Ondertiteling bewerken of verwijderen

Opmerking: Als je de bètaversie van YouTube Studio gebruikt, selecteer je in het linkermenu Klassieke versie Creator Studio om deze stappen te volgen.

Ondertiteling bewerken

Je kunt de editor voor ondertiteling gebruiken om de tekst en tijdcodes van je ondertiteling te wijzigen. Daarnaast kun je hiervoor ook software of services voor ondertiteling gebruiken.

Ondertitelingstekst bewerken

Opmerking: Als je automatisch gegenereerde ondertiteling bewerkt, wordt er een nieuwe ondertitelingstrack gemaakt waarin jouw aanpassingen zijn opgenomen.

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Klik naast de video waarvoor je de ondertiteling wilt bewerken op het dropdownmenu naast Bewerken en vervolgens Ondertiteling.
  3. Klik op de ondertitelingstrack die je wilt bewerken.
  4. Klik boven de video op Bewerken.
  5. Klik op Bewerkingen publiceren.
De timing van ondertiteling bewerken

Je kunt de timing van je ondertitelingstracks rechtstreeks in de YouTube-editor bewerken of de ondertitelingsbestanden downloaden en vervolgens bewerken.

De YouTube-editor gebruiken

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Klik naast de video waarvoor je de ondertiteling wilt bewerken op het dropdownmenu naast Bewerken en vervolgens Ondertiteling.
  3. Klik op de ondertitelingstrack die je wilt bewerken.
  4. Om de timing te wijzigen, klik je boven de video op Bewerken. Versleep vervolgens de balken op de ondertitelingstrack.
  5. Klik op Bewerkingen publiceren.

Ondertitelingsbestanden downloaden en bewerken

Je kunt tijdcodes bewerken door het ondertitelingsbestand te downloaden en een editor voor platte tekst (.txt) zoals Teksteditor of Kladblok te gebruiken om de ondertiteling te bewerken.

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Klik naast de video waarvoor je de ondertiteling wilt bewerken op het dropdownmenu naast Bewerken en vervolgens Ondertiteling.
  3. Selecteer de ondertitelingstrack die je wilt downloaden.
  4. Klik op het dropdownmenu Acties.
  5. Klik op de gewenste indeling voor het ondertitelingsbestand. Meer informatie over bestandsindelingen voor ondertiteling.
  6. Er wordt een bestand met de ondertitelingstrack gedownload via je browser. Bewerk het bestand en sla het op.
  7. Volg de instructies om de ondertiteling weer te uploaden naar je video.

Ondertiteling verwijderen

Als je ondertiteling niet langer in je video wilt weergeven, kun je de ondertiteling uitschakelen of volledig verwijderen uit je video en van je YouTube-kanaal.

Toegevoegde ondertiteling verwijderen

Als je zelf ondertiteling hebt toegevoegd aan je video, kun je de ondertiteling als volgt verwijderen:

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Klik naast de video waarvoor je de ondertiteling wilt bewerken op het dropdownmenu naast Bewerken en vervolgens Ondertiteling.
  3. Klik op de taal die je wilt verwijderen.
  4. Klik op het dropdownmenu Acties.
  5. Selecteer Verwijderen en bevestig dat je de track definitief wilt verwijderen.
Automatisch toegevoegde ondertiteling verwijderen

De automatisch gegenereerde ondertiteling van YouTube kun je niet van je YouTube-kanaal verwijderen maar wel voor je kijkers verbergen. Volg onderstaande stappen.

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Klik naast de video waarvoor je de ondertiteling wilt bewerken op het dropdownmenu naast Bewerken en vervolgens Ondertiteling.
  3. Klik op de taal die je wilt uitschakelen (als het goed is, staat er Automatisch).
  4. Selecteer Publicatie ongedaan maken.

Als je van gedachten verandert, kun je de ondertiteling weer inschakelen door Publiceren te selecteren.