Beleide oor strooipos, misleidende praktyke en swendelary

Ons skeppers, kykers en vennote se veiligheid is ons hoogste prioriteit. Ons maak op elkeen van julle staat om ons te help om hierdie unieke en geesdriftige gemeenskap te beskerm. Dit is belangrik dat jy ons gemeenskapsriglyne verstaan, asook die rol wat hulle speel in ons gedeelde verantwoordelikheid om YouTube veilig te hou. Staan die tyd af om die onderstaande beleid sorgvuldig deur te lees. Jy kan ook na hierdie bladsy kyk vir ’n volledige lys van ons riglyne.
Let wel: Ons het onlangs ons Gemeenskapsriglyne geherorganiseer om verdere duidelikheid te verskaf rondom ons beleide in verband met Verkeerde inligting op YouTube. Om hierdie beleide na te gaan, kan jy kyk na ons artikels oor Verkeerde inligting en Verkeerde inligting oor verkiesings.

YouTube laat nie strooipos, swendelary of ander misleidende praktyke toe wat die YouTube-gemeenskap uitbuit nie. Ons laat ook nie inhoud toe waarvan die hoofdoel is om ander te bedrieg om YouTube te verlaat om na ’n ander werf te gaan nie.

As jy inhoud kry wat hierdie beleid oortree, moet jy dit aangee. Instruksies om oortredings van ons gemeenskapsriglyne aan te gee is hier beskikbaar. As jy ’n paar video’s of opmerkings ontdek het wat jy wil aangee, kan jy die kanaal aangee.

Wat hierdie beleide vir jou beteken

As jy inhoud plaas

Moenie inhoud op YouTube plaas as dit met enige van die beskrywings hieronder ooreenkom nie.

• Videostrooipos: Inhoud wat oormatig geplaas word, herhalend of ongeteiken is en een of meer van die volgende doen:
    • Kykers beloof dat hulle iets sal sien, maar hulle dan eerder van die werf af herlei.
    • Klikke, kyke of verkeer uit YouTube kry deur kykers te belowe dat hulle vinnig sal geld maak.
    • Gehore na werwe stuur wat skadelike sagteware versprei, wat probeer om persoonlike inligting in te samel, of ander werwe wat ’n negatiewe impak het.
  • Misleidende metadata of miniprente: Gebruik die titel, miniprente, beskrywing om gebruikers te mislei om te glo dat die inhoud iets is wat dit nie is nie.
  • Swendelary: Inhoud wat kontantgeskenke, “word vinnig ryk”-planne of piramideskemas (stuur geld sonder ’n tasbare produk in ’n piramidestruktuur) aanbied.
  • Aanspoorstrooipos: Inhoud wat betrokkenheidmaatstawwe soos kyke, opduime, opmerkings of enige ander maatstaf op YouTube verkoop. Hierdie soort strooipos kan ook inhoud insluit waar die enigste doelwit is om intekenaars, kyke of ander maatstawwe ’n hupstoot te gee. Byvoorbeeld om aan te bied om by ’n ander skepper se kanaal in te teken alleenlik in ruil vir hulle om by jou kanaal in te teken, ook bekend as “intekening vir intekening”-inhoud.
  • Opmerkingstrooipos: Opmerkings waar die uitsluitlike doelwit is om persoonlike inligting van kykers in te samel, kykers op misleidende wyse van YouTube weg te dryf, of enige van die verbode gedrag wat hier bo genoem word.
  • Herhalende opmerkings: Plaas ’n groot aantal identiese, niegeteikende of herhalende opmerkings.
  • Derdeparty-inhoud: Regstreekse strome wat bedoel is om inhoud te stroom wat aan iemand anders behoort en wat nie reggestel word na herhaalde waarskuwings oor moontlike misbruik nie. Kanaaleienaars moet hul regstreekse strome aktief monitor en enige potensiële kwessies betyds regstel.

Hierdie beleid geld vir video’s, videobeskrywings, opmerkings, regstreekse strome en enige ander YouTube-produk of -kenmerk. Hou in gedagte dat dit nie ’n volledige lys is nie. Let daarop dat hierdie beleide ook van toepassing is op eksterne skakels in jou inhoud. Dit kan klikbare URL’e en ander vorme insluit, asook om gebruikers verbaal tydens die video na ander werwe toe te herlei.

Let wel: Jy mag kykers aanmoedig om in te teken, die opduimknoppie te klik, te deel of om ’n opmerking te maak.

Videostrooipos

Die volgende soorte inhoud word nie op YouTube toegelaat nie. Hou in gedagte dat dit nie ’n volledige lys is nie.

• Inhoud wat kykers beloof dat hulle na iets gaan kyk, maar in plaas daarvan word hulle weg van die werf af herlei om daarna te kyk.
  • Dieselfde inhoud wat herhaaldelik regoor een of meer kanale geplaas word.
  • Die grootskaalse oplaai van inhoud wat jy van ander skeppers af geskraap het.
  • Om kykers te probeer oortuig om skadelike sagteware te installeer of hulle na werwe te herlei wat hul privaatheid in gedrang kan bring.
  • Outogegeneerde inhoud wat rekenaars plaas sonder ontsag vir gehalte of kykerervaring.
  • Om geld, produkte, sagteware of speletjiebyvoordele te beloof sonder koste, mits kykers sagteware installeer, ’n app aflaai, of ander take uitvoer.
  • Die grootskaalse plasing van geaffilieerde inhoud in toegewyde rekeninge.
  • Die herhaalde oplaai van inhoud wat jy nie besit nie en wat nie EDSA is nie.

Misleidende metadata of miniprente

Die volgende soorte inhoud word nie op YouTube toegelaat nie. Hou in gedagte dat dit nie ’n volledige lys is nie.
  • ’n Miniprent met ’n prent van ’n gewilde bekende persoon wat niks met die inhoud te doen het nie.
  • Die gebruik van die titel, miniprente of beskrywing om gebruikers te bedrieg om te glo dat die inhoud iets is wat dit nie is nie. Byvoorbeeld, wanneer daar ’n ernstige risiko van werklike grootskaalse skade is.

Swendelary

Die volgende soorte inhoud word nie op YouTube toegelaat nie. Hou in gedagte dat dit nie ’n volledige lys is nie.
  • Om oordrewe beloftes te maak, soos bewerings dat gebruikers vinnig ryk kan word of dat ’n wonderbehandeling kroniese siektes soos kanker kan genees.
  • Bevordering van kontantgeskenke of ander piramideskemas.
  • Rekeninge toegewy aan kontantgeskenkskemas.
  • Video’s wat belowe: “Met hierdie plan sal jy môre $50 000 maak!”

Aanspoorstrooipos

Die volgende soorte inhoud word nie op YouTube toegelaat nie. Hou in gedagte dat dit nie ’n volledige lys is nie.
  • Video’s waar die doelwit is om kykers aan te moedig om in te teken.
  • “Intekening vir intekening”-video’s.
  • Video’s wat “opduime” te koop aanbied.
  • ’n Video wat aanbied om die kanaal aan die 100 000e intekenaar te gee, sonder enige ander inhoud.

Opmerkingstrooipos

Die volgende soorte inhoud word nie op YouTube toegelaat nie. Hou in gedagte dat dit nie ’n volledige lys is nie.
  • Opmerkings oor opnames of prystoekennings wat piramideskemas bevorder.
  • “Betaal per klik”-verwysingskakels in opmerkings.
  • Opmerkings wat vals beweer dat dit volledige video-inhoud bied. Hierdie soort inhoud kan die volgende wees:
    • Flieks
    • TV-programme
    • Konserte
  • Om skakels na skadelike sagteware of ’n uitvissingwerf in opmerkings te plaas: “genugtig nou net ’n klomp geld van hier af gekry! - [xyz uitvissingwerf].com”
  • Opmerkings met skakels na vals winkels.
  • “Haai, kyk hier na my kanaal/video!” wanneer die kanaal/video niks te doen het met die video waarin dit geplaas is nie.
  • Om dieselfde opmerking herhaaldelik te plaas met ’n skakel na jou kanaal toe.

Derdeparty-inhoud

Die volgende soorte inhoud word nie op YouTube toegelaat nie. Hou in gedagte dat dit nie ’n volledige lys is nie.
  • Om jou foon te gebruik om ’n televisieprogram te stroom.
  • Om derdepartysagteware te gebruik om liedjies regstreeks van ’n album af te stroom.

Onthou dat dit net ’n paar voorbeelde is. Moenie inhoud plaas as jy dink dat dit hierdie beleid kan oortree nie.

Wat gebeur as inhoud hierdie beleid oortree

As jou inhoud hierdie beleid oortree, kan ons monetisering vir jou opskort of jou kanaal of rekening beëindig. Kry meer inligting oor monetiseringbeleide en beëindiging van jou kanaal of rekening

Vir sommige oortredings kan ons die inhoud verwyder en ’n aanmaning of waarskuwing teen jou kanaal uitreik. As dit gebeur, sal ons vir jou ’n e-pos stuur om jou te laat weet.

Jy kan aan beleidopleiding deelneem om die aanmaning ná 90 dae te laat verval. As jou inhoud egter dieselfde beleid binne daardie 90 dae oortree, sal die aanmaning nie verval nie en sal jou kanaal ’n waarskuwing kry. As jy ’n ander beleid oortree nadat jy die opleiding voltooi het, sal jy nog ’n aanmaning kry. Ons kan herhaalde oortreders verhoed om aan beleidopleiding deel te neem in die toekoms.

As jy binne 90 dae 3 waarskuwings kry, sal jou kanaal beëindig word. Kry meer inligting oor ons waarskuwingstelsel.