Verticale livestreams bekijken en interactieve functies gebruiken in de YouTube-app

Als je in de YouTube-app door livestreams of Shorts browst, kun je verticale livestreams tegenkomen. Dit betekent dat de video in portretmodus is opgenomen. Als je een verticale livestream tegenkomt, kun je erop tikken om de verticale live feed te openen. In de feed kun je het volgende doen:

• De livestream op volledig scherm bekijken.
  • Interactieve functies gebruiken, zoals chatten of kanaallidmaatschappen kopen.
  • Blijven swipen om nog meer verticale livestreams tegen te komen.

Je kunt de verticale live feed ook openen door bij een Short te tikken op Onderbreken. Tik daarna op de knop Live.

Geplande livestreams en premières zijn niet zichtbaar in de verticale live feed.

Opmerking: De verticale live feed is alleen beschikbaar in de YouTube-app en momenteel niet beschikbaar op tablets.

Chatten in verticale livestreams

Als live chat aanstaat, kun je het tekstvak onderaan de livestream gebruiken om te chatten en reacties te sturen.

Als je de chat wilt uitzetten, tik je rechtsboven in de video op het menu  en zet je Live chat uit.

Kanaallidmaatschappen kopen

Een kanaallidmaatschap kopen:

1. Tik op het dollarteken in een live chat.
  2. Tik op Lidmaatschappen.
  3. Tik op Lid worden.
Opmerking: Je kunt momenteel alleen kanaallidmaatschappen kopen in de verticale live feed op Android-telefoons, niet op iPhones.

Een Super Sticker of Super Chat kopen

Een Super Sticker of Super Chat kopen:

1. Tik op het dollarteken  in een live chat.
  2. Selecteer een van de volgende opties:
    1. Super Sticker and then zoek een leuk stickerpakket and then kies de sticker die je wilt kopen.
    2. Super Chat and then selecteer een bedrag door de schuifregelaar te verslepen of voer je gewenste bedrag in and then voeg eventueel een bericht toe.
  3. Tik op Kopen en sturen.

Meer opties bekijken

Tik op het menu  rechtsboven in de video voor meer interactieve functies in de livestream, waaronder:

• Liken of disliken
  • Delen
  • Chatfilters aanzetten
  • Dit kanaal niet aanbevelen
  • Dit kanaal melden
  • Help en feedback

Je kunt ook op Shopping  tikken om aanbevolen producten te bekijken en te kopen.