Vinkkejä videon löydettävyyden optimointiin

Kaikkien YouTubeen ladattujen videoiden on noudatettava YouTuben käyttöehtoja ja yhteisön sääntöjä. Vaikka videon sisältö sopisikin YouTubeen, se ei välttämättä sovellu Google-mainontaan. Ohjeet mainostajille sopivan sisällön luomiseen sisältävät lisätietoa siitä, millä perusteella YouTube näyttää mainoksia sisällössäsi.

YouTuben haku- ja löydettävyysjärjestelmällä on kaksi tavoitetta: auttaa katsojia löytämään mieleisiään videoita ja parantaa katsojien sitoutumista ja tyytyväisyyttä pitkällä aikavälillä. Voit optimoida videoidesi löydettävyyden seuraavien vinkkien avulla.

Käytä kuvaavia ja tarkkoja nimiä ja pikkukuvia

Videosi pikkukuva ja nimi ovat ensimmäinen asia, jonka katsojat näkevät, kun heille suositellaan videota. Tee niistä houkuttelevia seuraavien vinkkien avulla:

Vältä harhaanjohtavia, klikkejä kalastelevia tai sensaatiohakuisia nimiä ja pikkukuvia

Vaikka jotkut sisällöntuottajista pyrkivät näiden menetelmien avulla lisäämään klikkauksia ja katseluaikaa, katsojapalautteen ja alustan suorituskykytietojen mukaan ne voivat karkottaa mahdollisia uusia katsojia kanavaltasi ja YouTubesta.

Tavoitteemme on auttaa katsojia löytämään mieleisiään videoita ja parantaa katsojien pitkän aikavälin sitoutumista ja tyytyväisyyttä. Harhaanjohtavien, klikkejä kalastelevien tai sensaatiohakuisten nimien ja pikkukuvien käyttäminen vaikuttaa katsojien tyytyväisyyteen ja sitoutumiseen. Katsojat tekevät usein ilmoituksia videoista, jotka ovat harhaanjohtavia, klikkejä kalastelevia tai sensaatiohakuisia. Seuraamme näitä ilmoituksia sekä muita katsojilta saatavia signaaleja, kuten yleisön pysyvyyttä, tykkäyksiä ja ei-tykkäyksiä sekä katsojapalautetta, kun hienosäädämme suosituksiamme. Videoita suositellaan uusille katsojille harvemmin, jos niiden nimissä ja pikkukuvissa on seuraavia ominaisuuksia:

• Harhaanjohtava: Sisällöstä annetaan väärää tietoa.
  • Järkyttävä: Sisältää loukkaavaa tai sopimatonta kieltä.
  • Vastenmielinen: Sisältää mauttomia tai inhottavia kuvia.
  • Erittäin väkivaltainen: Sisältää tarpeetonta väkivaltaa tai huonoa kohtelua.
  • Säädytön: Sisältää seksuaalisesti vihjailevaa tai hävytöntä sisältöä.
  • Turha korostus: Nimissä kirjoitetaan KAIKKI ISOLLA tai käytetään useita huutomerkkejä!!!!!

Esimerkki: Oletetaan, että sinulla on video, jossa kerrot mielipiteesi traagisesta tapahtumasta. Älä käytä videon nimessä ja kuvauksessa loukkaava kieltä tai pelkkiä isoja kirjaimia. Älä myöskään käytä pikkukuvana järkyttävää kuvaa, jonka tarkoitus on sokeerata ja loukata. Saat lisää vinkkejä ja esimerkkejä suorittamalla tämän Creator Academyn oppitunnin.

Pidennä katseluaikoja hyödyntämällä eri videotekniikoita

• Panosta videoiden leikkaukseen: Luo houkutteleva alku ja säilytä sitten katsojan mielenkiinto koko videon ajan ohjelmoinnin, brändäyksen ja paketoinnin avulla.
  • Kasvata tilaajakuntaasi: Tilaajat ovat uskollisimpia fanejasi ja saavat ilmoituksen uusista videoistasi ja soittolistoistasi.
  • Aktivoi yleisöäsi: Rohkaise katsojia käyttämään vuorovaikutteisia toimintoja ja kommentoimaan videoitasi.

Järjestä ja ohjelmoi sisältösi

• Tarjoa katsojille pitkiä katselukokemuksia järjestelemällä ja suosittelemalla sisältöä esimerkiksi sarjasoittolistojen avulla.
  • Lataa ja julkaise videoita säännöllisesti. Tämä kannustaa katsojia katsomaan useiden videoiden sarjoja eikä vain yksittäisiä videoita. Voit jopa ajoittaa videon julkaisuhetken.

Selvitä kiinnostava sisältö raporttien avulla

Voit tarkastella näyttökertojesi lähteitä YouTube Analyticsin Tavoita katsojat ‑välilehdellä.

• Liikenteen lähteet: Selvitä, mistä käyttäjät löytävät sisältöäsi.
  • Impressioiden määrä ja katseluajan muodostuminen: Selvitä, miten pikkukuvien impressiot ovat johtaneet videoiden katsomiseen ja vaikuttaneet katseluaikaasi.

YouTube Analyticsin Lisää kiinnostusta ‑välilehdellä näet, mitä videoitasi katsotaan pisimpään:

• Suosituimmat videot: Selvitä, millä videoillasi on parhaat katseluajat.
  • Näyttökertojen keskimääräinen kesto: Selvitä, miten kauan kutakin videota katsotaan.