Crear una política

Les funcions que es descriuen en aquest article només s'apliquen als usuaris del Gestor de continguts de YouTube Studio. Obtén més informació sobre les polítiques generals de YouTube.

Al Gestor de continguts de Studio, una política és un conjunt de regles que especifiquen quines accions cal dur a terme quan Content ID reclama vídeos. Quan es reclama un vídeo, la política determina com s'apliquen una o més d'aquestes regles:

Monetització: permet que el vídeo es vegi amb anuncis.

Seguiment: permet que el vídeo es vegi sense anuncis i també obtenir-ne dades sobre les visualitzacions.

Bloqueig: no permet que el vídeo sigui visible.

Per crear una política, selecciona una o diverses d'aquestes regles i afegeix-hi condicions, com ara el valor de coincidència amb la referència, per especificar com i quan s'han d'aplicar les regles.

Afegir una política nova

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Polítiques .
  3. Tria un mètode de creació:
    • Utilitza una política existent com a plantilla: cerca la política existent i fes clic a Selecciona una acció i després Duplica. Es carrega una plantilla preemplenada que pots editar per crear la política nova.
    • Crea una política: fes clic a AFEGEIX UNA POLÍTICA NOVA i després Afegeix una política nova.
    • Crea la política de previsualització de YouTube Shorts (només per a discogràfiques i partners de distribució): segueix aquests passos.
  4. Emplena els camps Nom de la política i Descripció de la política per a la política nova.
    • Fes servir un nom que resumeixi l'acció de la política i que permeti distingir-la clarament de les altres, com ara "Monetització només a França".
  5. Fes clic a AFEGEIX UNA REGLA i selecciona l'acció de la política: Monetitza, Seguiment, Bloqueja o Envia a revisió.
    • Si selecciones Envia a revisió, hauràs d'especificar si s'aplica a una acció Monetitza, Seguiment o Bloqueja. Obtén més informació sobre l'opció Envia a revisió.
      Consell: si vols que la política s'apliqui més endavant, fes clic a AFEGEIX UNA POLÍTICA PROGRAMADA. Selecciona l'acció de la política (Monetitza, Bloqueja, Seguiment o Envia a revisió). Introdueix la data i l'hora en què la política ha d'entrar en vigor en la zona horària UTC o en la teva hora local. Després, segueix els passos restants que s'indiquen a continuació.
  6. Fes clic a AFEGEIX UNA CONDICIÓ per especificar les condicions de qualsevol política. Tria una d'aquestes opcions: Tipus de coincidència, Ubicació de l'espectador, Valor de coincidència amb el vídeo de l'usuari o Valor de coincidència amb la referència.
    • Si afegeixes una condició, significa que l'acció que has seleccionat al pas 5 no es durà a terme tret que aquesta condició es compleixi.
    • Pots afegir diverses condicions. Si hi ha més d'una condició, la regla només s'aplica quan es compleixen totes.
    • Si selecciones Valor de coincidència amb el vídeo de l'usuari o Valor de coincidència amb la referència, introdueix les qualificacions apropiades: Percentatge (%) o Minuts (mm:ss), i És superior a, És inferior a o És igual a. També has d'introduir el valor en qüestió.
  7. Fes clic a DESA. La política nova es mostrarà a la pàgina Polítiques i ara es podrà aplicar als vídeos reclamats.
Amb les polítiques personalitzades, es poden aplicar les mateixes regles a diversos vídeos reclamats alhora. Quan edites una política, els canvis s'apliquen automàticament a totes les reclamacions que la fan servir.

Exemples

A continuació trobaràs algunes situacions habituals amb instruccions sobre com pots determinar quines polítiques cal aplicar-hi.

Definir polítiques de pujades diferents en funció del territori

Exemple de situació

Vull monetitzar el meu vídeo als Estats Units, bloquejar-lo a Austràlia i fer-ne un seguiment al Japó. No tinc els drets del meu vídeo en cap altra ubicació.

Com pots configurar la política:

1. Assegura't de definir que tens la propietat del recurs als EUA, a Austràlia i al Japó.
  2. Defineix Bloqueja fora de la propietat a la reclamació del vídeo penjat.
  3. Crea una política personalitzada i afegeix tres regles: Monetitza, Bloqueja i Seguiment.
  4. Afegeix la condició Ubicació de l'espectador en cada regla.
  5. A la regla Monetitza, fes clic a EDITA ELS PAÏSOS.
    1. Assegura't que l'opció predeterminada Afegeix els territoris seleccionats estigui marcada.
    2. Fes clic a Afegeix un territori i selecciona els Estats Units.
    3. Fes clic a DESA.
  6. A la regla Bloqueja, fes clic a EDITA ELS PAÏSOS.
    1. Assegura't que l'opció predeterminada Afegeix els territoris seleccionats estigui marcada.
    2. Fes clic a Afegeix un territori i selecciona Austràlia.
    3. Fes clic a DESA.
  7. A la regla Seguiment, fes clic a EDITA ELS PAÏSOS.
    1. Assegura't que l'opció predeterminada Afegeix els territoris seleccionats estigui marcada.
    2. Fes clic a Afegeix un territori i selecciona el Japó.
    3. Fes clic a DESA.

La política anterior ara aplicarà aquestes accions:

Regla Condició
Monetitza el vídeo Si el valor de la condició Ubicació de l'espectador és Estats Units.
Bloqueja el vídeo Si el valor de la condició Ubicació de l'espectador és Austràlia.
Fes un seguiment del vídeo Si el valor de la condició Ubicació de l'espectador és Japó.
Crear un fitxer de referència només per a les coincidències de Content ID, sense cap vídeo visible públicament

Exemple de situació

Vull penjar una referència de Content ID per reclamar el contingut generat pels usuaris, però no vull que ningú vegi el fitxer que penjo.

Com pots configurar la política:

En aquest cas, no necessites cap política. Penja el vídeo de referència mitjançant una plantilla de full de càlcul només de referència. Una altra opció és definir el vídeo penjat com a privat.

Permetre clips penjats pels fans

Exemple de situació

Vull publicar anuncis en vídeos penjats pels fans que continguin clips de menys de 5 minuts i bloquejar els vídeos que continguin clips de més de 5 minuts.

Com pots configurar la política:

1. Crea una política personalitzada i afegeix dues regles: Monetitza i Bloqueja.
  2. Afegeix la condició Valor de coincidència amb el vídeo de l'usuari en cada regla.
  3. Per a la regla Monetitza, al costat de Valor de coincidència amb el vídeo de l'usuari, selecciona Minuts (mm:ss) i És inferior a. Al quadre de text, introdueix 5 minuts.
  4. Per a la regla Bloqueja, al costat de Valor de coincidència amb el vídeo de l'usuari, selecciona Minuts (mm:ss) i És superior a. Al quadre de text, introdueix 5 minuts.

La política anterior ara aplicarà aquestes accions:

Regla Condició
Monetitza el vídeo Si el valor de la condició Valor de coincidència amb el vídeo de l'usuari és inferior a 5 minuts.
Bloqueja el vídeo Si el valor de la condició Valor de coincidència amb el vídeo de l'usuari és superior a 5 minuts.
Reclamar versions doblades del meu contingut

Exemple de situació

Vull reclamar versions doblades del meu contingut.

Com pots configurar la política:

Normalment, no cal crear polítiques independents per reclamar versions doblades del teu contingut audiovisual. De manera predeterminada, les polítiques de coincidència inclouen tant les coincidències de vídeo com les audiovisuals.

Només necessites una política independent si vols tractar el contingut doblat de manera diferent que les coincidències totals. Per exemple, si vols definir un llindar de coincidència diferent o aplicar una acció diferent a les versions doblades. En aquest cas, crea una política que tingui regles independents per a les coincidències audiovisuals totals i per a les coincidències visuals doblades.

Només per a discogràfiques i partners de distribució:

Afegir una política de previsualització de YouTube Shorts

Si ets una discogràfica o un partner de distribució, has d'afegir una política de previsualització de YouTube Shorts i aplicar-la als recursos de gravació de so corresponents per poder oferir les previsualitzacions de Shorts. Per afegir una política de previsualització de YouTube Shorts, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Polítiques .
  3. Fes clic a AFEGEIX UNA POLÍTICA NOVA i després Afegeix la política de previsualització de YouTube Shorts.
  4. Emplena els camps Nom de la política i Descripció de la política.
    • Pots utilitzar aquest exemple com a guia per configurar una política de previsualització de Shorts.
  5. Al costat de l'opció Valor de coincidència amb la referència, introdueix la durada permesa en segons que vulguis.
    • La durada màxima d'un curt és de 60 segons.
    • Per assegurar-te que la cançó completa estigui disponible a Shorts en la data de llançament, la política de coincidència ha de tenir la condició Valor de coincidència amb la referència que permet utilitzar 16 segons o menys del fitxer de referència als curts. És a dir, la coincidència de referència s'ha d'establir en més de 16 segons.
  6. Fes clic a DESA.
Notes:
  • Et recomanem que afegeixis una condició de valor de coincidència amb la referència per permetre les pujades que incloguin la previsualització fora de les eines de creació de Shorts. Per exemple, si també proporciones una previsualització en altres plataformes i vols permetre la publicació creuada a YouTube, has d'incloure aquesta condició per permetre usos de fins a la durada de la previsualització. En cas contrari, és possible que aquests usos es bloquegin.
  • És possible que hi hagi límits pel que fa a la quantitat de música que els usuaris poden afegir. Per confirmar la durada de l'ús de la música que permet l'acord amb YouTube, consulta l'esmena de Shorts o contacta amb el servei d'assistència de YouTube.

Exemple

Permetre les previsualitzacions de Shorts

Exemple de situació

Vull permetre que els usuaris utilitzin una previsualització de 30 segons de la cançó a Shorts amb una data de llançament futura.

Com pots configurar la política:

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Polítiques .
  3. Fes clic a AFEGEIX UNA POLÍTICA NOVA i després Afegeix la política de previsualització de YouTube Shorts.
  4. Emplena els camps Nom de la política i Descripció de la política.
    • Exemple de nom de la política: "Previsualització de Shorts: 30 segons".
    • Exemple de descripció de la política: "Es permeten les previsualitzacions de Shorts de fins a 30 segons".
  5. Al costat de l'opció Valor de coincidència amb la referència, introdueix 00:30.
  6. Fes clic a DESA.
  7. Al menú de l'esquerra, selecciona Recursos .
  8. Cerca el recurs de gravació de so corresponent i fes clic al títol per obrir la pàgina Detalls dels recursos.
  9. Al menú de l'esquerra, selecciona Propietat i política .
  10. Fes clic a la pestanya Política de coincidència i després EDITA LA POLÍTICA DE COINCIDÈNCIA DEL RECURS.
  11. Cerca la política de previsualització de Shorts creada als passos de l'1 al 6 i selecciona-la de la llista.
  12. Fes clic a DEFINEIX UNA POLÍTICA PERSONALITZADA.
  13. Fes clic a AFEGEIX UNA POLÍTICA PROGRAMADA i selecciona la política de coincidència que vulguis.
  14. Introdueix la data de llançament de la cançó completa.
  15. Fes clic a AFEGEIX UNA CONDICIÓ i després Ubicació de l'espectador.
    • Si no afegeixes la condició Ubicació de l'espectador, és possible que la política programada no s'apliqui correctament. Per exemple, si vols monetitzar vídeos penjats per usuaris on s'utilitzi la cançó completa en tots els territoris, hauries de definir la condició Ubicació de l'espectador com a "Global" i la política de coincidència com a "Monetitza".
  16. Fes clic a DESA per desar la política.
  17. Fes clic a APLICA per aplicar la política de coincidència actualitzada al recurs.

Després de completar el pas 6, també pots programar la política mitjançant DDEX seguint aquests passos.

Informació important:

Si la política té la condició Valor de coincidència amb la referència i els usuaris poden accedir a parts de la cançó des d'altres plataformes, és possible que aquesta política permeti les pujades utilitzant aquestes parts de la cançó des d'altres plataformes. Per exemple, el cas següent també es pot produir utilitzant la política de l'exemple anterior:

• L'etiqueta envia 30 segons de la tornada d'una cançó com a previsualització de Shorts a YouTube, però fa que hi hagi disponible una previsualització del vers de la mateixa cançó en un altre lloc.
  • L'usuari penja el vídeo, creat fora de les eines de creació de Shorts, amb el vers de la cançó.
  • És possible que es pugui veure el vídeo si la durada de l'ús de la cançó no supera els 30 segons.

Per limitar l'ús de les cançons en altres plataformes, pots suprimir la condició Valor de coincidència amb la referència en crear la política de previsualització de Shorts.