Politikker vedrørende misinformation

Visse typer af vildledende indhold, der udgør en alvorlig risiko for voldsom skade, er ikke tilladt på YouTube. Dette omfatter visse typer af misinformation, som kan forårsage skader i den virkelige verden, f.eks. visse typer af teknisk manipuleret indhold og indhold, som forstyrrer demokratiske processer.

Hvis du ser indhold, som overtræder denne politik, skal du rapportere det. Se, hvordan du rapporterer overtrædelser af vores retningslinjer for fællesskabet her. Hvis du har fundet flere videoer eller kommentarer, som du vil rapportere, kan du rapportere kanalen.

Det betyder disse politikker for dig

Hvis du uploader indhold

Upload ikke indhold på YouTube, hvis det passer med nogen af nedenstående beskrivelser.

• Hæmning af deltagelse i folketælling: Indhold, der har til formål at vildlede deltagere i folketællinger med hensyn til tid, sted, midler eller kvalifikationskrav til folketællingen, eller falske påstande, der kan opfordre folk til at undlade at deltage i folketællingen.
  • Manipuleret indhold: Indhold, der er blevet teknisk manipuleret eller forfalsket på en måde, der vildleder brugere (normalt på en anden måde end klip taget ud af kontekst), og som kan udgøre en alvorlig risiko for voldsom skade.
  • Indhold, der er attribueret forkert: Indhold, der kan udgøre en alvorlig risiko for voldsom skade ved at komme med falske påstande om, at gamle optagelser fra en tidligere begivenhed er fra en aktuel begivenhed.

Eksempler

Her er nogle eksempler på indhold, som ikke er tilladt på YouTube.

Hæmning af deltagelse i folketælling
  • At give ukorrekt vejledning i, hvordan man deltager i en folketælling.
  • At opfordre folk til at undlade at deltage i folketællingen ved at komme med falske påstande om, at en deltagers immigrationsstatus anmeldes til politiet.
Manipuleret indhold
  • Unøjagtigt oversatte videoundertekster, som opildner geopolitiske spændinger og skaber alvorlig risiko for voldsom skade.
  • Videoer, der er blevet teknisk manipuleret (normalt på en anden måde end klip taget ud af kontekst) for at give det indtryk, at en embedsmand er død.
  • Videoindhold, der er blevet teknisk manipuleret (normalt på en anden måde end klip taget ud af kontekst) for at fabrikere begivenheder, hvor der er en alvorlig risiko for voldsom skade.
Indhold, der er attribueret forkert
  • Indhold, der upræcist præsenteres som dokumentation for krænkelser af menneskerettigheder på et bestemt sted, selvom indholdet faktisk er fra et andet sted eller en anden begivenhed.
  • Indhold, der viser militæret slå ned på demonstranter med falske påstande om, at indholdet er fra en aktuel begivenhed, selvom optagelserne er flere år gamle.

Husk, at dette kun er nogle få eksempler, og at du bør undgå at uploade indhold, hvis du mener, at det kan overtræde disse politikker. Bemærk, at disse politikker også gælder for eksterne links i dit indhold. Dette kan omfatte klikbare webadresser, mundtligt i en video at dirigere brugerne til andre websites eller at gøre det på anden vis.

Oplysende, dokumentarisk, videnskabeligt eller kunstnerisk indhold

Vi kan tillade indhold, der overtræder politikkerne om misinformation på denne side, hvis det pågældende indhold inkluderer yderligere kontekst i videoen, lyden, titlen eller beskrivelsen. Dette er ikke et carte blanche til at fremme misinformation. Vi kan gøre undtagelser, hvis formålet med indholdet er at fordømme, anfægte eller satirisere over misinformation, som overtræder vores politikker.

Vi tillader også, at man udtrykker sin personlige mening om ovenstående emner, så længe det ikke på anden vis overtræder nogen af de ovennævnte politikker.

Hvad sker der, hvis indhold overtræder denne politik

Hvis dit indhold overtræder denne politik, fjerner vi indholdet og giver dig besked via mail. Hvis vi ikke kan verificere, at et link, du sender, er sikkert, kan vi fjerne linket.

Hvis det er første gang, du overtræder vores retningslinjer for fællesskabet, får du sandsynligvis en advarsel uden straf på din kanal. Hvis det ikke er tilfældet, udsteder vi et strafklip til din kanal. Hvis du får 3 strafklip inden for 90 dage, bliver din kanal lukket. Du kan få flere oplysninger om vores strafklipsystem her.

Gentagne overtrædelser af retningslinjerne for fællesskabet eller servicevilkårene kan resultere i, at vi lukker din kanal eller din konto. Vi kan også lukke din kanal eller konto som følge af en enkelt sag om alvorligt misbrug, eller hvis din kanal har indhold, der er dedikeret til overtrædelse af politikker. Få flere oplysninger om kanal- eller kontolukning her.