Een gepersonaliseerd beleid maken

De functies die worden beschreven in dit artikel zijn alleen beschikbaar voor partners die gebruikmaken van het systeem voor Content ID-overeenkomsten.

Een beleid is een verzameling regels waarin wordt aangegeven hoe een contenteigenaar wil dat YouTube omgaat met een geclaimde video. Meer informatie over het claimbeleid.

Je kunt gepersonaliseerde beleidsregels maken voor meer controle over je content. Met een gepersonaliseerd beleid kun je zelf bepalen waar YouTube je content beschikbaar maakt of waar er inkomsten mee worden gegenereerd.

1. Log in bij de contenteigenaar met een Google-beheerdersaccount.
  2. Ga naar het gedeelte Content ID van het dashboard en selecteer Beleidsregels. Je ziet een lijst met je aangepaste gepersonaliseerde beleidsregels en het standaard overeenkomst- en gebruiksbeleid.
  3. Selecteer Nieuw beleid.
    • Als je al een gepersonaliseerd beleid hebt dat vergelijkbaar is met het beleid dat je wilt maken, selecteer je dat beleid in de lijst en selecteer je Dupliceren in het dropdownmenu Actie. Zo kun je tijd besparen.
  4. Voer een naam en een beschrijving in voor het nieuwe beleid. Kies een naam die goed aangeeft wat het beleid doet en die duidelijk verschilt van andere beleidsregels, zoals 'Alleen inkomsten genereren in Frankrijk'.
  5. Selecteer het dropdownmenu Extra regel en kies de actie (Inkomsten genereren, Blokkeren, Monitoren of Controleproces).
  6. Stel de voorwaarden voor de regel in. Specificeer welke actie er op de geclaimde video moet worden toegepast. Op elke regel wordt een actie gespecificeerd en wanneer die actie moet worden toegepast.
    • Selecteer het dropdownmenu +Voorwaarde toevoegen en stel de basis voor de voorwaarde in. Als je een beleid maakt dat je wilt toepassen als gebruiksbeleid, is Locatie van kijker de enige geldige optie. Meer informatie over gebruiks- en overeenkomstbeleid. Je kunt meerdere clausules toevoegen aan de voorwaarde. Als een voorwaarde meerdere clausules bevat, wordt de regel alleen toegepast als aan alle clausules wordt voldaan.
    • Kies de vergelijkingsoperator (zoals 'is groter dan,' 'is kleiner dan') en kies de waarde waarmee moet worden vergeleken of voer een waarde in.
    • Je kunt er ook voor kiezen om een tijdstip op te geven waarop het beleid wijzigt.
      • Klik op het dropdownmenu Wijziging plannen om een beleid te selecteren ('Inkomsten genereren', 'Blokkeren', 'Monitoren' of 'Controleproces').
      • Voer het tijdstip in waarop het beleid van toepassing moet worden. Dit kun je in UTC of in je lokale tijd doen.
  7. Klik op Opslaan. Het nieuwe beleid wordt weergegeven op de pagina Beleid en kan worden toegepast op je video's.

Met gepersonaliseerde beleidsregels kun je dezelfde beleidsregels toepassen op meerdere video's. Als je een beleid wijzigt, wordt de wijziging automatisch doorgevoerd in de claims op grond van dit beleid.