Vinkkejä videon löydettävyyden optimointiin

Kaikkien YouTubeen ladattujen videoiden on oltava YouTuben käyttöehtojen ja yhteisön sääntöjen mukaisia. Vaikka videon sisältö sopisikin YouTubeen, se ei välttämättä sovellu Google-mainontaan. Ohjeet mainostajille sopivan sisällön luomiseen sisältävät lisätietoa siitä, millä perusteella YouTube näyttää mainoksia sisällössäsi.

YouTuben haku- ja löydettävyysjärjestelmällä on kaksi tavoitetta: auttaa katsojia löytämään mieleisiään videoita ja parantaa katsojien sitoutumista ja tyytyväisyyttä pitkällä aikavälillä. Voit optimoida videoidesi löydettävyyden seuraavien vinkkien avulla.

Käytä kuvaavia ja tarkkoja nimiä ja pikkukuvia

Kun katsojalle suositellaan videotasi, hän näkee ensimmäisenä sen pikkukuvan ja nimen. Tee niistä kiinnostavia näillä vinkeillä:

Vältä harhaanjohtavia, klikkejä kalastelevia tai sensaatiohakuisia nimiä ja pikkukuvia

Vaikka jotkut sisällöntuottajista pyrkivät näiden menetelmien avulla lisäämään klikkauksia ja katseluaikaa, katsojapalautteen ja alustan suorituskykytietojen mukaan ne voivat karkottaa mahdollisia uusia katsojia kanavaltasi ja YouTubesta.

Tavoitteemme on auttaa katsojia löytämään mieleisiään videoita ja parantaa katsojien pitkän aikavälin sitoutumista ja tyytyväisyyttä. Harhaanjohtavien, klikkejä kalastelevien tai sensaatiohakuisten nimien ja pikkukuvien käyttäminen vaikuttaa katsojien tyytyväisyyteen ja sitoutumiseen. Katsojat tekevät usein ilmoituksia videoista, jotka ovat harhaanjohtavia, klikkejä kalastelevia tai sensaatiohakuisia. Seuraamme näitä ilmoituksia sekä muita katsojilta saatavia signaaleja, kuten yleisön pysyvyyttä, tykkäyksiä ja ei-tykkäyksiä sekä katsojapalautetta, kun hienosäädämme suosituksiamme. Videoita suositellaan uusille katsojille harvemmin, jos niiden nimissä ja pikkukuvissa on seuraavia ominaisuuksia:

• Harhaanjohtava: Sisällöstä annetaan väärää tietoa.
  • Järkyttävä: Sisältää loukkaavaa tai sopimatonta kieltä.
  • Vastenmielinen: Sisältää mauttomia tai inhottavia kuvia.
  • Erittäin väkivaltainen: Sisältää tarpeetonta väkivaltaa tai huonoa kohtelua.
  • Säädytön: Sisältää seksuaalisesti vihjailevaa tai hävytöntä sisältöä.
  • Turha korostus: Nimissä kirjoitetaan KAIKKI ISOLLA tai käytetään useita huutomerkkejä!!!!!

Esimerkki: Oletetaan, että sinulla on video, jossa kerrot mielipiteesi traagisesta tapahtumasta. Älä käytä videon nimessä ja kuvauksessa epäkunnioittavaa kieltä tai pelkkiä isoja kirjaimia. Älä myöskään käytä pikkukuvana järkyttävää kuvaa, jonka tarkoitus on sokeerata ja loukata. Saat lisää vinkkejä ja esimerkkejä suorittamalla tämän Creator Academyn oppitunnin.

Pidennä katseluaikoja hyödyntämällä eri videotekniikoita

• Panosta videoiden leikkaukseen: Luo houkutteleva alku ja säilytä sitten katsojan mielenkiinto koko videon ajan ohjelmoinnin, brändäyksen ja paketoinnin avulla.
  • Kasvata tilaajakuntaasi: Tilaajat ovat uskollisimpia fanejasi ja saavat ilmoituksen uusista videoistasi ja soittolistoistasi.
  • Aktivoi yleisöäsi: Rohkaise katsojia käyttämään vuorovaikutteisia toimintoja ja kommentoimaan videoitasi.

Järjestä ja ohjelmoi sisältösi

• Tarjoa katsojille pitkiä katselukokemuksia järjestelemällä ja suosittelemalla sisältöä esimerkiksi sarjasoittolistojen avulla.
  • Lataa ja julkaise videoita säännöllisesti, mikä kannustaa katsomaan sarjan videoita eikä vain yksittäisiä julkaisuja. Voit jopa ajoittaa videon julkaisuhetken.

Selvitä kiinnostava sisältö raporttien avulla

Näyttökertojesi lähteet näkyvät YouTube Analyticsin Tavoita katsojat ‑välilehdellä.

• Liikenteen lähteet: Selvitä, mistä käyttäjät löytävät sisältöäsi.
  • Impressioiden määrä ja katseluajan muodostuminen: Selvitä, miten pikkukuvien impressiot ovat johtaneet videoiden katsomiseen ja vaikuttaneet katseluaikaasi.

YouTube Analyticsin Aktivointi-välilehdeltä näet, mitä videoitasi katsotaan eniten:

• Suosituimmat videot: Selvitä, millä videoillasi on parhaat katseluajat.
  • Näyttökertojen keskimääräinen kesto: Selvitä, miten kauan kutakin videota katsotaan.

Tehty lapsille ‑merkittyjen videoiden löydettävyys

YouTuben haku- ja löydettävyysjärjestelmät auttavat käyttäjiä löytämään mieleisiään videoita – myös lapsille tehtyjä videoita. Haluamme tarjota katsojille mielenkiintoista sisältöä ja laadukkaan YouTube-kokemuksen. Jos video on merkitty lapsille tehdyksi, sitä suositellaan todennäköisemmin muiden lasten videoiden yhteydessä. On tärkeää merkitä sisältö joko lapsille tai aikuisille tehdyksi, jotta se tavoittaa oikean kohdeyleisön.