000!'

Spam die beloningen belooft

De volgende soorten content zijn niet toegestaan op YouTube. Bedenk dat dit geen volledige lijst is.
  • Video's die zijn bedoeld om kijkers aan te moedigen zich te abonneren.
  • Video's die je uitnodigen abonnee te worden van een ander kanaal (Sub4Sub-content).
  • Video's waarin likes te koop worden aangeboden.
  • Een video waarin wordt aangeboden een kanaal aan de 100.000e abonnee te geven zonder aanvullende content.

Reactiespam

De volgende soorten content zijn niet toegestaan op YouTube. Bedenk dat dit geen volledige lijst is.
  • Reacties over enquêtes of weggeefacties waarin piramideconstructies worden gepromoot.
  • Verwijzingslinks voor 'betalen per klik' in reacties.
  • Reacties waarin ten onrechte wordt beweerd dat er volledige videocontent wordt aangeboden. Dit kunnen de volgende soorten content zijn:
    • Films
    • Tv-programma's
    • Concerten
  • Het posten van links naar schadelijke software of phishingsites in reacties: 'OMG ik heb hier heel veel geld mee verdiend! - [phishingsite xyz].com'.
  • Reacties met links naar winkels waar namaakproducten worden verkocht.
  • 'Bezoek mijn kanaal!/Check mijn video!' terwijl het kanaal of de video niets te maken heeft met de video waarbij de reactie is gepost.
  • Herhaaldelijk dezelfde reactie posten met een link naar je kanaal.

Content van derden

De volgende soorten content zijn niet toegestaan op YouTube. Bedenk dat dit geen volledige lijst is.
  • Je telefoon gebruiken om een tv-programma te streamen.
  • Software van derden gebruiken om nummers van een album te livestreamen.

Dit zijn maar een paar voorbeelden. Post geen content als je denkt dat deze dit beleid schendt.

Wat er gebeurt als content dit beleid schendt

Als je content dit beleid schendt, kunnen we het genereren van inkomsten opschorten of je kanaal of account beëindigen. Meer informatie over het beleid voor het genereren van inkomsten en de beëindiging van kanalen of accounts

Bij sommige schendingen kunnen we de content verwijderen en je kanaal een melding of waarschuwing geven. Als dit gebeurt, sturen we je een e-mail om je dit te laten weten.

Je kunt een beleidstraining volgen, zodat de melding na 90 dagen vervalt. Als je met je content binnen die 90 dagen hetzelfde beleid schendt, vervalt de melding niet en krijgt je kanaal een waarschuwing. Als je na de training een ander beleid schendt, krijg je weer een melding. Creators die herhaaldelijk ons beleid schenden, kunnen op een gegeven moment uitgesloten worden van beleidstrainingen.

Als je 3 waarschuwingen binnen 90 dagen krijgt, wordt je kanaal beëindigd. Meer informatie over ons waarschuwingssysteem