Administrer metadata for dine lydoptagelser

Disse funktioner er kun tilgængelige for partnere, der bruger YouTube Studio CMS.

Hvis du er musikpartner og leverer lydoptagelsesaktiver, kan du bruge oplysningerne nedenfor til at administrere metadata for dine lydoptagelser.

Se metadata for lydoptagelser

1. Log ind på Studio CMS.
  2. I menuen til venstre skal du vælge Aktiver .
  3. Klik på titlen på det lydoptagelsesaktiv, du vil se metadata for. Siden med oplysninger om aktivet åbnes.
  4. På siden med oplysninger om aktivet skal du vælge Metadata i menuen til venstre.

Identificer globale metadata/visningsmetadata

Globale metadata, også kaldet visningsmetadata, er det metadatasæt, som YouTube viser til YouTube-brugere. Det er den metadataversion, der vises, når uploadere modtager et Content ID-krav samt i funktioner som Musik i denne video

På siden med oplysninger om aktivet vises globale metadata/visningsmetadata øverst under Global i sektionen Metadata .

Når du klikker på SAMMENLIGN METADATA, markeres globale metadata/visningsmetadata med det grønne visningsikon . Få flere oplysninger om funktionen Sammenlign metadata.

Levér metadata for lydoptagelser

Nedenfor kan du se de bedste fremgangsmåder til at levere metadata for dine lydoptagelsesaktiver:

Tilføj fuldstændige og nøjagtige metadata i din første levering

Når du leverer et lydoptagelsesaktiv for første gang, anbefaler vi, at du udfylder så mange metadatafelter som muligt.

Vi opfordrer også partnere til at levere endelige metadata og undgå at sende pladsholdermetadata, selv for aktiver relateret til fremtidige udgivelser. Få flere oplysninger om levering af metadata.

Inkluder id'er, der er specifikke for hvert aktiv, når du leverer opdateringer

Når du opdaterer et eksisterende aktiv, anbefaler vi, at du inkluderer det eksisterende aktiv-id sammen med ISRC (International Standard Recording Code) og Tilpasset id, hvis det er relevant. Når du angiver disse oplysninger, hjælper det dig med at sende opdateringen for det korrekte aktiv og den korrekte lydoptagelsesandel. Det reducerer også sandsynligheden for, at et nyt aktiv eller en ny andel bliver oprettet.

Hvis du opdaterer en ISRC eller Tilpasset id, skal du stadig angive aktiv-id'et i din levering. Vær opmærksom på, at oprettelse af en ny ISRC eller et nyt Tilpasset id kan medføre oprettelse af en ny lydoptagelsesandel. Få flere oplysninger om lydoptagelsesandele.

Send lydoptagelsesaktiver, før du leverer statiske videoer

Vi anbefaler, at du leverer et lydoptagelsesaktiv, før du leverer en statisk video.

Sørg også for, at ISRC for den statiske video matcher ISRC for lydoptagelsesaktivet. Dette vil hjælpe med at skabe et korrekt indlejringsforhold mellem den statiske video og det tilhørende lydoptagelsesaktiv. Få flere oplysninger om indlejrede aktiver.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan afgør YouTube, hvilke globale metadata/visningsmetadata der vises til brugerne?

Når der er én ejer af et lydoptagelsesaktiv, vises metadata fra ejerens nyeste og mest komplette lydoptagelsesandel som de globale metadata/visningsmetadata.
Når der er mere end én ejer, vises den nyeste og mest fuldstændige andel fra en partner med aktivt ejerskab af aktivet.

Hvordan opdaterer jeg et lydoptagelsesaktiv, så mine metadata vises som globale metadata/visningsmetadata?

Du kan øge sandsynligheden for, at dine metadata vælges, ved at levere så komplet et metadatasæt som muligt.
Du skal også sørge for at holde dine metadata opdaterede for at bevare nøjagtigheden. Disse handlinger hjælper med at forbedre chancerne for, at dine metadata udvælges som et aktivs globale metadata.

Hvorfor vises mine metadata ikke som globale metadata/visningsmetadata?

En anden partner har muligvis leveret metadata for nylig eller angivet et mere komplet sæt metadata. Brug funktionen Sammenlign metadata for at se metadata, der er tilføjet af andre partnere.
Vi anbefaler, at du bekræfter, at du har leveret et komplet sæt metadata, og at du om nødvendigt opdaterer aktivets metadata.

Jeg har lige opdateret et aktiv med flere ejere. Hvorfor vises mine metadata ikke som globale metadata/visningsmetadata?

Selvom du har leveret metadata for nylig, er det muligt, at en anden partner har leveret et mere komplet sæt metadata. Brug funktionen Sammenlign metadata for at se metadata, der er tilføjet af andre partnere.
Vi anbefaler, at du bekræfter, at du har leveret et komplet sæt metadata, og at du om nødvendigt opdaterer aktivets metadata

Jeg leverede et aktiv, der blev flettet med et eksisterende aktiv. Hvorfor vises mine metadata ikke som globale metadata/visningsmetadata?

Det er muligt, at det eksisterende aktivs metadatasæt blev valgt på grund af problemer med inkonsistente metadata i din levering. Sådan tjekker du, om der er problemer med inkonsistente metadata:
  1. Log ind på Studio CMS.
  2. Vælg Aktiver i menuen til venstre.
  3. Klik på titlen på det flettede aktiv. Siden med oplysninger om aktivet åbnes.
  4. På siden med oplysninger om aktivet skal du vælge Metadata  i menuen til venstre.
  5. Klik på fanen Lydoptagelsesandele.
  6. Find og kopiér det aktiv-id, der er knyttet til den andel, som blev oprettet fra din levering. Aktiv-id'et bør begynde med "AA".
  7. Klik på "pil tilbage" , og gå tilbage til siden Aktiver.
  8. Vælg Rapporter i menuen til venstre.
  9. Klik på fanen Aktiver.
  10. Under Aktiver (delinger) skal du klikke på Version 1.1 og vælge rapporten om delinger af aktiver. Rapporten downloades som en CSV-fil.
  11. Åbn rapporten. I kolonnen sound_recording_share_asset_id skal du søge efter det aktiv-id, der starter med "AA".
  12. Find kolonnen "from_inkonsistent_metadata_merge" i aktivets række. Hvis denne kolonne er markeret som Sand, betyder det, at vores system har brugt de eksisterende metadata, fordi dine metadata adskilte sig fra metadataene på det eksisterende aktiv.
Tip! Du kan redigere inkonsistente metadata i Studio CMS eller via indholdslevering:
  • Studio CMS: Følg vejledningen Rediger metadata for aktiver.
  • Indholdslevering: Brug din foretrukne leveringsmetode, f.eks. CSV, DDEX eller API, til at angive det komplette metadatasæt, som skal vises. Hvis det er relevant, skal du sørge for at angive det aktiv-id og den ISRC/det tilpassede id, du tidligere har angivet.