Polítiques de contingut brossa, pràctiques enganyoses i estafes

La seguretat dels nostres creadors, espectadors i partners és la nostra màxima prioritat. Comptem amb tots vosaltres perquè ens ajudeu a protegir aquesta comunitat única i vibrant. És important que entenguis les nostres directrius de la comunitat i el paper que tenen en la nostra responsabilitat compartida de mantenir la seguretat de YouTube. Et recomanem que llegeixis atentament la política que s'indica a continuació. També pots consultar aquesta pàgina per obtenir una llista completa de les nostres directrius.
Nota: recentment hem reorganitzat les nostres directrius de la comunitat per explicar millor les polítiques relacionades amb la desinformació a YouTube. Per revisar aquestes polítiques, consulta els nostres articles sobre desinformació i desinformació relativa a les eleccions.

A YouTube no es permeten el contingut brossa, les estafes ni altres pràctiques enganyoses que s'aprofiten de la comunitat. Tampoc no es permet el contingut que té com a objectiu principal enganyar altres persones perquè surtin de YouTube i vagin a un altre lloc web.

Si trobes contingut que infringeix aquesta política, informa'ns-en. Pots trobar instruccions per informar d'infraccions de les nostres directrius de la comunitat aquí. Si vols informar de diversos vídeos o comentaris, pots informar del canal.

Com t'afecten aquestes polítiques

Si publiques contingut

No publiquis contingut a YouTube si encaixa amb alguna de les descripcions que s'indiquen a continuació.

• Vídeos brossa: contingut que s'ha publicat massa cops, és repetitiu o no està orientat a ningú, i compleix alguna de les condicions següents:
    • Promet als espectadors que veuran alguna cosa, però els redirigeix fora del lloc web.
    • Obté clics, visualitzacions o trànsit fora de YouTube prometent als espectadors que guanyaran diners ràpidament.
    • Envia el públic a llocs web que propaguen programari nociu o que intenten recollir informació personal, o a altres llocs web amb efectes negatius.
  • Metadades o miniatures enganyoses: fer servir el títol, les miniatures o la descripció per enganyar els usuaris i transmetre una idea equivocada sobre el contingut.
  • Estafes: contingut que ofereix regals en efectiu, plans per guanyar diners ràpidament o estafes piramidals (enviament de diners sense cap producte tangible en una estructura piramidal).
  • Contingut brossa d'incentivació: contingut que ven mètriques d'implicació, com ara visualitzacions, m'agrades, comentaris o qualsevol altra mètrica de YouTube. Aquest tipus de contingut brossa també inclou contingut que té com a únic objectiu augmentar els subscriptors, les visualitzacions o altres mètriques. Per exemple, un usuari s'ofereix a subscriure's al canal d'un altre creador exclusivament amb la condició que aquest faci el mateix, una pràctica que també es coneix com a "subscripció per subscripció".
  • Comentaris brossa: comentaris que només tenen com a objectiu recollir informació personal dels espectadors, dirigir-los fora de YouTube de manera enganyosa o dur a terme qualsevol dels comportaments prohibits esmentats anteriorment.
  • Comentaris repetitius: deixar grans quantitats de comentaris idèntics, repetitius o que no estan orientats a ningú.
  • Contingut de tercers: transmissions en directe que tenen com a objectiu reproduir contingut que pertany a algú altre i que no s'han corregit, tot i els advertiments reiterats de possible ús abusiu. Els propietaris d'un canal han de monitorar activament les seves transmissions en directe i corregir en el moment oportú qualsevol problema que es pugui produir.

Aquesta política s'aplica als vídeos, a les descripcions dels vídeos, als comentaris, a les reproduccions en directe i a qualsevol altre producte o funció de YouTube. Tingues en compte que la llista no és exhaustiva i que aquestes polítiques també s'apliquen als enllaços externs del teu contingut. Per exemple, URL clicables, dirigir verbalment els usuaris a altres llocs web dins del vídeo i altres mètodes.

Nota: pots animar els espectadors a subscriure's al canal, a fer clic al botó M'agrada, a compartir el contingut o a deixar un comentari.

Vídeos brossa

A YouTube no es permet publicar els tipus de contingut que indiquem a continuació. Tingues en compte que no es tracta d'una llista exhaustiva.

• Contingut que promet als espectadors que veuran alguna cosa, però els redirigeix fora del lloc web.
  • Publicar el mateix contingut de manera reiterada en un o més canals.
  • Penjar de manera massiva contingut que has copiat d'altres creadors.
  • Intentar aconseguir que els espectadors instal·lin programari nociu o redirigir-los a llocs web que poden posar en perill la seva privadesa.
  • Contingut generat de manera automàtica i que els ordinadors publiquen sense tenir en compte la qualitat o l'experiència de l'espectador.
  • Prometre diners, productes, programari o avantatges en videojocs sense cost econòmic si els espectadors instal·len programari, baixen una aplicació o duen a terme altres accions.
  • Publicar de manera massiva contingut creat per entitats afiliades en comptes dedicats a aquesta finalitat.
  • Penjar de manera reiterada contingut que no és teu i que no és educatiu, documental, científic o artístic.

Metadades o miniatures enganyoses

A YouTube no es permet publicar els tipus de contingut que indiquem a continuació. Tingues en compte que no es tracta d'una llista exhaustiva.
  • Miniatures amb la imatge d'una persona famosa que no té res a veure amb el contingut del vídeo.
  • Utilitzar el títol, les miniatures o la descripció per fer creure als usuaris que el contingut és una cosa que no és. Per exemple, si hi ha un gran risc de danys greus reals.

Estafes

A YouTube no es permet publicar els tipus de contingut que indiquem a continuació. Tingues en compte que no es tracta d'una llista exhaustiva.
  • Fer promeses exagerades, com ara afirmar que els espectadors poden fer-se rics ràpidament o que un tractament miraculós pot curar malalties cròniques com el càncer.
  • Oferir regals en efectiu o altres estafes piramidals.
  • Comptes dedicats a estafes de regals en efectiu.
  • Vídeos que prometen coses com ara "Guanya 50.000 € en un dia amb aquest pla!".

Contingut brossa d'incentivació

A YouTube no es permet publicar els tipus de contingut que indiquem a continuació. Tingues en compte que no es tracta d'una llista exhaustiva.
  • Vídeos amb l'objectiu d'animar els espectadors a subscriure's al canal.
  • Vídeos de "subscripció per subscripció".
  • Vídeos que venen "m'agrades".
  • Vídeos que no tenen cap altre contingut que el d'oferir el canal al subscriptor número 100.000.

Comentaris brossa

A YouTube no es permet publicar els tipus de contingut que indiquem a continuació. Tingues en compte que no es tracta d'una llista exhaustiva.
  • Comentaris sobre enquestes o sortejos que promouen estafes piramidals.
  • Comentaris amb enllaços de referència de pagament per clic.
  • Comentaris que ofereixen falsament contingut de vídeo complet, com ara:
    • Pel·lícules
    • Programes de televisió
    • Concerts
  • Publicar enllaços a llocs web de programari nociu o de pesca de credencials als comentaris, com ara "Acabo de guanyar un munt de calés aquí!: [lloc web de pesca de credencials].com".
  • Comentaris amb enllaços a botigues que venen falsificacions.
  • Comentaris com ara "Ei, doneu una ullada al meu canal/vídeo!", quan el canal o el vídeo no té res a veure amb el vídeo en què s'ha publicat.
  • Publicar moltes vegades el mateix comentari amb un enllaç al teu canal.

Contingut de tercers

A YouTube no es permet publicar els tipus de contingut que indiquem a continuació. Tingues en compte que no es tracta d'una llista exhaustiva.
  • Utilitzar el telèfon per reproduir en línia un programa de televisió.
  • Utilitzar programari de tercers per transmetre en directe cançons d'un àlbum.

Recorda que aquests són només alguns exemples. No publiquis contingut si creus que podria infringir aquesta política.

Què passa si el contingut infringeix aquesta política

Si el teu contingut infringeix aquesta política, és possible que suspenguem la monetització o cancel·lem el teu canal o compte. Obtén més informació sobre les polítiques de monetització i les cancel·lacions de canals o comptes.

En el cas d'algunes infraccions, és possible que suprimim el contingut i que enviem un advertiment o un toc d'atenció contra el teu canal. Si això passa, t'enviarem un correu electrònic per informar-te'n.

Pots fer una formació sobre polítiques perquè l'advertiment caduqui al cap de 90 dies. Tanmateix, si el teu contingut infringeix la mateixa política en aquest període de 90 dies, l'advertiment no caducarà i el teu canal rebrà un toc d'atenció. Si infringeixes una altra política després de completar la formació, rebràs un altre advertiment. És possible que impedim que els infractors reincidents tornin a formar-se en polítiques.

Si reps tres tocs d'atenció en un període de 90 dies, es cancel·larà el teu canal. Obtén més informació sobre el nostre sistema de tocs d'atenció.