YouTube Analyticsin peruskäyttö Creator Studion perinteisessä versiossa

YouTube Analyticsin ajantasaisten tilastojen ja raporttien avulla voit seurata kanavasi ja videoidesi menestystä. Erilaisissa raporteissa on tarjolla valtava määrä tietoa esimerkiksi katseluajoista, liikenteen lähteistä ja kohderyhmistä.

YouTube Analyticsiin siirtyminen

Mene suoraan osoitteeseen youtube.com/analytics tai tee näin:

1. Kirjaudu YouTubeen ja klikkaa tilikuvaketta > Creator Studio.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Analytics.
  3. Valitse raportti, jota haluat katsella.

Vinkki: Voit myös käyttää mobiililaitteesi YouTube Studio ‑sovellusta. Aloita tutustumalla YouTube Studio ‑sovelluksen ohjekeskukseen.

Tietojen tarkastelu YouTube Analyticsissa

Tutustu eri tapoihin tarkastella ja analysoida YouTube Analyticsin raporttien sisältämiä tietoja klikkaamalla alla olevia linkkejä.

Raporttien tarkastelu tietokoneella

Tietojen suodattaminen

Voit suodattaa useimpien raporttien tietoja seuraavien tekijöiden mukaan:

• sisältö
  • laitetyyppi
  • sijainti
  • päivämäärä tai ajanjakso
  • kaikki ladattu videosisältö tai pelkät soittolistat
  • tilaajan tila
  • toistotyyppi (suora tai pyydettäessä), jos käytettävissä
  • liikenne YouTube-tuotteen mukaan, jos käytettävissä
  • käännös.
Viivakaavio

Viivakaavio näyttää videon tietojen muutoksen ajan funktiona. Voit mukauttaa seuraavia valintoja:

• Päivämäärän tarkkuus: kaavioissa voidaan näyttää päivittäiset, viikoittaiset tai kuukausittaiset datapisteet.
  • Tietojen vertailu: Voit valita kaavioon toisen tilaston vertailua varten.
Moniviivainen kaavio

Moniviivaisella kaaviolla voit vertailla jopa 25 kohteen tietoja (kuten videon, kanavan, maantieteellisen alueen jne.) eri raporteista tietyllä aikavälillä. Saat hyvän kokonaiskuvan yhdellä silmäyksellä.

Oletuksena valittuna on viisi kohdetta, jotka näkyvät erivärisinä viivoina. Voit kuitenkin muokata valintaa siten, että kaaviossa näkyy kaikki sisältö, josta olet kiinnostunut.

Voit vertailla haluamiasi kohteita kokonaistietoihin valitsemalla oikeasta yläreunasta Näytä kokonaismäärät.

Huom. Tässä näkymässä et voi vertailla eri tilastoja.

Pinottu aluekaavio

Pinotussa aluekaaviossa voit suhteuttaa valitsemasi datan kokonaistietoihin. Sen avulla on helppo vertailla tehokkuutta ja tunnistaa trendejä.

Oletuksena valittuna on viisi kohdetta, jotka näkyvät erivärisinä, mutta voit muokata enintään 25 kohteen valintaa siten, että kaaviossa näkyy kaikki sisältö, josta olet kiinnostunut.

Ympyräkaavio

Ympyräkaaviossa voi näyttää enintään 25 kohdetta, joiden suhteellinen koko esittää arvon suuruutta. Saat lisätietoja kunkin alueen kohteesta viemällä osoittimen sen päälle.

Huom. Tässä kaaviossa ei voi tarkastella tietoja päivämäärän perusteella tai verrata valittuja tietoja kokonaistietoihin. Se onnistuu moniviivaisessa kaaviossa ja pinotussa aluekaaviossa.

Pylväsdiagrammi

Pylväsdiagrammi esittää valitut tiedot vaakasuuntaisina palkkeina, joiden pituus osoittaa kohteen arvon. Jos valitset yksiköksi päivämäärän, diagrammi näkyy viivakaaviona.

Huom. Tässä kaaviossa ei voi tarkastella tietoja päivämäärän perusteella tai vertailla valittuja tietoja kokonaistietoihin.

Kuplakaavio

Kuplakaavio esittää valitut tiedot niiden arvon osoittavina kuplina.

Interaktiivinen kartta

Interaktiivisesta kartasta näet, missä videotasi katsellaan. Kartan tummilla alueilla videotasi katsotaan pidempään kuin vaaleilla alueilla. Kun viet hiiren kartan eri maiden ylle, näet kyseisen maan tarkemmat tiedot.

Raporttien lataaminen

Voit ladata raportteja tietokoneelle. Raportti sisältää kaikki tiedot, jotka siihen on saatavilla. Lue lisää datan viemisestä YouTube Analyticsista.