Handleiding Multi-Channel Network (MCN)

Een aangepast beleid maken

De functies die worden beschreven in dit artikel zijn alleen beschikbaar voor partners die gebruikmaken van het systeem voor Content ID-overeenkomsten.

Een beleid is een verzameling regels waarin wordt aangegeven hoe een contenteigenaar wil dat YouTube omgaat met een geclaimde video. Meer informatie over het claimbeleid.

Je kunt aangepast beleid maken voor meer controle over je content. Met een aangepast beleid kun je zelf aangeven waar YouTube je content beschikbaar maakt of waar er inkomsten mee wordt gegenereerd.

1. Log in bij de contenteigenaar met een Google-beheerdersaccount.
  2. Ga naar het gedeelte Content ID van het dashboard en selecteer Beleid. Je ziet een lijst met je aangepaste beleid en het standaardovereenkomst- en gebruiksbeleid.
  3. Selecteer Nieuw beleid.
    • Als je al aangepast beleid hebt dat vergelijkbaar is met het beleid dat je wilt maken, selecteer dat beleid dan uit je lijst en selecteer Dupliceren vanuit het dropdown-menu Actie. Zo kun je tijd besparen.
  4. Voer een naam en een beschrijving in voor het nieuwe beleid. Kies een naam die goed aangeeft wat het beleid doet en die duidelijk verschilt van andere beleidsrichtlijnen, zoals 'Alleen in Frankrijk inkomsten genereren'.
  5. Selecteer het dropdown-menu Extra regel en kies de actie (Inkomsten genereren, Blokkeren, Monitoren of Controleproces).
  6. Stel de voorwaarden voor de regel in. Specificeer welke actie er op de geclaimde video moet worden toegepast. Elke regel bestaat uit een actie en wanneer de actie moet worden toegepast.
    • Selecteer het dropdown-menu +Voorwaarde toevoegen en stel de basis voor de voorwaarde in. Als je een beleid maakt dat je wilt toepassen als gebruiksbeleid, is Locatie van kijker de enige geldige optie. Meer informatie over gebruiks- en overeenkomstbeleid. Je kunt meerdere clausules toevoegen aan de voorwaarde. Als een voorwaarde meerdere clausules bevat, wordt de regel alleen toegepast als aan alle clausules wordt voldaan.
    • Kies de vergelijkingsoperator (zoals 'is groter dan,' 'is kleiner dan') en kies de waarde waarmee moet worden vergeleken of voer een waarde in.
    • Als je een beleid wilt maken waarvan de regels op een bepaald moment ingaan of worden gewijzigd, klik je op Wijziging plannen en geef je naast het klokpictogram een datum en tijd op.
  7. Klik op Opslaan. Het nieuwe beleid wordt weergegeven op de pagina Beleid en kan worden toegepast op je video's.

Je kunt met aangepaste beleidsrichtlijnen dezelfde beleidsregels toepassen op meerdere video's. Als je een beleid wijzigt, wordt de wijziging automatisch doorgevoerd in de claims met dit beleid.