Basisprincipes van YouTube Analytics in de klassieke versie van Creator Studio

In YouTube Analytics kun je de prestaties van je kanalen, video's en geclaimde content bijhouden met actuele statistieken en rapporten. Er zijn een hoop gegevens beschikbaar in de verschillende rapporten, zoals de rapporten Kijktijd, Verkeersbronnen en Demografie.

Naar YouTube Analytics gaan

Je kunt rechtstreeks naar youtube.com/analytics gaan of de onderstaande stappen volgen.

1. Log in bij YouTube en klik op je profielfoto en dan Creator Studio.
  2. Selecteer Analytics in het linkermenu.
  3. Kies het rapport dat je wilt bekijken.

Tip: Je kunt dit ook doen met de YouTube Studio-app op je mobiele apparaat. Ga aan de slag via het Helpcentrum van de YouTube Studio-app.

Manieren om je gegevens te bekijken in YouTube Analytics

Klik hieronder voor een aantal eenvoudige manieren om de verschillende gegevenstypen in de diverse rapporten van YouTube Analytics te bekijken en te begrijpen.

Ontdek de beste strategieën om je prestaties te meten met YouTube Analytics.

Rapporten bekijken op een computer

Je gegevens filteren

Gebruik de filters die je boven aan veel rapporten vindt om de gewenste informatie te krijgen:

• Content
  • Apparaattype
  • Geografische regio of locatie
  • Datum of tijd
  • Alle geüploade videocontent of alleen playlists
  • Abonneestatus
  • Afspeeltype (live of on demand), indien beschikbaar
  • Verkeer per YouTube-product, indien beschikbaar
  • Gebruik van vertaling
Lijndiagram

Lijndiagrammen laten zien hoe je videogegevens in de loop van de tijd zijn veranderd. Je kunt de volgende opties aanpassen:

• Detailniveau van gegevens: diagrammen kunnen worden weergegeven met gegevenspunten per dag, week of maand.
  • Statistiek vergelijken: selecteer een tweede statistiek voor je vergelijking, die in de grafiek wordt weergegeven.
Diagram met meerdere lijnen

Met lijndiagrammen vergelijk je de prestaties van maximaal 25 items (zoals video's, kanalen en geografische regio's) en andere informatie uit verschillende rapporten. Het diagram beslaat een specifieke periode.

De bovenste vijf regelitems worden standaard geselecteerd en weergegeven in verschillende kleuren. Je kunt je selectie ook aanpassen, zodat je alle content kunt bekijken waarin je geïnteresseerd bent.

Ook is het mogelijk de geselecteerde items te vergelijken met de totale waarde door rechtsboven Totalen weergeven te selecteren.

Opmerking: Het is in deze weergave niet mogelijk meerdere statistieken toe te voegen.

Gestapeld vlakdiagram

In een gestapeld vlakdiagram kun je zien hoe de gegevens die je selecteert in verhouding staan tot het totaal. Zo kun je gemakkelijk prestaties vergelijken en trends ontdekken.

De bovenste vijf regelitems worden standaard geselecteerd en weergegeven in verschillende kleuren. Je kunt je selectie voor maximaal 25 items aanpassen, zodat je alle content kunt bekijken waarin je geïnteresseerd bent.

Cirkeldiagram

Met cirkeldiagrammen kun je voor maximaal 25 items de relatieve grootte of het effect zichtbaar maken. Plaats de muisaanwijzer op de sectoren om te zien met welk item ze corresponderen.

Opmerking: Bij dit type diagram is het niet mogelijk de datumdimensie weer te geven of de geselecteerde gegevens te vergelijken met de totalen. Dat kan wel met het diagram met meerdere lijnen of het gestapelde vlakdiagram.

Staafdiagram

Je kunt een staafdiagram gebruiken om de geselecteerde gegevens weer te geven als horizontale balken waarvan de lengtes de waarden aangeven. Als je de datum als een dimensie selecteert, wordt het staafdiagram als lijndiagram weergegeven.

Opmerking: Bij dit type diagram is het niet mogelijk de datumdimensie weer te geven of de geselecteerde gegevens te vergelijken met de totalen.

Bellendiagram

Een bellendiagram geeft de waarde van de geselecteerde gegevens weer in de vorm van bellen.

Interactieve kaart

Gebruik de interactieve kaarten om weer te geven waar je video wordt bekeken. Een donker gebied op de kaart geeft aan dat je video op die locatie langer wordt bekeken. Je kunt ook de muisaanwijzer op een land op de kaart plaatsen om gedetailleerde gegevens van dat land te bekijken.

Rapporten downloaden

Je kunt je rapporten downloaden op een computer. In elk rapport staan alle gegevens die ervoor beschikbaar zijn. Meer informatie over het exporteren van gegevens uit YouTube Analytics.