Taulers de recursos per a crisis

Amb els taulers de recursos per a crisis de YouTube pots connectar amb un servei de partners experts en situacions de crisis, amb assistència directa. Els taulers poden mostrar-se:
  • Quan mires vídeos sobre determinats temes, com ara el suïcidi, les autolesions o els trastorns de la conducta alimentària.
  • Als resultats de la cerca, quan cerques temes relacionats amb determinades crisis sanitàries o amb l'angoixa emocional.

Si vols obtenir més informació, aquest tauler també t'enllaça al lloc web del partner. Volem que aquesta informació sigui útil i oportuna, de manera que ara mateix no pots ignorar el tauler de recursos per a crisis.

Pot ser que els taulers de recursos per a crisis no estiguin disponibles en tots els països o regions, ni en tots els idiomes. Estem treballant perquè ho estiguin en més països o regions.

Quan cerquis determinats temes, com ara el suïcidi, les autolesions o els trastorns de la conducta alimentària, també se't dirigirà a una pàgina de pausa abans de veure els resultats de la cerca. La pàgina de pausa t'ofereix opcions sobre com pots procedir, com ara posar-te en contacte amb un dels nostres partners de recursos per a crisis i suggerir altres opcions de cerca per ajudar-te. Aquests suggeriments poden incloure opcions de cerca, com ara exercicis per centrar-te en el moment present o per desenvolupar l'autocompassió.

Obtenir ajuda per a tu o per a una altra persona

Si estàs passant per una crisi o una angoixa emocional que pugui induir-te al suïcidi, utilitza aquesta informació per obtenir ajuda:

• Estats Units:
    • Contacta amb la línia per a crisis i prevenció del suïcidi dels EUA (988 Suicide and Crisis Lifeline) trucant al 988 o utilitzant el servei de xat web. Els treballadors experts en crisis estan disponibles les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana. Les trucades i els xats no tenen cost econòmic i són confidencials.
  • Altres països o regions: per trobar un centre de crisi a la teva zona, ves al lloc web de l'Associació Internacional per a la Prevenció del Suïcidi.

Si creus que una persona es troba en perill de suïcidi, pots:

• Contactar amb el teu organisme local d'aplicació de la llei per obtenir ajuda immediata. Assegura't de tenir les dades de contacte per compartir-les amb les autoritats locals.
  • Utilitzar la informació anterior per parlar amb algú sobre què està passant i com pots ajudar.
  • Animar l'altra persona a posar-se en contacte amb una línia telefònica d'assistència de prevenció del suïcidi amb la informació que hi ha més amunt.

D'on prové la informació

La informació que figura als taulers de recursos per a crisis prové de serveis de partners experts en situacions de crisis. Aquests partners varien segons el país o la regió.

Quan cal consultar un professional sanitari

La informació relacionada amb la salut que es mostra a YouTube no és aplicable a tothom i no equival a les recomanacions d'un metge. Si et preocupa algun tema de salut, contacta amb un professional sanitari de referència. Si creus que tens una emergència mèdica, contacta amb el número d'emergència local.

Informació que YouTube emmagatzema sobre el teu historial de cerques i de visualitzacions

Els taulers de recursos per a crisis només es mostren si:

• El vídeo actual està relacionat amb el suïcidi o l'autolesió.
  • El terme de cerca està relacionat amb determinats tipus de crisis sanitàries o angoixa emocional.

Aquests taulers no s'activen en funció del teu historial de cerques i de visualitzacions. Tot i això, pots trobar i suprimir el teu historial revisant les teves dades a YouTube. Obtén informació sobre com pots consultar i suprimir l'historial de cerques o consultar, esborrar i posar en pausa l'historial de visualitzacions. També pots navegar per YouTube en mode d'incògnit.

Informar de dades incorrectes

Si hi ha problemes amb la informació dels recursos de crisis a YouTube o si tens un suggeriment, pots:

• Enviar suggeriments a través de l'opció Més Més al tauler de recursos per a crisis.
  • Enviar-nos suggeriments amb el menú de la foto de perfil.