Beleid tegen misleidende informatie

Bepaalde soorten misleidende of bedrieglijke content kunnen ernstige schade aanrichten en zijn daarom niet toegestaan op YouTube. Dit geldt onder andere voor misleidende informatie die feitelijk aantoonbare schade kan veroorzaken, technisch gemanipuleerde content of content die democratische processen beïnvloedt.

Meld het als je content tegenkomt die dit beleid schendt. Hier vind je hoe je schendingen van onze Communityrichtlijnen meldt. Als je meerdere video's of reacties wilt melden, kun je het kanaal melden.

Wat dit beleid voor jou betekent

Als je content post

Post geen content op YouTube die voldoet aan een van de onderstaande beschrijvingen.

• Deelname aan een volkstelling bemoeilijken: Content waarin wordt geprobeerd deelnemers te misleiden over de tijd, plaats, middelen of deelnamevereisten bij de volkstelling, of waarin valse claims worden gedaan die mensen kunnen ontmoedigen om deel te nemen.
  • Gemanipuleerde media: Content die technisch zo is gemanipuleerd of vervalst dat gebruikers worden misleid (vaak meer dan door fragmenten die uit hun verband worden getoond) en er een groot risico op ernstige schade kan ontstaan.
  • Onjuist toegeschreven content: Content met een groot risico op ernstige schade, omdat er ten onrechte wordt beweerd dat oud beeldmateriaal van een eerdere gebeurtenis van een huidige gebeurtenis is.

Voorbeelden

Hier zijn enkele voorbeelden van content die niet is toegestaan op YouTube.

Deelname aan een volkstelling bemoeilijken
  • Onjuiste instructies geven over hoe kijkers kunnen deelnemen aan een volkstelling.
  • Mensen ontmoedigen om deel te nemen aan een volkstelling door ten onrechte te beweren dat de immigratiestatus van deelnemers wordt gemeld aan wetshandhavers.+
Gemanipuleerde content
  • Verkeerd vertaalde ondertiteling van video's die geopolitieke spanningen aanwakkert, wat leidt tot een aanzienlijk risico op ernstige schade.
  • Video's die technisch zo zijn gemanipuleerd (vaak niet beperkt tot fragmenten die uit hun verband worden getrokken) dat het lijkt alsof een overheidsfunctionaris dood is.
  • Videocontent die technisch is gemanipuleerd (vaak meer dan alleen met fragmenten die uit hun verband worden getoond) om gebeurtenissen te construeren, wat leidt tot een aanzienlijk risico op ernstige schade.
Onjuist toegeschreven content
  • Content waarmee onterecht wordt aangetoond dat er op een specifieke plek mensenrechten worden geschonden, terwijl de content eigenlijk van een andere plek of gebeurtenis is.
  • Content waarin het leger optreedt tegen demonstranten en er ten onrechte wordt beweerd dat het beeldmateriaal van een huidige gebeurtenis is, terwijl het beeldmateriaal al een paar jaar oud is.

Dit zijn maar een paar voorbeelden. Post geen content als je denkt dat deze dit beleid schendt. Het beleid geldt ook voor externe links in je content. Deze links kunnen verschillende vormen hebben, van klikbare URL's tot gesproken woorden van creators die kijkers via hun video doorsturen naar andere sites.

Content die educatief, informatief, wetenschappelijk of artistiek van aard is

We kunnen content toestaan die ons beleid tegen misleidende informatie schendt als die content extra context biedt in de video, audio, titel of beschrijving. Dit is geen vrijbrief om misleidende informatie te promoten. We kunnen uitzonderingen toestaan als de content het doel heeft om de misleidende informatie die ons beleid schendt tegen te spreken, te ontkrachten of te persifleren.

We staan ook persoonlijke meningen over de onderwerpen hierboven toe, op voorwaarde dat deze geen van de beleidsregels hierboven schenden.

Wat er gebeurt als content dit beleid schendt

Als je content dit beleid schendt, verwijderen we de content en sturen we je een e-mail om je dit te laten weten. Als we niet kunnen verifiëren dat een link die je plaatst veilig is, kunnen we de link verwijderen.

Als dit de eerste keer is dat je onze Communityrichtlijnen schendt, krijg je waarschijnlijk een melding, maar worden er geen maatregelen genomen tegen je account. Als het niet de eerste keer is, geven we je kanaal mogelijk een waarschuwing. Als je 3 waarschuwingen binnen 90 dagen krijgt, wordt je kanaal beëindigd. Hier vind je meer informatie over ons waarschuwingssysteem.

We kunnen je kanaal of account beëindigen vanwege herhaaldelijke schendingen van de Communityrichtlijnen of Servicevoorwaarden. We kunnen je kanaal of account ook beëindigen wegens een afzonderlijk geval van ernstig misbruik of als het kanaal vooral content bevat die ons beleid schendt. Meer informatie over kanaal- en accountbeëindiging vind je hier.