Polítiques sobre informació errònia

A YouTube no es permeten determinats tipus de contingut confús o enganyós que suposin un gran risc de danys greus. Això inclou determinats tipus d'informació errònia que poden causar danys reals; per exemple, determinats tipus de contingut manipulat tècnicament i contingut que interfereixi en processos democràtics.

Si trobes contingut que infringeix aquesta política, informa'ns-en. Pots trobar instruccions per informar d'infraccions de les nostres directrius de la comunitat aquí. Si vols informar de diversos vídeos o comentaris, pots informar del canal.

Com t'afecten aquestes polítiques

Si publiques contingut

No publiquis contingut a YouTube si encaixa amb alguna de les descripcions que s'indiquen a continuació.

• Supressió de la participació en un cens: contingut que pretén enganyar els participants d'un cens sobre l'hora, el lloc, els mitjans o els requisits d'idoneïtat corresponents, o afirmacions falses que poden desincentivar significativament la participació en el cens.
  • Contingut manipulat: contingut que ha sigut manipulat tècnicament o alterat de tal manera que confon els usuaris (normalment més enllà de clips descontextualitzats) i que pot suposar un gran risc de danys greus.
  • Contingut atribuït incorrectament: contingut que pot suposar un risc alt de danys greus perquè afirma falsament que gravacions antigues d'un esdeveniment passat corresponen a un esdeveniment actual.

Exemples

A continuació s'indiquen alguns exemples de contingut que no es permet a YouTube.

Supressió de la participació en un cens
  • Donar instruccions errònies de com es participa en el cens.
  • Desincentivar la participació en el cens afirmant falsament que la condició d'immigrant d'un enquestat es denunciarà a les autoritats.
Contingut manipulat
  • Subtítols de vídeos traduïts erròniament que agreugen tensions geopolítiques i creen un gran risc de danys greus.
  • Vídeos que han sigut manipulats tècnicament (normalment més enllà de clips descontextualitzats) per donar a entendre que un funcionari del govern ha mort.
  • Vídeos que han sigut manipulats tècnicament (normalment més enllà de clips descontextualitzats) per inventar esdeveniments en què hi ha un gran risc de danys greus.
Contingut atribuït incorrectament
  • Contingut que afirma falsament documentar violacions dels drets humans en una ubicació concreta, però que realment es tracta de contingut d'una altra ubicació o d'un altre esdeveniment.
  • Contingut que mostra repressions militars contra manifestants i afirma falsament que són gravacions d'un esdeveniment actual, però que en realitat van tenir lloc fa anys.

Recorda que aquests són només alguns exemples. No publiquis contingut si creus que podria infringir aquestes polítiques. Aquestes polítiques també s'apliquen als enllaços externs del teu contingut. Per exemple, URL clicables, dirigir verbalment els usuaris a altres llocs web dins del vídeo i altres mètodes.

Contingut educatiu, documental, científic o artístic

És possible que permetem contingut que infringeixi les polítiques sobre informació errònia esmentades en aquesta pàgina si aquest contingut inclou context addicional al vídeo, a l'àudio, al títol o a la descripció. Això no dona via lliure a promoure la informació errònia. Podem fer excepcions en casos en què la intenció del contingut sigui condemnar, impugnar o satiritzar la informació errònia que infringeix les nostres polítiques.

També permetem l'expressió d'opinions personals sobre els temes anteriors, sempre que no infringeixin cap de les polítiques descrites més amunt.

Què passa si el contingut infringeix aquesta política

Si el teu contingut infringeix aquesta política, el suprimirem i t'enviarem un correu electrònic per informar-te'n. Si no podem verificar que l'enllaç que has publicat sigui segur, pot ser que el suprimim.

Si és la primera vegada que infringeixes les nostres directrius de la comunitat, probablement rebràs un advertiment i no s'aplicarà cap penalització al teu canal. Si no és la primera vegada, és possible que el teu canal rebi un toc d'atenció. Si reps tres tocs d'atenció en un període de 90 dies, el teu canal de YouTube es cancel·larà. Obtén més informació sobre el nostre sistema de tocs d'atenció.

Podem cancel·lar el teu canal o compte si infringeixes les directrius de la comunitat o les condicions del servei de manera reiterada. També podem cancel·lar el teu canal o compte si es dona un sol cas d'ús abusiu greu o si el canal es dedica a infringir una política. Pots obtenir més informació sobre les cancel·lacions de canals i comptes aquí.