Tjek status for dine krav

Disse funktioner er kun tilgængelige for partnere, der bruger YouTube Studio CMS.

Når du gør krav på indhold, angiver du, at du har de eksklusive rettigheder til at distribuere indholdet i de lande/regioner, hvor politikkerne gælder.

I Studio CMS bliver krav grupperet efter individuelle videoer, som også kaldes videoer, der er gjort krav på, så du kan administrere alle krav på en video på én gang.

Sådan ser du statussen for dine krav:

1. Log ind på Studio CMS.
  2. I menuen til venstre skal du vælge Videoer, der er gjort krav på .
  3. Du kan tilpasse listen ved at klikke på filterbjælken og så Kravstatus.
  4. Markér afkrydsningsfeltet ud for en eller flere kravstatusser: Aktiv, Potentielt, Bestridt, Appelleret, Inaktiv, Afventer, Fjernelse, Udsat fjernelse og Fjernelse under gennemgang.
  5. Klik på ANVEND.
Bemærk!
  • Der vises flere filtre under hver kravstatus, du vælger. Få flere oplysninger i afsnittet Flere oplysninger om status for krav nedenfor.
  • Mere end én kravstatus kan gælde for en video, der er gjort krav på.
  • Problemer med krav, der kræver handling fra dig, omfatter potentielle krav, bestridte krav og appellerede krav. Få flere oplysninger om, hvordan du gennemgår og reagerer på problemer med krav.

Hvad betyder statusser for krav?

Aktivt krav

Aktive krav er krav, der er knyttet til din CMS-konto, og som er aktive i øjeblikket.

Under filteret Aktivt krav kan du vælge det ekstra filter Tvist er genoprettet. Du får vist en liste over dine aktive krav, der er blevet bestridt af en bruger, hvorefter du har genoprettet tvisten.

Potentielt krav

Potentielle krav er krav, der endnu ikke er aktive, fordi de afventer din gennemgang.

Hvis du vil filtrere i dine potentielle krav, kan du vælge mellem disse ekstra filtre:

• Omdirigeret til gennemgang: Krav, der skal gennemgås manuelt på baggrund af din Studio CMS-indstilling eller en matchpolitik. Få flere oplysninger om, hvordan du sender krav til manuel gennemgang.
  • Kort match: Krav, der er sendt til gennemgang, fordi den matchende video var kort.
  • Videoen er uploadet af en anden CMS-bruger: Krav, der kræver en gennemgang, fordi det matchede indhold er uploadet af en anden CMS-bruger.
  • Lav grad af tillid: Krav, der kræver gennemgang, fordi Content ID har en lav grad af tillid til matchet.
  • Overtrædelse af YouTubes politikker for indtægtsgenerering: Krav, der kræver gennemgang på grund af en mulighed for, at kravet kan overtræde YouTubes politikker for indtægtsgenerering.
  • Blokering med tilbagevirkende kraft: Krav om blokering pga. en lav grad af tillid, som fremsættes vedrørende videoer, der allerede er blevet uploadet til YouTube. Dette kan skyldes forsinket levering af referencer eller forbedringer af Content ID.
Bestridt krav

Bestridte krav er krav, som uploaderen af den pågældende video har bestridt. YouTube vil ikke håndhæve et krav, der er blevet bestridt, før du har gennemgået det.

Du kan filtrere dine bestridte krav efter den årsag til bestridelsen, som uploaderen valgte, da vedkommende bestred kravet:

• Ophavsretsligt beskyttet materiale er fejlagtigt angivet: Bestridelser, der er indgivet, fordi uploaderen mener, at der er gjort krav på indholdet i videoen ved en fejl.
  • Fair use: Bestridelser, der er indgivet, fordi uploaderen mener at have foretaget væsentlige ændringer i det indhold, der er blevet gjort krav på i videoen, eller mener, at videoen er underlagt fair use, fair dealing eller lignende undtagelser fra ophavsretslovgivningen.
  • Godkendt: Bestridelser, der er indgivet, fordi uploaderen mener at have tilladelse eller licens til at måtte bruge det indhold, der er gjort krav på i videoen.
  • Originalt indhold: Bestridelser, der er indgivet, fordi uploaderen mener, at indholdet er uploaderens eget originale indhold, og at uploaderen ejer alle rettighederne til det.
  • Offentligt eje: Bestridelser, der er indgivet, fordi uploaderen mener, at det indhold, der er blevet gjort krav på i videoen, er offentligt eje og derfor ikke længere underlagt ophavsretslovgivningen.
Appelleret krav

Appellerede krav er krav, som i første omgang er blevet bestridt af uploaderen, hvorefter du har valgt at genoprette kravene. Som svar på dette kan uploaderen have appelleret kravene.

Du kan filtrere dine appellerede krav efter den årsag til appellen, som uploaderen valgte, da vedkommende appellerede kravet:

• Ophavsretsligt beskyttet materiale er fejlagtigt angivet: Appeller, der er indsendt, fordi uploaderen mener, at der er gjort krav på indholdet i deres video ved en fejl.
  • Fair use: Appeller, der er indsendt, fordi uploaderen mener at have foretaget væsentlige ændringer i det indhold, der er blevet gjort krav på i videoen, eller mener, at videoen er underlagt fair use, fair dealing eller lignende undtagelser fra ophavsretslovgivningen.
  • Godkendt: Appeller, der er indsendt, fordi uploaderen mener at have tilladelse eller licens til at måtte bruge det indhold, der er gjort krav på i videoen.
  • Originalt indhold: Appeller, der er indsendt, fordi uploaderen mener, at indholdet er uploaderens eget originale indhold, og at uploaderen ejer alle rettighederne til det.
  • Offentligt eje: Appeller, der er indsendt, fordi uploaderen mener, at det indhold, der er blevet gjort krav på i videoen, er offentligt eje og derfor ikke længere underlagt ophavsretslovgivningen.
Inaktivt krav

Inaktive krav er krav, der ikke længere er aktive.

Hvis du vil filtrere i dine inaktive krav, kan du vælge mellem disse ekstra filtre:

• Tidsfrist for gennemgang er udløbet: Potentielle krav, der ikke blev gennemgået inden for 30 dage. Du kan fastholde inaktive potentielle krav for at gøre dem aktive igen.
  • Videoen er fjernet af uploaderen: Krav, der er blevet inaktive, fordi brugeren har slettet en video. Der vises kun de senest slettede videoer, ikke alle videoer, der er blevet slettet tidligere.
  • Indsigelse sendt af bruger: Krav, der blev frafaldet, efter at en bruger sendte en indsigelse. Få flere oplysninger om indsigelser.
  • Anmodning om overførsel af aktiver: Krav, der blev frafaldet som følge af overførsel af ejerskab af aktiver. Få flere oplysninger om overførsler af ejerskab af aktiver.
  • Kanalen er føjet til tilladelseslisten: Krav, der blev frafaldet, efter en kanal, som uploadede en video, der er gjort krav på, blev føjet til din tilladelsesliste. Få flere oplysninger om kanaler, der er fritaget fra Content ID-krav.
  • Løsning af tvist: Krav, der blev frafaldet manuelt, efter brugeren havde bestridt dem, eller som blev frafaldet automatisk, efter det bestridte krav var udløbet.
  • Videoen er blevet ændret: Krav, der blev frafaldet, efter brugeren havde redigeret det ophavsretsligt beskyttede indhold. Få flere oplysninger om fjernelse af indhold, der er gjort krav på, fra videoer.
  • Lukket manuelt af partner: Krav, der ikke var en del af en bestridelsesproces, og som blev frafaldet manuelt af en bruger af din CMS. Krav kan når som helst frafaldes. Få flere oplysninger om frafaldelse af krav.
  • Referencen er fjernet eller ekskluderet: Krav, der blev frafaldet på grund af manuelle partnerekskluderinger i referencen, fordi referencen blev deaktiveret, eller fordi referencesegmentet blev markeret som mistænkeligt.
  • Erstattet med et andet krav: Krav, der blev frafaldet, fordi der blev fundet et bedre match, og et nyt krav erstattede det eksisterende krav.
  • Ejerskabet blev fjernet fra aktiv: Krav, der blev frafaldet, efter ejerskabet var blevet fjernet fra et aktiv. Få flere oplysninger om opdatering af aktivejerskab.
  • Lukket (ingen AdSense eller AdSense til YouTube): Krav, der blev frafaldet, efter at AdSense- eller AdSense til YouTube-kontoen (alt efter hvad der var relevant) blev deaktiveret.
  • Lukket (ingen indtægtsgenerering): Krav, der blev frafaldet, efter indtægtsgenerering var blevet deaktiveret.
  • Lukket (eget videomatch): Krav, der blev frafaldet automatisk, fordi kanalejeren er ejer af matchkravet.
Afventende krav

Afventende krav er krav, der afhænger af, at en anden part gennemgår deres bestridte eller potentielle krav. Du kan ikke reagere på disse krav, før den anden part har gennemgået deres krav. Afventende krav kan skyldes følgende:

• Indlejrede aktiver
    • Musikudgivere kan have et kompositionsaktiv indlejret i en lydoptagelse, og der kan være et potentielt krav, der vedrører denne lydoptagelse.
    • Udgivere kan se kravet med annoteringen "Afventer (andre ejere)", men kan ikke handle på det.
  • Politikker vedrørende aktiver med flere ejere og omdirigering til gennemgang
    • Hvis kravet afventer gennemgang fra andre ejere, vil en enkelt partner, der accepterer kravet, gøre kravet aktivt for alle parter.
    • Hvis én partner frafalder det afventende krav, skal alle partnere bekræfte det, for at det kan frafaldes.
  • Ugyldig reference afventer gennemgang
    • Ugyldige referencer kan gennemgås på siden Problemer :
      • I filterbjælken skal du klikke på Status og såVenter på.
      • Vælg filter og så Problemtype og så Ugyldig reference.
Krav om fjernelse
Krav om fjernelse er krav på videoer, der er blevet fjernet på grund af en anmodning om fjernelse. Få flere oplysninger om anmodninger om fjernelse.
Udsat fjernelse
Udsat fjernelse refererer til krav på videoer, som står til at blive fjernet på grund af en anmodning om fjernelse. Ejere af ophavsret kan sende anmodninger om udsat fjernelse, der giver en videouploader 7 dage, før videoen bliver fjernet. Få flere oplysninger om anmodninger om udsat fjernelse.
Fjernelse under gennemgang
Fjernelse under gennemgang refererer til krav på videoer, der er en del af en anmodning om fjernelse, som YouTube-teamet i øjeblikket er ved at gennemgå. Få flere oplysninger om anmodninger om fjernelse.

Husk!

Når en kanal, der er knyttet til din CMS, uploader en video, der får et ophavsretskrav, gælder følgende:

• Alle krav fra førsteparter ("uploaderens krav") forbliver aktive, medmindre de manuelt lukkes af uploaderen eller lukkes, fordi videoen slettes.
  • Matchpolitikker, der er tilknyttet kravet, anvendes ikke, før Content ID-kravet fra tredjepart er løst (undtagen for de politikker vedrørende geografisk placering, som uploaderen angav før kravet fra tredjepart).

Når du gør krav på en video, som er uploadet af en anden kanal:

• Alle krav fra førsteparter ("uploaderens krav") forbliver aktive, medmindre de manuelt lukkes af uploaderen eller lukkes, fordi videoen slettes. Det er dog kun visse videoer, der bruges til indtægtsgenerering på uploaderens side, f.eks. videoer, der er kvalificerede til indtægtsdeling for coverversioner.

Bemærk! Du kan se en videos status for indtægtsgenerering på siden Videoer