Roskasisältöä, petollisia käytäntöjä ja huijauksia koskevat käytännöt

Sisällöntuottajien, katsojien ja kumppaneiden turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää, ja toivomme, että teistä jokainen auttaa suojelemaan tätä ainutlaatuista ja aktiivista yhteisöä. On tärkeää, että ymmärrät yhteisösäännöt, sillä ne auttavat meitä huolehtimaan YouTuben turvallisuudesta yhdessä. Luethan alla olevan käytännön huolellisesti. Näet kaikki säännöt tältä sivulta.
Huom. Yhteisösääntöjä on äskettäin selkeytetty YouTubessa leviävää misinformaatiota koskevien käytäntöjen osalta. Saat lisätietoja käytännöistä tutustumalla misinformaatiota sekä vaaleihin liittyvää misinformaatiota käsitteleviin ohjeisiin.

YouTube ei salli roskasisältöä, huijauksia tai muita petollisia käytäntöjä, jolla pyritään hyväksikäyttämään YouTube-yhteisöä. Emme salli myöskään sisältöä, jonka päätarkoituksena on huijata muita poistumaan YouTubesta toiselle sivustolle.

Jos näet tätä käytäntöä rikkovaa sisältöä, tee siitä ilmoitus. Ohjeet yhteisösääntöjen rikkomuksista ilmoittamiseen löydät täältä. Jos haluat tehdä ilmoituksen useasta videosta tai kommentista, voit tehdä ilmoituksen koko kanavasta.

Käytäntöjen merkitys sinun kannaltasi

Jos julkaiset sisältöä

Älä julkaise YouTubessa sisältöä, johon sopii jokin alla mainituista kuvauksista.

• Videoroskasisältö: Sisältö, jota julkaistaan liian usein tai joka on toistuvaa tai kohdistamatonta ja joka täyttää vähintään yhden seuraavista määritelmistä:
    • Sisältö lupaa näyttää katsojille jotakin, mutta sen sijaan ohjaakin heidät pois sivustolta.
    • Sisältö kerää klikkauksia, katselukertoja tai liikennettä YouTubesta lupaamalla katsojille, että he voivat ansaita nopeasti rahaa.
    • Sisältö ohjaa katsojia sivustoille, jotka levittävät haittaohjelmia tai yrittävät kerätä henkilökohtaisia tietoja tai joilla on muutoin negatiivinen vaikutus käyttäjään.
  • Harhaanjohtavat pikkukuvat tai metadata: Nimen, pikkukuvan tai kuvauksen avulla huijataan käyttäjiä uskomaan, että sisältö on jotakin muuta kuin se oikeasti on.
  • Huijaukset: Sisältöön liittyy käteislahjoja, äkkirikastumislupauksia tai pyramidijärjestelmiä (rahaa lähetetään ilman vastineeksi saatavaa konkreettista tuotetta pyramidirakenteessa).
  • Kannustinroskasisältö: Sisältö, joka myy aktivointituloksia, kuten katselukertoja, tykkäyksiä, kommentteja tai muita YouTubessa mitattavia tietoja. Tämä käsittää myös sisällön, jonka ainoa tarkoitus on kerryttää nopeasti enemmän tilaajia, katselukertoja tms. mittaustulosten parantamiseksi. Tämä voi tapahtua esimerkiksi tarjoamalla toisen sisällöntuottajan kanavan tilaamista vastineeksi oman kanavasi tilaamisesta (ns. sub4sub-sisältö).
  • Kommenttiroskasisältö: Kommenttien ainoana tarkoituksena on kerätä katsojilta henkilökohtaisia tietoja, ohjata katsojia harhaanjohtavasti pois YouTubesta tai suorittaa jokin edellä mainituista kielletyistä toimista.
  • Toistuvat kommentit: Käyttäjä julkaisee suuren määrän samanlaisia, kohdistamattomia tai toistuvia kommentteja.
  • Kolmannen osapuolen sisältö: Livestriimissä on sisältöä, joka kuuluu toiselle omistajalle, eikä asiaa ole korjattu toistuvista väärinkäytöshuomautuksista huolimatta. Kanavan omistajan on valvottava livestriimejään aktiivisesti ja ratkaistava mahdolliset ongelmat niin pian kuin mahdollista.

Käytäntöä sovelletaan videoihin, videoiden kuvauksiin, kommentteihin, livestriimeihin sekä muihin YouTuben tuotteisiin ja ominaisuuksiin. Tämä ei ole kaikenkattava lista. Käytännöt koskevat myös ulkoisia linkkejä, eli esimerkiksi klikattavia URL-osoitteita ja käyttäjien ohjaamista sanallisesti muille sivustoille.

Huom. On sallittua kehottaa katsojia tilaamaan kanavasi, painamaan tykkäyspainiketta, jakamaan videoitasi tai jättämään kommentteja.

Videoroskasisältö

Sisältöä, jossa ilmenee jotain seuraavista, ei sallita YouTubessa. Tämä ei ole kaikenkattava lista.

• Sisältö lupaa näyttää katsojille jotakin, mutta sen sijaan ohjaakin heidät pois sivustolta.
  • Samaa sisältöä julkaistaan toistuvasti yhden tai useamman kanavan kautta.
  • Muilta sisällöntuottajilta kerättyä sisältöä ladataan suurina määrinä.
  • Katsojat yritetään saada asentamaan haittaohjelmia tai heidät ohjataan sivustoille, jotka saattavat vaarantaa heidän yksityisyytensä.
  • Tietokoneella automaattisesti luotua sisältöä julkaistaan välittämättä laadusta tai katselukokemuksesta.
  • Katsojille luvataan rahaa, tuotteita, ohjelmistoja tai pelietuja maksutta, jos he asentavat ohjelmiston, lataavat sovelluksen tai suorittavat muita toimia.
  • Omilla tileillä julkaistaan suuri määrä kumppanisisältöä.
  • Kanavalle ladataan jatkuvasti sisältöä, jota lataaja ei itse omista ja joka ei ole koulutuksellista, dokumentaarista, tieteellistä tai taiteellista (EDSA).

Harhaanjohtavat pikkukuvat tai metadata

Sisältöä, jossa ilmenee jotain seuraavista, ei sallita YouTubessa. Tämä ei ole kaikenkattava lista.
  • Pikkukuvassa on suosittu julkkis, jolla ei ole mitään tekemistä sisällön kanssa.
  • Nimen, pikkukuvien tai kuvauksen avulla käyttäjiä huijataan uskomaan, että sisältö on jotakin muuta kuin se oikeasti on. Tällaista voi ilmetä esimerkiksi tilanteessa, joka voi aiheuttaa todellista haittaa oikeassa elämässä.

Huijaukset

Sisältöä, jossa ilmenee jotain seuraavista, ei sallita YouTubessa. Tämä ei ole kaikenkattava lista.
  • Liioiteltujen lupausten tekeminen, kuten väitteet siitä, että katsojat voivat rikastua nopeasti tai että ihmehoito voi parantaa jonkin kroonisen sairauden, kuten syövän
  • Käteislahjojen tai muiden pyramidijärjestelmien edistäminen
  • Käteislahjajärjestelmiä varten luodut tilit
  • Videot, joissa luvataan: "Tällä idealla tienaat huomenna 50 000 euroa!"

Kannustinroskasisältö

Sisältöä, jossa ilmenee jotain seuraavista, ei sallita YouTubessa. Tämä ei ole kaikenkattava lista.
  • Videot, joissa kannustetaan katsojia tilauksen tekemiseen
  • Sub4sub-videot eli tilausvaihtokauppoihin kannustavat videot
  • Videot, joissa myydään tykkäyksiä
  • Video, jossa luvataan antaa kanava 100 000. tilaajalle ilman mitään muuta sisältöä

Kommenttiroskasisältö

Sisältöä, jossa ilmenee jotain seuraavista, ei sallita YouTubessa. Tämä ei ole kaikenkattava lista.
  • Kommentit pyramidijärjestelmiä edistävistä kyselyistä, lahjoista tai palkinnoista
  • Klikkauskohtaisia maksuja käyttävät suosittelulinkit kommenteissa
  • Kommentit, jotka lupaavat virheellisesti tarjoavansa videosisällön kokonaisuudessaan. Esimerkkejä tällaisesta sisällöstä:
    • Elokuvat
    • TV-ohjelmat
    • Konsertit
  • Haittaohjelma- tai tietojenkalastelusivustolle ohjaavien linkkien postaaminen kommentteihin: "Vau, tienasin juuri isot rahat täällä – [xyz-kalastelusivusto].com"
  • Kommentit, joissa on linkkejä väärennöskauppoihin
  • Kommentointi tapaan "Hei, katso kanavani/videoni tästä!!", vaikkei kyseinen kanava/video liity mitenkään kommentoituun videoon
  • Saman kanavalinkin sisältävän kommentin postaaminen useita kertoja

Kolmannen osapuolen sisältö

Sisältöä, jossa ilmenee jotain seuraavista, ei sallita YouTubessa. Tämä ei ole kaikenkattava lista.
  • TV-ohjelman striimaaminen puhelimella
  • Kolmannen osapuolen ohjelmiston käyttäminen kappaleen livestriimaukseen albumista

Tässä on vain muutamia esimerkkejä. Älä julkaise sisältöä, jos epäilet sen rikkovan käytäntöämme.

Mitä tapahtuu, jos sisältö rikkoo tätä käytäntöä?

Jos sisältö rikkoo tätä käytäntöä, kanavasi kaupallistaminen voidaan jäädyttää tai kanavasi tai tilisi voidaan sulkea. Lue lisää kaupallistamiskäytännöistä ja kanavan tai tilin sulkemisesta

Joissakin tapauksissa saatamme poistaa sisällön ja antaa kanavallesi huomautuksen tai varoituksen. Jos näin käy, ilmoitamme siitä sähköpostitse.

Voit osallistua käytäntökoulutukseen, jolloin huomautus vanhenee 90 päivän kuluttua. Jos kuitenkin sisältösi rikkoo samaa käytäntöä noiden 90 päivän kuluessa, huomautus ei vanhene ja kanavallesi annetaan varoitus. Jos rikot jotain toista käytäntöä koulutuksen suorittamisen jälkeen, saat uuden huomautuksen. Käytäntöjä toistuvasti rikkovia käyttäjiä voidaan estää osallistumasta jatkossa käytäntökoulutuksiin.

Jos saat kolme varoitusta 90 päivän kuluessa, kanavasi suljetaan. Lue lisää varoitusjärjestelmästä.