Videoasetusten muokkaaminen

Kun olet ladannut videon, voit muuttaa videon tietoja YouTube Studiossa. Voit muuttaa muun muassa videon nimeä ja kuvausta sekä kommenttiasetuksia. Katso, miten voit tehdä joukkomuutoksia videoihin.

Videon tietojen muokkaaminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa videon nimeä tai pikkukuvaa.
  4. Valitse videon asetukset ja klikkaa Tallenna.
Katso vinkkejä videoiden editointiin sisällöntuottajille.

Käytettävissä olevat videoasetukset

Nimi

Videon nimi.

Huom. Videoiden nimissä voi olla enintään 100 merkkiä, eivätkä ne saa sisältää virheellisiä merkkejä.

Kuvaus

Videon alla näkyvät tiedot. Käytä videon nimeämistiedoissa seuraavaa muotoa: [Kanavan nimi] [Videon nimi] [Videotunnus]

Korjaukset: Lisää kuvaukseen englanninkielinen merkintä "Correction:" tai "Corrections:" (riippumatta videon tai muun kuvauksen kielestä). Voit lisätä erilliselle riville kunkin korjauksen aikaleiman ja selityksen. Esimerkki:

Korjaus:

0.35 Korjauksen syy

Tämän pitäisi näkyä videon osien jälkeen. Kun yleisö katsoo videotasi, näkyviin tulee Näytä korjaukset ‐tietokortti.

Voit muotoilla kuvauksen tekstiä valitsemalla kuvauskentän alla olevista vaihtoehdoista lihavoinnin, kursivoinnin tai yliviivauksen.

Videoiden kuvauksissa voi olla enintään 5 000 merkkiä, eivätkä ne saa sisältää virheellisiä merkkejä.

Huom. Korjaukset eivät ole käytettävissä, jos kanavalla on aktiivisia varoituksia tai sisältö voi olla sopimatonta osalle katsojista.

Pikkukuva Kuva, jonka katsojat näkevät ennen videon klikkaamista.
Soittolista Lisää video soittolistalle tai luo uusi lista.
Yleisö Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) ‑lain nojalla sinun on kerrottava, onko videosi tehty lapsille.
Ikärajoitus Aseta ikärajoitus videoille, jotka eivät välttämättä sovi tietyille yleisöille.

Kanavallasi oleva video, joka näkyy klikattavana linkkinä Shorts-soittimessa. Sen avulla voit ohjata katsojat muuhun YouTube-sisältöösi.

Jos sinulla on pääsy lisäominaisuuksiin, voit lisätä Shorts-videoon linkin kanavallasi olevaan videoon. Voit linkittää videoita, Shorts-videoita ja livesisältöä.

Huom. Linkitetyn videon on oltava julkinen tai piilotettu sekä YouTuben yhteisösääntöjen mukainen.

Pääset lisäasetuksiin valitsemalla tietosivun alareunasta NÄYTÄ LISÄÄ.

Mainossisältö Kerro katsojille ja YouTubelle, jos videolla on maksettua mainossisältöä.
Automaattiset osat

Voit lisätä videoiden eri osille nimet ja aikaleimat katselun helpottamiseksi. Voit luoda omia osia videoon tai käyttää automaattisesti luotuja osia merkitsemällä "Salli automaattiset osat (jos käytettävissä)" ‑ruudun valituksi.

Itse lisätyt videon osat korvaavat aina automaattisesti luodut osat.

Esitellyt paikat Esitellyt paikat (jos käytettävissä) ovat paikkoja, jotka ovat näkyvästi esillä videon kuvauksessa, transkriptiossa ja itse videossa. Nämä tärkeimmät paikat esitellään karusellissa videon kuvauksessa. Jos haluat laittaa ominaisuuden pois päältä, poista valinta kohdasta "Salli automaattiset Esitellyt paikat". Huom. Esitellyt paikat ei käytä laitteen sijaintitietoja tai vaikuta videossa näkyviin mainoksiin (jos sisältö on kaupallistettu).
Tagit

Lisää kuvaavia avainsanoja hakuvirheiden korjaamiseksi.

Tagit ovat hyödyllisiä, jos videon aiheessa on sana, joka kirjoitetaan usein väärin. Muissa tapauksissa tageilla on vain pieni vaikutus videosi löydettävyyteen.

Kieli ja tekstitystodistus Valitse videon alkuperäinen kieli ja tekstitystodistus.
Kuvausaika ja ‑paikka Lisää videolle kuvauspäivä ja ‑paikka.
Lisenssi ja jakelu Valitse, voiko videon upottaa muihin sivustoihin ja lähetetäänkö videosta ilmoitus tilaajille.
Shorts-videoiden samplaaminen Salli muiden käyttää videosi ääniraitaa lyhytvideoissaan.
Luokka

Valitse luokka, jotta katsojat löytävät videosi helpommin. Koulutusvideoiden vaihtoehdot:

• Tyyppi: Valitse koulutuksen tyypiksi esimerkiksi toiminta, konseptin yleiskatsaus, ohjeet, luento, ongelmien ratkaiseminen, tosielämän ohjeita, tieteellinen kokeilu tai vinkkejä.
  • Ongelmat: Lisää aikaleima ja kysymys, johon videossa vastataan. Huom. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain koulutustyypissä, jossa ratkaistaan ongelmia.
  • Koulutusjärjestelmä: Valitse maa tai alue, johon video liittyy. Näin voit määrittää tarkemmin tason ja kokeen, kurssin tai oppimisstandardin. Huom. Tämä voidaan valita automaattisesti kanavasi oletusmaan/-alueen perusteella.
  • Taso: Valitse videon taso, esimerkiksi 9. luokka tai edistynyt taso.
  • Koe, kurssi tai oppimisstandardi: Hae tietokannastamme videoon liittyvä oppimisstandardi, koe tai kurssi.
Kommentit ja arviot Valitse, voivatko katsojat kommentoida videota ja näkevätkö he videon tykkäysmäärän.
Näkyvyys Videosi yksityisyysasetuksilla voit valita, missä video näkyy ja kuka voi katsella sitä.
Tekstitykset Voit tavoittaa laajemman yleisön lisäämällä videoihisi tekstityksiä.
Päätösruutu Lisää videon loppuun visuaalisia elementtejä. Päätösruudun voi lisätä vähintään 25 sekunnin pituisiin videoihin.
Kortit Lisää videoon interaktiivista sisältöä.
Jos videosi koskee jotakin tiettyä peliä, voit valita videon luokaksi Pelit ja lisätä pelin nimen videon tietoihin sen lisäasetuksista.

Katso, miten videoasetuksia muutetaan

Seuraavassa YouTube Creators ‑kanavan videossa käydään läpi, kuinka tehdä muutoksia videoasetuksiin.

Edit Video Settings with YouTube Studio