Kriseressurspaneler

Via kriseressurspanelene på YouTube kan du komme i kontakt med anerkjente krisetjenester og få direkte støtte. Det kan hende du ser panelene
  • når du ser på videoer om bestemte emner, for eksempel selvmord, selvskading eller spiseforstyrrelser
  • i søkeresultatene hvis du søker etter emner knyttet til helsekriser eller følelsesmessige påkjenninger

Hvis du vil finne ut mer, inneholder kriseressurspanelet også en link til partnernettstedet. Vi ønsker å gi deg nyttig informasjon i rett tid, så du kan ikke lukke kriseressurspanelet akkurat nå.

Kriseressurspaneler er kanskje ikke tilgjengelige i alle land/regioner eller på alle språk. Vi jobber med å gjøre dem tilgjengelige i flere land/regioner.

Når du søker etter bestemte emner som selvmord, selvskading eller spiseforstyrrelser, kommer du dessuten til en pauseside før du får søkeresultatene. På pausesiden finner du alternativer for veien videre. For eksempel kan du bli satt i kontakt med en av kriseressurspartnerne våre.

Få hjelp – eller hjelp andre

Hvis du har selvmordstanker eller sliter følelsesmessig, kan du bruke følgende informasjon for få hjelp:

Hvis du tror noen andre er i selvmordsfare, kan du gjøre følgende:

• Kontakt politiet for å få hjelp umiddelbart. Sørg for at du har vedkommendes kontaktinformasjonen tilgjengelig og kan dele den med politiet.
  • Bruk informasjonen ovenfor til å snakke med noen om hva som skjer, og hvordan du kan hjelpe.
  • Oppfordre vedkommende til å kontakte en hjelpetelefon for forebygging av selvmord ved bruk av opplysningene over.

Hvor er informasjonen hentet fra?

Informasjonen i kriseressurspanelene kommer fra anerkjente krisetjenestepartnere. Partnerne varierer etter land/region.

Når bør du oppsøke helsepersonell?

Den helserelaterte informasjonen på YouTube gjelder ikke alle og er ikke det samme som medisinsk rådgivning. Hvis du er bekymret for helsen din, må du kontakte lege. Hvis du tror du trenger øyeblikkelig hjelp, må du ringe det lokale nødnummeret.

Informasjon YouTube lagrer om søke- og seerloggen

Kriseressurspaneler vises bare hvis

• videoen du ser på, er relatert til selvmord eller selvskading
  • søket ditt er knyttet til helsekriser eller følelsesmessige påkjenninger

Disse panelene vises ikke basert på seer- og søkeloggen din. Du kan imidlertid finne og tømme loggen ved å gjennomgå Dataene dine i YouTube. Finn ut hvordan du kan se og tømme søkeloggen, eller hvordan du kan se og tømme seerloggen – eller sette den på pause. Du kan også bla gjennom innhold på YouTube i inkognitomodus.

Rapporter feilaktig informasjon

Hvis du oppdager problemer med kriseressursinformasjonen på YouTube, eller hvis du har forslag, kan du

• sende tilbakemeldinger via Mer Mer i kriseressurspanelet eller
  • sende oss tilbakemeldinger via menyen du ser når du klikker på profilbildet ditt.