Politikker vedrørende spam, vildledning og svindel

Vores youtubere, seere og partneres sikkerhed er vores højeste prioritet – og vi stoler på, at I vil hjælpe os med at beskytte dette unikke og levende fællesskab. Det er vigtigt, at du forstår vores retningslinjer for fællesskabet og den rolle, de spiller i vores fælles ansvar for at holde YouTube sikkert. Vi håber, at du vil afsætte tid til at læse politikken nedenfor omhyggeligt. Du kan også gå til denne side for at se en komplet liste over vores retningslinjer.

YouTube tillader ikke spam, svindel og anden vildledning, der udnytter YouTube-fællesskabet. Vi tillader heller ikke indhold, som har til hovedformål at narre folk til at forlade YouTube til fordel for et andet website.

Hvis du ser indhold, som overtræder denne politik, er du meget velkommen til at rapportere det. Se, hvordan du rapporterer overtrædelser af vores retningslinjer for fællesskabet her. Hvis du har fundet flere videoer eller kommentarer, som du vil rapportere, kan du rapportere kanalen.

Det betyder disse politikker for dig

Hvis du uploader indhold

Upload ikke indhold på YouTube, hvis nogen af disse beskrivelser gælder.

• Videospam: Indhold, som uploades overdrevent mange gange, eller indhold, der er fuldt af gentagelser, eller som ikke er målrettet, og som er kendetegnet ved noget af følgende:
    • Lover seere, at de kommer til at se noget, men i stedet dirigerer dem væk fra websitet.
    • Får klik, visninger eller trafik væk fra YouTube ved at love seere, at de kan tjene hurtige penge.
    • Sender seere til websites med en negativ indvirkning, websites, som spreder malware, eller som forsøger at indsamle personlige oplysninger.
  • Vildledende metadata eller miniaturebilleder: Brug af titler, miniaturebilleder, beskrivelser eller tags for at narre brugere til at tro, at indholdet er noget, det ikke er.
  • Manipulerede medier: Indhold, der er blevet teknisk manipuleret eller forfalsket på en måde, der vildleder brugere (på en anden måde end klip taget ud af kontekst) og kan udgøre en alvorlig risiko for voldsom skade.
  • Svindel: Indhold, der tilbyder cash gifts (kontante gaver med henblik på skatteunddragelse), "bliv rig i en fart"-ordninger eller pyramidespil (afsendelse af penge uden et håndgribeligt produkt i en pyramidestruktur).
  • Vælgerundertrykkelse: Indhold, der har til formål at vildlede vælgere om tid, sted, midler eller kvalifikationskrav til stemmeafgivning, eller falske påstande, der kan opfordre folk til at undlade at stemme.
  • Undertrykkelse af deltagelse i folketælling: Indhold, der har til formål at vildlede deltagere om tid, midler eller kvalifikationskrav til at deltage i en folketælling.

• Kvalifikationskrav for kandidater: Indhold, der fremsætter falske påstande om de tekniske kvalifikationskrav for aktuelle politiske kandidater og siddende folkevalgte politikere til at bestride et embede. De relevante kvalifikationskrav er baseret på gældende national lovgivning og omfatter alder, statsborgerskab og status.
  • Tilskyndelse til at forstyrre demokratiske processer: Indhold, der tilskynder andre til at forstyrre demokratiske processer, f.eks. hindring eller forstyrrelse af afstemningsprocedurer.
  • Distribution af hackede materialer: Indhold med hackede oplysninger, der kan forstyrre demokratiske processer, f.eks. valg og folketællinger, hvis de offentliggøres.
  • Incitamentdrevet spam: Indhold, som sælger engagements-metrics, f.eks. visninger, likes, kommentarer eller andre metrics på YouTube. Dette omfatter også indhold med det ene formål at øge antallet af abonnenter, visninger eller andre metrics (f.eks. tilbud om at abonnere på en anden youtubers kanal udelukkende med det formål at få vedkommende til at abonnere på din kanal, også kaldet "sub4sub"-indhold).
  • Kommentarspam: Kommentarer med det ene formål at indsamle personlige oplysninger fra brugere, dirigere brugere væk fra YouTube på vildledende vis, eller kommentarer, som er kendetegnet ved noget af den forbudte adfærd, der er nævnt ovenfor.
  • Gentagne kommentarer: At skrive store mængder identiske, ikke-målrettede eller gentagne kommentarer.
  • Misbrug af livestream: Livestreams, der har til formål at streame indhold, som tilhører andre, og som ikke er blevet ændret på trods af gentagne advarsler om mulig misbrug. Kanalejere skal holde aktivt øje med livestreams, og ethvert potentielt problem skal rettes hurtigt.

Denne politik gælder for videoer, videobeskrivelser, kommentarer, livestreams og andre YouTube-produkter og -funktioner. Husk, at dette ikke er en komplet liste.

Bemærk! Du må gerne opfordre seere til at abonnere, give likes, dele eller skrive en kommentar.

Eksempler

Her er nogle eksempler på indhold, som ikke er tilladt på YouTube.

• At fortælle seerne, at de kan stemme via falske metoder som f.eks. at sende en sms med deres stemme til et bestemt nummer
  • At foreskrive falske kvalifikationskrav ved f.eks. at sige, at et bestemt valg kun er åbent for vælgere over 50 år
  • Bevidst at fortælle seerne en forkert valgdato

Flere eksempler

Videospam

Følgende typer indhold er ikke tilladt på YouTube. Dette er ikke en komplet liste.

• Indhold, der lover seere, at de kommer til at se noget, men i stedet dirigerer dem væk fra websitet for at se indholdet.
  • At uploade det samme indhold gentagne gange på en eller flere kanaler.
  • Upload af store mængder indhold, som du har kopieret fra andre youtubere.
  • Forsøg på at få seere til at installere malware eller dirigere dem til websites, som kan kompromittere deres privatliv.
  • Indhold, som er autogenereret af computere for hurtigt at blive uploadet uden hensyn til kvalitet eller seeroplevelse.
  • At love penge, produkter, software eller gratis gamingfryns, hvis seere installerer software, downloader en app eller udfører andre opgaver.
  • Upload af store mængder affiliate-indhold på dedikerede konti.

Vildledende metadata eller miniaturebilleder

Følgende typer indhold er ikke tilladt på YouTube. Dette er ikke en komplet liste.
  • Brug af overdrevne tags i videobeskrivelsen ("tag stuffing") i stedet for at indsætte dem som tags ved upload.
  • Et miniaturebillede af en populær berømthed, der ikke har noget at gøre med indholdet.
  • Brug af titler, miniaturebilleder, beskrivelser eller tags for at narre brugere til at tro, at indholdet er noget, det ikke er, særligt når der er alvorlig risiko for at komme slemt til skade i virkeligheden.

Manipulerede medier

Følgende typer indhold er ikke tilladt på YouTube. Dette er ikke en komplet liste.
  • Unøjagtigt oversatte videoundertekster, som opildner geopolitiske spændinger og skaber alvorlig risiko for voldsom skade.
  • Videoer, der er blevet teknisk manipuleret (på en anden måde end klip taget ud af kontekst) for at give det indtryk, at en politiker er død.
  • Videoindhold, der er blevet teknisk manipuleret (på en anden måde end klip taget ud af kontekst) for at fabrikere begivenheder, hvor der er en alvorlig risiko for voldsom skade.
  • Fejlagtig tilskrivning af en 10 år gammel video, der skildrer stemmesvindel, til et nyligt afholdt valg.

Undertrykkelse af deltagelse i valg og folketællinger

Følgende typer indhold er ikke tilladt på YouTube. Dette er ikke en komplet liste.
  • At fortælle seerne, at de kan stemme via forkerte metoder som f.eks. at sende en sms med deres stemme til et bestemt nummer.
  • At angive falske kvalifikationskrav ved f.eks. at sige, at et bestemt valg kun er åbent for vælgere over 50 år.
  • At fortælle seerne en forkert stemmedato.
  • At give ukorrekt vejledning i, hvordan man deltager i en folketælling.
  • At påstå, at vælgerens partitilhørsforhold er synligt på en brevstemmekuvert.
  • Falske påstande om, at stemmer fra folk, der ikke er borgere i USA, har afgjort resultatet af tidligere valg.

Kvalifikationskrav for kandidater

Følgende typer indhold er ikke tilladt på YouTube. Dette er ikke en komplet liste.
  • Påstande om, at en kandidat eller siddende politiker ikke er kvalificeret til et embede baseret på falske oplysninger om alderskravene for at bestride et embede i det pågældende land.
  • Påstande om, at en kandidat eller siddende politiker ikke er kvalificeret til et embede baseret på falske oplysninger om statsborgerskabskrav for at bestride et embede i det pågældende land.
  • Påstande om, at en kandidat eller siddende politiker ikke er kvalificeret til et embede baseret på falske oplysninger om, at vedkommende er død, ikke gammel nok eller på anden måde ikke opfylder kvalifikationskravene.

TIlskyndelse til at forstyrre demokratiske processer

Følgende typer indhold er ikke tilladt på YouTube. Dette er ikke en komplet liste.

• At bede seerne om at lave lange stemmekøer med henblik på at gøre det sværere for andre at stemme
  • At bede seerne om at hacke myndighedswebsites for at forsinke offentliggørelsen af valgresultater

Distribution af hackede materialer

Følgende typer indhold er ikke tilladt på YouTube. Dette er ikke en komplet liste.

• Videoer, der indeholder hackede oplysninger om en politisk kandidat, der deles med henblik på at forstyrre et valg

Svindel

Følgende typer indhold er ikke tilladt på YouTube. Dette er ikke en komplet liste.
  • Overdrevne løfter, f.eks. at seerne kan blive rige i en fart, eller at en mirakelbehandling kan helbrede kroniske sygdomme såsom kræft.
  • Promovering af cash gifting (kontante gaver med henblik på skatteunddragelse) eller andre typer pyramidespil.
  • Konti, der er dedikeret til cash gifting-bedrageri.
  • Videoer med løfter som "Du kan tjene 50.000 USD i morgen med denne metode!"

Incitamentdrevet spam

Følgende typer indhold er ikke tilladt på YouTube. Dette er ikke en komplet liste.
  • Videoer, der har til formål at opfordre seerne til at abonnere.
  • "Subs 4 Subs"-videoer.
  • Videoer, der sælger "likes".
  • En video, der tilbyder at give kanalen til abonnent nr. 100.000 uden andet indhold.

Kommentarspam

Følgende typer indhold er ikke tilladt på YouTube. Dette er ikke en komplet liste.
  • Kommentarer om undersøgelser eller gratis reklamepakker, der promoverer pyramidespil.
  • "Betal pr. klik"-henvisningslinks i kommentarer.
  • Kommentarer, der fejlagtigt påstår at tilbyde fuldt videoindhold. Det kan f.eks. være film, tv-serier eller koncerter.
  • Opslag af links til malware- eller phishing-websites i kommentarer: "OMG, jeg fik lige en masse penge her! – [xyz phishing-website].com"
  • Kommentarer med links til butikker, der sælger kopivarer.
  • "Hey, tjek min kanal/video ud her!!", hvor kanalen/videoen ikke har noget at gøre med den video, den blev opslået i.
  • Opslag af den samme kommentar igen og igen med et link til din kanal.

Misbrug af livestream

Følgende typer indhold er ikke tilladt på YouTube. Dette er ikke en komplet liste.
  • Det er ikke tilladt at bruge din telefon til at streame en tv-serie
  • Det er ikke tilladt at bruge tredjepartssoftware til at livestreame sange fra et album

Husk, at dette kun er nogle få eksempler, og at du bør undgå at uploade indhold, hvis du mener, at det kan overtræde denne politik.

Hvad sker der, hvis indhold overtræder denne politik

Hvis dit indhold overtræder denne politik, fjerner vi indholdet og giver dig besked via mail. Hvis det er første gang, du overtræder vores retningslinjer for fællesskabet, får du en advarsel uden straf på din kanal. Hvis det ikke er tilfældet, udsteder vi et strafklip til din kanal. Hvis du får tre strafklip, bliver din kanal lukket. Du kan få flere oplysninger om vores strafklipsystem her.

Gå til Creator Academy for at få flere oplysninger

Vil du hellere lære mere om denne politik ved hjælp af videoer og quizzer? Tjek vores Creator Academy-kursus.