Ofte stillede spørgsmål om Creator Music

Creator Music er nu tilgængeligt for amerikanske youtubere i YouTubes partnerprogram (YPP). Udvidelse til youtubere i YPP, der ikke er baseret i USA, afventer.
Nedenfor kan du se nogle ofte stillede spørgsmål fra youtubere om brugen af Creator Music. De ofte stillede spørgsmål er inddelt i 3 kategorier:

Ofte stillede generelle spørgsmål

Hvad er Creator Music?
Creator Music er et voksende katalog med mainstreammusik, du kan bruge i indtægtsgenererende videoer uden at skulle bekymre dig om ophavsretskrav. Creator Music tilbyder youtubere flere måder at bruge musik på, afhængigt af de brugsvilkår, som angives af musikrettighedshaverne. Eksempler:
  • Nogle sange kan licenseres, hvilket betyder, at youtuberne betaler et gebyr forud (eller intet gebyr for visse numre) for at bruge musikken i deres video og beholde indtægten fra videoen. Få flere oplysninger.
  • For nogle sange kan indtægten deles, hvilket betyder, at youtubere ikke betaler noget forud, og at de deler indtægten fra deres video med musikrettighedshaverne. Få flere oplysninger.
Hvordan bruger jeg Creator Music?

Creator Music findes i YouTube Studio og giver dig mulighed for at gennemse, lytte til eksempler og downloade sange, som du kan bruge i dine YouTube-videoer. ​​For hvert nummer kan du se følgende valgmuligheder for brug:

1. Køb en licens: Betal et gebyr forud for at bruge musik, og tjen den samme indtægtsandel, som gælder for dit indhold uden musik.
  2. Indtægtsdeling: Del videoens indtægter med nummerets rettighedshavere.
Mulighederne for brug kan variere fra nummer til nummer. Bemærk, at du muligvis stadig kan se nogle numre, der ikke er tilgængelige til licensering eller indtægtsdeling. Hvis du vælger at bruge et af disse numre, kan din video risikere et Content ID-krav eller en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret.
Hvorfor er det for visse numre ikke muligt at downloade et eksempel?

Vi tillader i øjeblikket kun download af numre, der kan købes licens til, fra Creator Music.

Numre, der er kvalificerede til indtægtsdeling, skal downloades uden om Creator Music.

Kan jeg bruge Creator Music på mine livestreams?
Creator Music understøtter i øjeblikket ikke licensering til liveindhold.
Hvorfor har jeg ikke adgang til Creator Music endnu?
Vi udruller gradvist funktionen til youtubere i YouTubes partnerprogram (YPP) i USA og har planer om at udvide den til youtubere i YPP uden for USA på et senere tidspunkt.
Jeg er ikke med i YPP, kan jeg få adgang til Creator Music?
Vi udvider gradvist Creator Music til flere brugere, og vi arbejder på at levere nye musikrelaterede funktioner til alle youtubere. Indtil videre er det dog kun youtubere i YPP, der kan købe licenser.
Hvor blev lydbiblioteket af?
Hvis du har adgang til Creator Music, har vi tilføjet alle sangene fra YouTubes lydbibliotek, så du kan finde alt det, du har brug for til dit soundtrack, på ét sted. Indtil videre kan du finde den tidligere fane Lydeffekter i sektionen Genrer. Du finder sange, der tidligere er gemt i YouTubes lydbibliotek, ved at klikke på Tilbage til lydbiblioteket nederst på Creator Musics startside.
Der er en sang, jeg ikke kan finde i Creator Music. Hvad betyder det?
Hvis der er et nummer, du gerne vil bruge i din video, men du ikke kan finde det i Creator Music, skyldes det sandsynligvis, at nummeret ikke er tilgængeligt til licensering eller indtægtsdeling. Din video kan derfor risikere at få et Content ID-krav, eller du kan få en anmodning om fjernelse af videoen på grund af ophavsret, hvis du vælger at bruge et nummer, som du ikke har rettighederne til at bruge.
Jeg har modtaget et Content ID-krav vedrørende en anden sang end den, jeg har brugt. Hvad kan jeg gøre?
Hvis du mener, at du har modtaget et Content ID-krav ved en fejl, kan du bestride kravet.

Hvorfor er min video blokeret i Rusland eller Belarus?

Nogle musikrettighedshavere kan vælge at blokere deres numre i visse områder, bl.a. Rusland og Belarus.

Ofte stillede spørgsmål om licenser

Hvad er en licens?
En licens giver en person juridisk tilladelse til at bruge indhold, som andre personer ejer rettighederne til. Med Creator Music har vi strømlinet interaktionsprocessen med disse rettighedshavere direkte på YouTube. Få flere oplysninger om licensering i Hjælp.
Hvornår betaler jeg for en licens?
Du kan betale forud for en licens direkte i Creator Music, eller når du uploader en video, der bruger et Creator Music-nummer. Få flere oplysninger om licensering af numre.
Hvis jeg køber en licens, betyder det så, at jeg ejer musikken nu?
Nej. Når du køber en licens, betyder det ikke, at du ejer musikken. Det betyder, at du køber tilladelse til at bruge musikken. Helt konkret køber du en engangssynkroniseringslicens, der giver dig mulighed for at synkronisere en video med den musik, du har fået licens til, i henhold til licensvilkårene og -betingelserne.
Hvordan fastsættes licenspriser? Kan priserne ændre sig?

Musikpartnere, der ejer rettighederne til numrene, fastsætter licensvilkårene og -priserne. Husk, at nogle numre har en fast pris for alle youtubere, mens andre numre kan have tilpassede priser baseret på din kanals størrelse.

Når du køber en licens, påvirkes den ikke af prisændringer i hele licensperioden.

Påvirker det mit tidligere køb, hvis prisen på en licens ændrer sig?
Ændringer af licenspriser påvirker ikke dine tidligere køb og brug af licenser.
Hvad sker der, hvis jeg ikke køber licensen, men bruger nummeret i min video alligevel?
Nogle af sangene, der kan købes licens til i Creator Music, er tilgængelige til indtægtsdeling. Det betyder, at videoens indtægt deles mellem dig og sangens rettighedshavere.
Brug af andre sange, der ikke kan licenseres, eller som ikke er tilgængelige til indtægtsdeling, kan medføre et Content ID-krav eller en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret på din video, der forhindrer dig helt i at tjene penge.
Du kan tjekke oplysningerne om brug i Creator Music for at se, hvilke vilkår der gælder for et givet nummer.
Hvis jeg køber en licens, kan jeg så bruge det licenserede nummer i flere videoer?
Vi understøtter i øjeblikket kun engangslicenser. Det betyder, at hvis du har købt en licens til ét nummer, kan du kun bruge det pågældende nummer i én video. Hvis du vil bruge det samme nummer i flere videoer, skal du købe en licens til hver video.
Kan jeg bruge flere licenserede numre i den samme video?
Ja. Der er ingen grænse for, hvor mange licenser der kan føjes til en video. Vær opmærksom på, at du skal have de nødvendige rettigheder til alt indhold i en video for at kunne tjene penge på det.
Kan jeg bruge numre, der licenseres fra Creator Music, på andre platforme end YouTube?
Nej, hvis du får licens til et nummer via Creator Music, kan du kun bruge nummeret i videoer, der uploades til YouTube. Få flere oplysninger om brug på Creator Music.
Hvad sker der med en video, når licensen udløber?
Du kan muligvis forny din licens. Hvis du ikke fornyer en licens, kan musikkens brugsvilkår vende tilbage til standardvilkårene for indtægtsdeling (hvis nummeret er kvalificeret til indtægtsdeling).
Ellers kan videoen få begrænsninger for indtægtsgenerering eller synlighed, da den ville være i fare for at få et Content ID-krav eller en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret, når nummeret i videoen mister sin licens eller sin indtægtsdeling.
Hvordan anmoder jeg om refusion for en licens, jeg har købt?

Du kan anmode om en refusion for en Creator Music-licens direkte på siden Creator Music Library i YouTube Studio. Sådan anmoder du om en refusion:

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Vælg Creator Music i menuen til venstre.
  3. Vælg fanen Din samling.
  4. Find nummeret med den licens, du vil have refusion for.
    • (Valgfrit) Klik på Med licens øverst på siden for kun at se de numre, du har købt licens til.
  5. I rækken med nummeret skal du klikke på "Flere handlinger" '' og så Anmod om refusion.
  6. Udfyld formularen til anmodning om refusion.

Når du har indsendt formularen til anmodning om refusion, behandler vores supportteam en refusion for dig, hvis anmodningen er kvalificeret i henhold til refusionspolitikken for Creator Music. Du kan se refusionspolitikken ved at gå til sektionen Opsigelse og refusioner i servicevilkårene for Creator Music.

Ofte stillede spørgsmål om indtægtsdeling

Hvornår er jeg kvalificeret til indtægtsdeling?
  • Når du ser ikonet for indtægtsdeling ud for et nummer
    • Du kan bruge så meget af nummeret, som du vil, i en video af enhver varighed.
  • Hvis et nummer kan licenseres, men du ikke vil købe en licens
    • Du kan bruge under 30 sekunder af nummeret i en video, der er længere end 3 minutter.
Hvordan er opdelingen af indtægtsandele?

Hvis en video i langt format bruger numre, der er kvalificerede til indtægtsdeling med Creator Music, justeres standardindtægtsandelen på 55 % for at dække omkostningerne forbundet med at opnå rettighederne til brug af musikken som vist i eksemplerne nedenfor. Dette afhænger af:

• Antallet af numre, der bruges: Hvor mange numre, der er kvalificerede til indtægtsdeling, som en youtuber bruger i sin video (se eksempler nedenfor).
  • Yderligere udgifter til musikrettigheder: Fradrag til dækning af yderligere udgifter i forbindelse med musikrettigheder, f.eks. fremførelsesrettigheder. Dette fradrag kan være op til 5 % og afspejler de kombinerede udgifter til disse yderligere musikrettigheder for alle de Creator Music-numre, der er kvalificerede til indtægtsdeling.
Eksempler på beregninger af indtægtsandel

Eksempel: Brug af 1 nummer med delt indtægt

Eksempel: Youtuberen bruger 1 nummer med delt indtægt i sin video i langt format og tjener halvdelen af standardindtægtsandelen på 55 % (27,5 %). Fradraget for yderligere udgifter til musikrettigheder kan f.eks. være 2,5 %.

I tilfældet med denne video ville youtuberen tjene 25 % af den samlede indtægt (27,5 % minus 2,5 %).

Eksempel: Brug af 1 nummer med delt indtægt
Eksempel Indtægtsandel: 55 % divideret med 2 27,5 %
Eksempel Yderligere udgifter til musikrettigheder -2,5 %
Eksempel Samlet indtægt 25 %

Eksempel: Brug af 2 numre med delt indtægt og 1 licenseret nummer

Eksempel: Youtuberen bruger 2 numre med delt indtægt og 1 licenseret nummer i sin video i langt format og tjener 1/3 af standardindtægtsandelen på 55 % (18,33 %). Fradraget for yderligere udgifter til musikrettigheder kan f.eks. være 2 %.

I tilfældet med denne video ville youtuberen tjene 16,33 % af den samlede indtægt (18,33 % minus 2 %).

Eksempel: Brug af 2 numre med delt indtægt og 1 licenseret nummer
Eksempel Indtægtsandel: 55 % divideret med 3 18,33 %
Eksempel Yderligere udgifter til musikrettigheder -2,5 %
Eksempel Samlet indtægt 15,83 %
Hvorfor deler min video ikke indtægt?
Der kan være flere forskellige grunde til, at din video ikke deler indtægt:
  • Content ID identificerede ikke nummeret, der er kvalificeret til indtægtsdeling, i din video. Hvis nummeret senere hen identificeres af Content ID som værende kvalificeret til indtægtsdeling, bliver din video aktiveret til indtægtsdeling på det pågældende tidspunkt.
  • Rettighedshaverne har muligvis deaktiveret indtægtsdeling for nummeret efter det tidspunkt, hvor du uploadede din video.
  • En licens kan købes, men du bruger ikke mindre end 30 sekunder af nummeret i en video, der er længere end 3 minutter.
  • Din video har et Content ID-krav på andet tredjepartsindhold, der ikke er kvalificeret til indtægtsdeling. Få flere oplysninger om dine muligheder for at løse et Content ID-krav.
Er videoer, som jeg allerede har uploadet, kvalificerede til indtægtsdeling?
Nej. Licensering/indtægtsdeling gælder kun for videoer, der udgives, fra du har fået adgang til Creator Music. Kvalificeringen gælder ikke med tilbagevirkende kraft.
Adskiller indtægtsdeling for Creator Music sig fra indtægtsdeling for Shorts-videoer?
Ja, det er to forskellige ting. Indtægtsdeling for Shorts-videoer giver youtubere mulighed for at få en procentdel af indtægten for deres Shorts-uploads. Indtægtsdeling med Creator Music giver youtubere mulighed for at dele indtægt med musikrettighedshavere, når de bruger kvalificeret musik i deres videoer i langt format.