Paneler med ressourcer til krisehåndtering

Via YouTubes paneler med ressourcer til krisehåndtering kan du komme i kontakt med livesupport fra partnerorganisationer, som udfører krisehåndtering. Panelerne kan blive vist:
  • Når du ser videoer om bestemte emner som f.eks. selvmord, selvskade eller spiseforstyrrelser.
  • I dine søgeresultater, når du søger efter emner med relation til bestemte sundheds- eller følelsesmæssige kriser.

Panelet med ressourcer til krisehåndtering linker også til partnerorganisationens website, hvis du vil have flere oplysninger. Vi vil gerne give dig oplysninger, der kan hjælpe, når det er nødvendigt, så du kan ikke afvise panelet med ressourcer til krisehåndtering lige nu.

Paneler med ressourcer til krisehåndtering er muligvis ikke tilgængelige i alle lande/regioner og på alle sprog. Vi arbejder på at gøre paneler med ressourcer til krisehåndtering tilgængelige i flere lande/regioner.

Når du søger efter visse emner som f.eks. selvmord, selvskade eller spiseforstyrrelser, kommer du også til en pauseside, før du får dine søgeresultater. Pausesiden giver dig forskellige muligheder for, hvordan du kommer videre. Du kan bl.a. få kontakt til en af vores partnere, der tilbyder hjælp til krisehåndtering.

Find hjælp til dig selv eller en anden

Hvis du er selvmordstruet eller har det psykisk dårligt, kan du bruge kontaktoplysningerne nedenfor til at få hjælp:

• USA:
    • Kontakt 988 Suicide and Crisis Lifeline ved at ringe til 988 eller bruge deres webchat. Der sidder rådgivere klar 24 timer i døgnet 7 dage om ugen. Opkald og chatsamtaler er fortrolige og uden betaling.
  • Andre lande og regioner: Gå til websitet for International Association for Suicide Prevention for at finde et krisecenter i dit område.

Hvis du mener, at en person er selvmordstruet, kan du gøre følgende:

• Kontakt politiet for at få øjeblikkelig hjælp. Sørg for, at du har vedkommendes kontaktoplysninger, så du kan dele dem med politiet.
  • Brug oplysningerne ovenfor til at tale med personen om, hvad der sker, og hvordan du kan hjælpe.
  • Du kan opfordre personen til at kontakte en selvmordslinje med nedenstående oplysninger.

Hvor kommer oplysningerne fra?

Oplysningerne i panelerne med ressourcer til krisehåndtering kommer fra anerkendte partnere. Partnerskaberne varierer alt efter land/region.

Hvornår bør du konsultere en ansat i sundhedsvæsenet

Sundhedsrelaterede informationer på YouTube er ikke gældende for alle, og de skal ikke betragtes som lægelig rådgivning. Hvis du har helbredsmæssige spørgsmål, bør du kontakte en læge. Hvis du mener, at du har akut brug for hjælp, skal du ringe til dit lokale alarmnummer.

Oplysninger, som YouTube gemmer om din søge- og afspilningshistorik

Paneler med ressourcer til krisehåndtering vises kun, hvis:

• Den aktuelle video er relateret til selvmord eller selvskade, eller
  • Din søgeterm er relateret til visse sundheds- eller følelsesmæssige kriser.

Disse paneler aktiveres ikke på baggrund af din afspilnings- og søgehistorik. Du kan dog finde og fjerne din historik ved at gennemgå dine data på YouTube. Få flere oplysninger om, hvordan du kan se og slette din søgehistorik eller se din afspilningshistorik, sætte den på pause og rydde den. Du kan også browse på YouTube i inkognitotilstand.

Rapportér forkerte oplysninger

Hvis der er problemer med kriseressourcerne på YouTube, eller du har forslag, kan du gøre følgende:

• Indsend feedback via Mere Mere i panelet med ressourcer til krisehåndtering, eller
  • Send os feedback ved hjælp af menuen fra dit profilbillede.