Vaatimusten tilan tarkistaminen

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria.

Kun teet vaatimuksen sisällöstä, osoitat omistavasi sisällön yksinomaiset verkkojakeluoikeudet alueilla, joissa käytännöt ovat voimassa.

Studio Content Managerissa yksittäisen videon vaatimukset näkyvät yhdessä, joten voit hoitaa tietyn videon vaatimukset kerralla.

Vaatimusten tilan tarkistaminen:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Vaatimuksen kohteena olevat videot .
  3. Jos haluat tarkentaa listaa, klikkaa suodatinpalkkia ja sitten Vaatimuksen tila.
  4. Merkitse yksi tai useampi vaatimuksen tilan ruutu valituksi: Aktiivinen, Mahdollinen, Kiistautettu, Valitus tehty, Ei-aktiivinen, Odottaa, Poisto, Poisto viiveellä ja Poiston tarkastus käynnissä.
  5. Valitse KÄYTÄ.
Huom.
  • Jokaisen valitsemasi vaatimuksen tilan alle tulee näkyviin lisäsuodattimia. Lue lisää alta kohdasta Lisätietoja vaatimuksen tiloista.
  • Vaatimuksen kohteena olevassa videossa voi olla voimassa useita vaatimuksen tiloja.
  • Selvitettävät vaatimusongelmat voivat liittyä mahdollisiin tai kiistautettuihin vaatimuksiin tai vaatimuksiin, joista on tehty valitus. Lue lisää vaatimuksiin liittyvien ongelmien ratkaisemisesta.

Vaatimusten tilat

Aktiivinen vaatimus

Aktiiviset vaatimukset ovat Content Manager ‑tilillesi liitettyjä vaatimuksia, jotka ovat sillä hetkellä aktiivisia.

Aktiivinen vaatimus ‑suodattimen alta voit valita Kiista palautettu ‑lisäsuodattimen. Näet listan aktiivisista vaatimuksista, jotka olet uudistanut käyttäjän kiistautuksen jälkeen.

Mahdollinen vaatimus

Mahdolliset vaatimukset eivät ole vielä aktiivisia, sillä ne odottavat sinun tarkastustasi.

Jos haluat tarkentaa mahdollisten vaatimusten suodatusta, valittavana ovat seuraavat lisäsuodattimet.

• Ohjattu tarkastettavaksi: Nämä vaatimukset on tarkastettava manuaalisesti Studio Content Managerin asetuksen tai osumakäytännön perusteella. Lue lisää vaatimusten ohjaamisesta manuaaliseen tarkastukseen.
  • Lyhyt vastaavuus: Nämä vaatimukset on ohjattu tarkastukseen, koska vastaava video on lyhyt.
  • Video on toisen Content Manager ‑käyttäjän lataama: Nämä vaatimukset on tarkastettava, koska toinen Content Manager ‑käyttäjä on ladannut vastaavan sisällön.
  • Alhainen todennäköisyys: Nämä vaatimukset on tarkastettava, koska Content ID tunnisti vastaavuuden epävarmaksi.
  • Rikkoo YouTuben kaupallistamiskäytäntöjä: Nämä vaatimukset on tarkastettava, koska vaatimus saattaa rikkoa YouTuben tiettyä kaupallistamiskäytäntöä.
  • Takautuva esto: Videoista on tehty alhaisen todennäköisyyden vaatimuksia sen jälkeen, kun ne on jo ladattu YouTubeen. Tämä voi johtua myöhästyneestä viitteestä tai Content ID ‐parannuksista.
Kiistautettu vaatimus

Kiistautettu vaatimus tarkoittaa vaatimusta, jonka kohteena olevan videon lataaja on kiistauttanut. Kiistautettu vaatimus ei tule voimaan YouTubessa ennen kuin olet tarkastanut kiistautuksen.

Voit suodattaa kiistautetut vaatimuksesi lataajan valitseman kiistautuksen syyn mukaan:

• Tekijänoikeudella suojattu materiaali on tunnistettu väärin: Kiistautus on tehty, koska lataajan mukaan vaatimuksen kohteena oleva sisältö on tunnistettu virheellisesti.
  • Kohtuullinen käyttö: Kiistautus on tehty, koska lataajan mukaan vaatimuksen kohteena oleva sisältö on muuttunut merkittävästi tai siihen voidaan soveltaa kohtuullisen käytön tai kohtuullisen levityksen periaatteita tai muita tekijänoikeuksia koskevia poikkeuksia.
  • Luvallinen: Kiistautus on tehty, koska lataajan mukaan hänellä on lupa käyttää vaatimuksen kohteena olevaa sisältöä.
  • Alkuperäinen sisältö: Kiistautus on tehty, koska lataajan mukaan vaatimuksen kohteena oleva sisältö on alkuperäistä sisältöä, johon hän omistaa kaikki oikeudet.
  • Vapaasti käytettävissä: Kiistautus on tehty, koska lataajan mukaan vaatimuksen kohteena oleva sisältö on vapaasti käytettävissä eikä enää tekijänoikeuksien suojaama.
Vaatimus, josta on tehty valitus

Jos kyseessä on vaatimus, josta on tehty valitus, vaatimuksen kohteena olevan videon lataaja on tehnyt valituksen sen jälkeen, kun palautit kiistautetun vaatimuksen.

Voit suodattaa valituksen kohteena olevat vaatimuksesi lataajan valitseman valituksen syyn mukaan:

• Tekijänoikeudella suojattu materiaali on tunnistettu väärin: Valitus on tehty, koska lataajan mukaan vaatimuksen kohteena oleva sisältö on tunnistettu virheellisesti.
  • Kohtuullinen käyttö: Valitus on tehty, koska lataajan mukaan vaatimuksen kohteena oleva sisältö on muuttunut merkittävästi tai siihen voidaan soveltaa kohtuullisen käytön tai kohtuullisen levityksen periaatteita tai muita tekijänoikeuksia koskevia poikkeuksia.
  • Luvallinen: Valitus on tehty, koska lataajan mukaan hänellä on lupa käyttää vaatimuksen kohteena olevaa sisältöä.
  • Alkuperäinen sisältö: Valitus on tehty, koska lataajan mukaan vaatimuksen kohteena oleva sisältö on alkuperäistä sisältöä, johon hän omistaa kaikki oikeudet.
  • Vapaasti käytettävissä: Valitus on tehty, koska lataajan mukaan vaatimuksen kohteena oleva sisältö on vapaasti käytettävissä eikä enää tekijänoikeuksien suojaama.
Ei-aktiivinen vaatimus

Ei-aktiiviset vaatimukset ovat vaatimuksia, jotka eivät ole enää voimassa.

Jos haluat tarkentaa ei-aktiivisten vaatimusten suodatusta, valittavana ovat seuraavat lisäsuodattimet.

• Tarkastus vei liian kauan: Nämä ovat mahdollisia vaatimuksia, joita ei tarkastettu 30 päivän kuluessa. Voit palauttaa ei-aktiivisia mahdollisia vaatimuksia uudelleen aktiivisiksi.
  • Lataaja poisti videon: Nämä ovat ei-aktiivisiksi muuttuneita vaatimuksia, koska käyttäjä poisti videon. Näet vain viimeisimmät poistetut videot kaikkien sijaan.
  • Käyttäjä on tehnyt vastailmoituksen: Nämä ovat käyttäjän vastailmoituksen jälkeen poistettuja vaatimuksia. Lue lisää vastailmoituksista.
  • Sisältökohteen siirtopyyntö: Nämä vaatimukset on poistettu sisältökohteen omistajuuden siirron seurauksena. Lue lisää sisältökohteen omistajuuden siirrosta.
  • Kanava lisätty sallittuihin: Nämä vaatimukset on poistettu sen jälkeen, kun vaatimuksen kohteena olevan videon ladannut kanava on lisätty sallittuihin. Lue lisää Content ID ‑vaatimuksista vapautetuista kanavista.
  • Kiistan ratkaisu: Nämä vaatimukset on poistettu manuaalisesti käyttäjän kiistauttamisen jälkeen tai automaattisesti kiistautetun vaatimuksen vanhettua.
  • Videota muutettu: Nämä vaatimukset on poistettu käyttäjän muutettua tekijänoikeuksien alaista sisältöä. Lue lisää videon vaatimuksen kohteena olevan sisällön poistamisesta.
  • Kumppani on sulkenut vaatimuksen: Nämä vaatimukset eivät olleet mukana kiistautusprosessissa, ja Content Managerisi käyttäjä on poistanut ne manuaalisesti. Vaatimuksia voi poistaa milloin tahansa. Lue lisää vaatimusten poistamisesta.
  • Viite poistettu tai suljettu pois: Nämä vaatimukset on poistettu sen takia, että kumppani on sulkenut manuaalisesti viitteen pois, viite on muutettu ei-aktiiviseksi tai viitesegmentti on merkitty epäselväksi.
  • Korvattu toisella vaatimuksella: Nämä vaatimukset on poistettu paremman vastaavuuden löytymisen ja korvaavan vaatimuksen luomisen seurauksena.
  • Sisältökohteen omistajuus poistettu: Nämä vaatimukset on poistettu sisältökohteen omistajuuden poistamisen seurauksena. Lue lisää sisältökohteen omistajuuden päivittämisestä.
  • Suljettu (ei AdSensea tai AdSense for YouTubea): Nämä vaatimukset on poistettu AdSense- tai AdSense for YouTube ‑tilin käytöstä poistamisen jälkeen.
  • Suljettu (ei kaupallistettu): Nämä vaatimukset on poistettu kaupallistamisen loputtua.
  • Suljettu (vastaavuus oman videon kanssa): Nämä vaatimukset on poistettu automaattisesti, koska kanavan omistaja omistaa vaatimuksen vastaavuuden.
Odottava vaatimus

Nämä vaatimukset odottavat, että toinen osapuoli tarkastaa oman kiistautetun tai mahdollisen vaatimuksensa. Et voi käsitellä niitä ennen kuin toinen osapuoli on tarkastanut omansa. Odottavat vaatimukset voivat syntyä seuraavista syistä:

• Upotetut sisältökohteet
    • Musiikin julkaisijalla voi olla äänitallenteessaan upotettu sävellyssisältökohde, ja tästä äänitallenteesta on voitu tehdä mahdollinen vaatimus.
    • Julkaisija voi nähdä tällaisen vaatimuksen, joka on varustettu Odottaa (muita omistajia) ‑merkinnällä, mutta ei voi tehdä sille mitään.
  • Useita sisältökohteen omistajia ja tarkastukseenohjauksen käytäntöjä
    • Jos vaatimus odottaa muiden omistajien tarkastusta, kuka tahansa yksittäinen kumppani voi hyväksyä sen ja muuttaa sen aktiiviseksi kaikille osapuolille.
    • Jos yksi kumppani poistaa odottavan vaatimuksen, kaikkien kumppanien on vahvistettava poisto.
  • Tarkastusta odottava virheellinen viite
    • Virheelliset viitteen voi tarkastaa Ongelmat  -sivulla:
      • Klikkaa suodatinpalkissa Tila ja sittenOdottaa toimia käyttäjältä.
      • Valitse suodatin  ja sitten Ongelman tyyppi ja sitten Virheellinen viite.
Poistovaatimukset
Poistovaatimukset ovat vaatimuksia, joiden kohteena olevat videot on poistettu poistopyynnön takia. Lue lisää poistopyynnöistä.
Poisto viivästynyt
Viivästyneellä poistolla tarkoitetaan vaatimuksia, joiden kohteena olevien videoiden poistopyynnössä on myöhemmäksi ajoitettu poisto. Tekijänoikeuden omistaja voi tehdä viivästetyn poistopyynnön, jossa videon lataajalle annetaan seitsemän päivää aikaa, ennen kuin video poistetaan. Katso lisätietoja viivästetyistä poistopyynnöistä.
Poiston tarkastus käynnissä
Poiston tarkastus käynnissä viittaa vaatimuksiin, joiden kohteena olevat videot ovat YouTube-tiimin tarkastettavana poistopyynnön takia. Lue lisää poistopyynnöistä.

Hyvä muistaa

Kun Content Manager ‑tiliisi linkitetylle kanavalle ladataan video, josta tehdään tekijänoikeusvaatimus:

• ensimmäisen osapuolen vaatimukset ("lataajan vaatimukset") pysyvät aktiivisina, ellei lataaja sulje niitä manuaalisesti tai elleivät ne sulkeudu videon poistamisen vuoksi
  • vaatimukseen liittyviä osumakäytäntöjä sovelletaan vasta, kun kolmannen osapuolen Content ID ‐vaatimus on ratkaistu (lukuun ottamatta mahdollisia aluerajauksen estokäytäntöjä, jotka lataaja on asettanut ennen kolmannen osapuolen vaatimusta).

Kun teet vaatimuksen toisen kanavan lataamasta videosta:

• ensimmäisen osapuolen vaatimukset ("lataajan vaatimukset") pysyvät aktiivisina, ellei lataaja sulje niitä manuaalisesti tai elleivät ne sulkeudu videon poistamisen vuoksi. Lataaja voi kuitenkin kaupallistaa vain tiettyjä videoita, kuten videoita, jotka täyttävät cover-videoiden tulojen jakamisen edellytykset.

Huom. Näet videon kaupallistamisen tilan Videot-sivulta.