Tips för att fler användare ska upptäcka dig

Alla videor som laddas upp på YouTube måste följa YouTubes användarvillkor och riktlinjer för communityn. En del innehåll som kan fungera på YouTube är kanske inte lämpligt för Google-annonsering. I Riktlinjer för annonsvänligt innehåll hittar du mer information om hur YouTube bestämmer hur annonser ska visas med ditt innehåll.

YouTubes sök- och upptäcktssystem har två målsättningar: att hjälpa tittarna hitta de videor de vill titta på och att maximera tittarnas engagemang och nöjdhet på sikt. Här är några tips om hur du kan optimera dina videor så att tittare hittar dem.

Se till att titlar och miniatyrbilder är lämpliga och beskrivande

Miniatyrbilden och titeln är det första en tittare ser när videon dyker upp som förslag. Så här skapar du engagerande innehåll:

• Använd engagerande titlar som visar vad innehållet handlar om.
  • Skapa miniatyrer som visar vad innehållet handlar om.
  • Om du vill nå en global publik kan du låta användare lägga till undertexter och på så sätt översätta titlar, beskrivningar och bildtexter.

Undvik klickbete och vilseledande eller sensationslystna titlar och miniatyrbilder

Vissa videoskapare använder sig av sådana metoder för att öka antalet klick och visningstid, men feedback från tittare och resultatdata för plattformar visar att de kan stöta bort potentiella nya tittare från kanalen och från YouTube.

Vi vill hjälpa tittare att hitta videor de vill titta på, så att du får en nöjd och lojal publik som kommer tillbaka gång på gång. Om titlar och miniatyrer är vilseledande, sensationslystna och bara vill locka till klick gör det tittarna mindre nöjda och engagerade. Ofta rapporterar tittare videor som är vilseledande och bara vill locka till klick. När vi finjusterar våra rekommendationer tittar vi på rapporteringar och andra tittarsignaler, exempelvis hur väl målgruppen hålls kvar, antalet gilla- och ogillamarkeringar och tittarnas feedback. Det är mindre sannolikt att videor rekommenderas till nya tittare om titlarna och miniatyrbilderna är något av följande:

• Vilseledande eller missvisande: de återspeglar inte innehållet i videon.
  • Chockerande: exempelvis stötande och mycket grovt språk.
  • Motbjudande: innehåller obehagliga och frånstötande bilder.
  • Omotiverat våldsamma: förskönar våld och trakasserier.
  • Oanständiga: exempelvis sexuellt utmanande och obscent innehåll.
  • Högljudda: Använder VERSALER eller !!!!! för att lägga extra fokus på titlar.

Exempel: Anta att du har en video där du delar dina åsikter om en tragisk händelse. Det är inte lämpligt att använda stötande språk i versaler och massor av utropstecken som titel och beskrivning. Använd inte heller miniatyrbilder avsedda att chockera eller förolämpa. Du hittar fler tips och exempel i den här lektionen i Akademin för innehållsskapare.

Få tittarna att stanna kvar med videotekniker

• Bli en effektiv redaktör: skapa en engagerande introduktion till dina videor och använd sedan tekniken för programplanering, varumärkesutveckling och paketering till att bygga upp och behålla intresse under hela videon.
  • Bygg upp en prenumerantbas: Prenumeranterna är dina mest trogna fans. De får aviseringar när det finns nya videor och spellistor att titta på.
  • Engagera tittarna: Gör användarna delaktiga i videorna, uppmuntra kommentarer och interagera med tittarna direkt i innehållet.

Organisera och planera innehållet

• Skapa långa visningssessioner genom att organisera innehållet på kanalen, till exempel med seriespellistor.
  • Skapa ett regelbundet lanseringsschema för när videor laddas upp för att uppmuntra tittarna att titta på flera videor. Du kan även schemalägga publiceringstid för videor.

Ta reda på vad som fungerar med rapporter

Du kan använda fliken Nå ut till tittare i YouTube Analytics om du vill se var visningarna kommer ifrån.

• Trafikkällor: Se var användarna hittar ditt innehåll.
  • Exponeringar och hur de ledde till visningstid: Se hur miniatyrexponeringar blev till visningar av dina videor och ledde till visningstid.

Använd fliken Engagemang i YouTube Analytics om du vill se vilka videor som håller kvar tittarnas intresse:

• Toppvideor: Se vilka av dina videor som har mest visningstid.
  • Genomsnittlig visningslängd: Se hur länge tittarna fortsätter att titta på varje video.

Förstå hur videor som är anpassade för barn upptäcks

Målet med YouTubes sök- och upptäcktssystem är att hjälpa användarna hitta videor de vill titta på och innehåll de gillar, inklusive innehåll som är inställt som anpassat för barn. Vi jobbar för att ge användarna innehåll de är intresserade av och en upplevelse av hög kvalitet på YouTube. Videor som är angivna som anpassade för barn rekommenderas mer sannolikt tillsammans med andra videor för barn. Om du vill vara säker på att ditt innehåll når ut till rätt målgrupp är det viktigt att du klassificerar korrekt, antingen som anpassat för barn eller inte.