Kriisiapupaneelit

YouTuben kriisiapupaneelien kautta voit saada livetukea tunnustetuilta kriisiapukumppaneilta. Paneelit voivat näkyä
  • videoissa, jotka käsittelevät tiettyjä aiheita, kuten itsemurhaa, itsensä vahingoittamista tai syömishäiriöitä
  • hakutuloksissa, kun haet tiettyihin terveysongelmiin tai henkisiin ahdistustiloihin liittyviä aiheita.

Jos haluat lisätietoja, pääset kumppanin sivustolle kriisiapupaneelin linkistä. Haluamme tarjota hyödyllistä ja oikein ajoitettua tietoa, ja tämän vuoksi kriisiapupaneelia ei tällä hetkellä voi hylätä.

Kriisiapupaneelit eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla ja kielillä. Pyrimme jatkossa tuomaan kriisiapupaneelit saataville useammilla alueilla ja kielillä.

Kun haet tiettyihin aiheisiin, kuten itsemurhaan, itsensä vahingoittamiseen tai syömishäiriöihin, liittyvää sisältöä, sinut ohjataan ennen varsinaisia hakutuloksia taukosivulle. Sieltä saat tietoa eri vaihtoehdoista, kuten kriisiapukumppanin tukipalveluista.

Apua sinulle tai läheisellesi

Jos sinulla on itsetuhoisia ajatuksia tai olet ahdistunut, saat apua seuraavilta tahoilta:

Jos uskot jonkun suunnittelevan itsemurhaa, tee näin:

• Ilmoita heti asiasta paikalliselle poliisiviranomaiselle. Jaa kyseessä olevan henkilön yhteystiedot poliisiviranomaiselle.
  • Ota yhteyttä edellä mainittuihin tahoihin ja keskustele ammattilaisen kanssa tilanteesta ja tavoista, joilla voit auttaa.
  • Kehota henkilöä soittamaan kriisipuhelimeen ja anna hänelle yllä olevat yhteystiedot.

Tietojen alkuperä

Kriisiapupaneelien tiedot tulevat tunnustetuilta kriisiapukumppaneiltamme. Kumppanuudet vaihtelevat maittain/alueittain.

Milloin kannattaa ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen?

YouTubessa näkyvät terveyteen liittyvät tiedot eivät ole yleispäteviä. Ne eivät myöskään ole lääketieteellisiä neuvoja. Jos sinulla on terveyteesi liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen. Jos uskot, että kyseessä on hätätapaus, soita paikalliseen hätänumeroon.

YouTuben tallentamat tiedot haku- ja katseluhistoriasta

Kriisiapupaneelit näkyvät vain, jos

• katseltava video liittyy itsemurhaan tai itsensä vahingoittamiseen
  • hakutermi liittyy tiettyihin terveysongelmiin tai henkisiin ahdistustiloihin.

Katselu- ja hakuhistoria eivät vaikuta paneelien näkymiseen. Voit kuitenkin tarkistaa ja poistaa historiatietosi Datasi YouTubessa ‑sivun kautta. Lue, miten voit tarkistaa ja poistaa hakuhistorian tai tarkistaa ja tyhjentää katseluhistorian tai keskeyttää sen tallentamisen. Voit myös käyttää YouTubea incognito-tilassa.

Virheellisistä tiedoista ilmoittaminen

Jos YouTuben kriisiaputiedoissa on virheitä tai sinulla on niitä koskeva ehdotus, tee näin:

• lähetä palautetta kriisiapupaneelin kohdasta Lisää Lisää tai
  • lähetä palautetta käyttämällä profiilikuvasi alla olevaa valikkoa.