Äänitallenteiden metadatan ylläpitäminen

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria.

Jos olet äänitallenne-sisältökohteita toimittava musiikkikumppani, voit ylläpitää äänitallenteiden metadataa seuraavien ohjeiden avulla.

Äänitallenteiden metadatan katsominen

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältökohteet .
  3. Klikkaa sen äänitallenteen nimeä, jonka metadataa haluat katsoa. "Sisällön tiedot" ‐sivu avautuu.
  4. Valitse "Sisällön tiedot" ‐sivun vasemmasta valikosta Metadata .

Yleisen/aktiivisen metadatan tunnistaminen

Yleinen metadata, jota kutsutaan myös aktiiviseksi metadataksi, tarkoittaa YouTubessa käyttäjille näkyvää metadatajoukkoa. Tämä metadataversio tulee näkyviin, kun lataaja saa Content ID ‐vaatimuksen. Sitä käytetään myös esimerkiksi Tämän videon musiikki ‑ominaisuudessa.

Yleinen/aktiivinen metadata näkyy "Sisällön tiedot" ‐sivun Metadata ‑osion yläreunassa Yleinen-kohdassa.

Kun klikkaat VERTAILE METADATAA, yleinen/aktiivinen metadata merkitään vihreällä Display-kuvakkeella . Lue lisää metadatan vertaamisesta.

Äänitallenteiden metadatan toimittaminen

Seuraavassa on parhaita käytäntöjä äänitallenteiden metadatan toimittamiseen.

Lisää alkuperäiseen toimitukseen kattava ja tarkka metadata

Suosittelemme täyttämään mahdollisimman monta metadatakenttää, kun toimitat äänitallenteen ensimmäisen kerran.

Kannustamme kumppaneita myös toimittamaan lopullisen metadatan sekä välttämään paikkamerkkimetadatan lähettämistä. Tämä koskee myös tuleviin julkaisuihin liittyviä sisältökohteita. Lue lisää metadatan toimittamisesta.

Lisää sisältökohdekohtaiset tunnisteet toimittaessasi päivityksiä

Kun päivität aiemmin luotua sisältökohdetta, suosittelemme lisäämään aiemmin luodun sisältökohteen tunnuksen sekä tarvittaessa ISRC-koodin (International Standard Recording Code) ja oman tunnuksen. Näiden tietojen lisääminen auttaa lähettämään päivityksen oikeaan sisältökohteeseen ja äänitallenneosuuteen. Tällöin myös uuden sisältökohteen tai osuuden luominen on epätodennäköisempää.

Vaikka päivität ISRC-koodin tai oman tunnuksen, sinun on silti lisättävä toimitukseen sisältökohteen tunnus. Muista, että uuden ISRC-koodin tai oman tunnuksen lisääminen voi johtaa uuden äänitallenneosuuden luomiseen. Lue lisää äänitallenneosuuksista.

Lähetä äänitallenteet ennen Art Track ‐videoiden toimittamista

Suosittelemme toimittamaan äänitallenteen ennen Art Track ‐videon toimittamista.

Varmista myös, että Art Track ‐videon ISRC-koodi vastaa äänitallenteen ISRC-koodia. Tämä auttaa luomaan oikeanlaisen upotetun suhteen Art Track ‐videon ja sitä vastaavan äänitallenteen välille. Lue lisää upotetusta sisällöstä.

Usein kysyttyä

Miten YouTube valitsee käyttäjille näytettävän yleisen/aktiivisen metadatan?

Jos äänitallenteella on yksi omistaja, omistajan uusimman ja kattavimman äänitallenneosuuden metadata näytetään yleisenä/aktiivisena metadatana.
Jos omistajia on useita, sen kumppanin metadata valitaan, jolla on uusin ja kattavin äänitallenneosuus ja aktiivinen sisältökohteen omistajuus.

Miten voin päivittää äänitallenteen niin, että metadata näkyy yleisenä/aktiivisena metadatana?

Voit parantaa metadatan valinnan todennäköisyyttä toimittamalla mahdollisimman kattavan metadatan.
Muista myös pitää metadata ajan tasalla, jotta se pysyy tarkkana. Näin parannat todennäköisyyttä, että metadatasi valitaan sisältökohteen yleiseksi metadataksi.

Miksi metadatani ei näy yleisenä/aktiivisena metadatana?

Toinen kumppani on voinut toimittaa metadataa myöhemmin tai hän on voinut lisätä kattavamman metadatajoukon. Näet muiden kumppaneiden lisäämän metadatan Vertaile metadataa ‑toiminnolla.
Kannattaa varmistaa, että olet toimittanut kattavan metadatajoukon. Sisältökohteen metadataa on myös suositeltavaa päivättää tarvittaessa.

Päivitin juuri sisältökohteen, jolla on useita omistajia. Miksi metadatani ei näy yleisenä/aktiivisena metadatana?

Olet voinut toimittaa metadataa viimeisimpänä, mutta toinen kumppani on voinut toimittaa kattavamman metadatajoukon. Näet muiden kumppaneiden lisäämän metadatan Vertaile metadataa ‑toiminnolla.
Kannattaa varmistaa, että olet toimittanut kattavan metadatajoukon. Sisältökohteen metadataa on myös suositeltavaa päivättää tarvittaessa.

Toimitin sisältökohteen, joka yhdistettiin aiemmin luotuun sisältökohteeseen. Miksi metadatani ei näy yleisenä/aktiivisena metadatana?

Aiemmin luodun sisältökohteen metadata on voitu valita, koska toimittamasi sisältökohteen metadatassa on ollut epäjohdonmukaisuuksia. Näin tarkistat metadatan epäjohdonmukaisuudet:
  1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältökohteet .
  3. Klikkaa yhdistetyn sisältökohteen nimeä. "Sisällön tiedot" ‐sivu avautuu.
  4. Valitse "Sisällön tiedot" ‐sivun vasemmasta valikosta Metadata .
  5. Klikkaa Äänitallenneosuudet-välilehteä.
  6. Etsi toimittamastasi sisältökohteesta luotuun osuuteen liittyvä sisältökohteen tunnus ja kopioi se. Sisältökohteen tunnus alkaa kirjaimilla AA.
  7. Klikkaa paluunuolta ja palaa Sisältökohteet-sivulle.
  8. Valitse vasemmasta valikosta Raportit .
  9. Klikkaa Sisältökohteet-välilehteä.
  10. Klikkaa Sisältökohteet (osuudet) ‐kohdasta Versio 1.1 ja valitse Sisältöosuuksien raportti. Raportti ladataan CSV-tiedostona.
  11. Avaa raportti. Etsi sound_recording_share_asset_id-sarakkeesta sisältökohteen tunnus, jonka alussa on kirjaimet AA.
  12. Etsi sisältökohteen riviltä sarake from_inconsistent_metadata_merge. Jos sarakkeessa on merkintä on True, järjestelmä on käyttänyt aiemmin luotua metadataa, koska metadatassasi on eroja verrattuna aiemmin luodun sisältökohteen metadataan.
Vinkki: Voit muokata epäjohdonmukaista metadataa Studio Content Managerissa tai sisällönjakelun kautta:
  • Studio Content Manager: Noudata näitä sisältökohteen metadatan muokkausohjeita.
  • Sisällönjakelu: Lisää kattava metadatajoukko haluamallasi toimitustavalla, kuten CSV, DDEX tai API. Ilmoita tarvittaessa aiemmin lisäämäsi sisältökohteen tunnus sekä ISRC-koodi tai oma tunnus.