Skep 'n beleid

Features described in this article only apply to users of YouTube Studio Content Manager. For info on general YouTube policies, learn more here.

In Studio Inhoudbestuurder is 'n beleid 'n stel reëls wat spesifiseer wat moet gebeur wanneer video's deur Content ID geëis word. Wanneer 'n video geëis word, bepaal die beleid hoe een of meer van hierdie reëls toegepas word:

Monetiseer: Laat toe dat die video met advertensies gekyk word.

Spoor na: Laat toe dat die video sonder advertensies gekyk word, en kry data oor videokyke.

Blokkeer: Laat nie toe dat die video gekyk word nie.

Om 'n beleid te skep, kies jy een of meer van hierdie reëls en voeg voorwaardes daarby, soos verwysingpassinghoeveelheid, om te spesifiseer hoe en wanneer reëls moet geld.

Voeg 'n nuwe beleid by

1. Meld aan by Studio Inhoudbestuurder.
  2. Kies Beleide  in die linkerkieslys.
  3. Kies 'n skeppingmetode:
    • Gebruik 'n bestaande beleid as 'n templaat: Kry die bestaande beleid in die lys, klik dan op Kies handeling  en dan Dupliseer. 'n Voorafgevulde templaat laai, wat jy kan redigeer om jou nuwe beleid te maak.
    • Maak 'n nuwe beleid: Klik op VOEG NUWE BELEID BY en dan Voeg nuwe beleid by.
    • Skep 'n YouTube Kortvideo-voorskoubeleid (slegs musiekmaatskappy- en verspreidervennote): Volg hierdie stappe.
  4. Voer 'n beleidnaam en beleidbeskrywing vir die nuwe beleid in.
    • Gebruik 'n naam wat die beleidhandeling opsom en duidelik onderskei van ander beleide, soos "monetiseer slegs in Frankryk."
  5. Klik op VOEG REËL BY en kies die beleidhandeling: monetiseer, volg na, blokkeer of roeteer vir resensie.
    • As jy Roeteer vir resensie kies, moet jy spesifiseer of dit van toepassing is op 'n monetiseer-, navolg- of blokkeerhandeling. Kom meer te wete oor die Roeteer vir resensie-opsie.
      Wenk: As jy wil hê dat die beleid op 'n toekomstige datum van toepassing moet wees, klik op VOEG GESKEDULEERDE BELEID BY. Kies die beleidhandeling (monetiseer, blokkeer, volg na of roeteer vir resensie). Voer die datum en tyd in UTC of jou plaaslike tyd in wanneer die beleid in werking moet tree. Volg dan die oorblywende stappe hier onder.
  6. Klik op VOEG VOORWAARDE BY om enige beleidvoorwaardes te spesifiseer. Kies tussen: passingtipe, kykerligging, gebruikervideopassinghoeveelheid of verwysingpassinghoeveelheid.
    • Wanneer jy 'n voorwaarde byvoeg, beteken dit die handeling wat jy in stap 5 gekies het, sal nie uitgevoer word tensy die voorwaardes wat jy spesifiseer, nagekom word nie.
    • Jy kan verskeie voorwaardes byvoeg. Wanneer daar meer as een voorwaarde is, geld die reël slegs wanneer aan alle voorwaardes voldoen is.
    • As jy gebruikervideopassinghoeveelheid of verwysingpassinghoeveelheid kies, voer die toepaslike kwalifikasies in: persentasie % of minute (mm:ss), is groter as, is kleiner as of is gelyk aan en jou waarde.
  7. Klik op STOOR. Die nuwe beleid sal op die Beleidebladsy wys en kan nou op opgeëisde video's toegepas word.
As jy gepasmaakte beleide gebruik, kan dieselfde beleidreëls op baie opgeëisde video's gelyktydig van toepassing wees. Wanneer jy 'n beleid wysig, word veranderinge outomaties toegepas op alle eise wat daardie beleid gebruik.

Voeg 'n YouTube Kortvideo-voorbeskoubeleid by

As jy 'n musiekmaatskappy- of verspreidervennoot is, moet jy 'n YouTube Kortvideo-voorskoubeleid skep om Kortvideo-voorskoue te steun. Skep 'n YouTube Kortvideo-voorskoubeleid:

1. Meld aan by Studio Inhoudbestuurder.
  2. Kies Beleide in die linkerkieslys.
  3. Klik op VOEG NUWE BELEID BY en dan Voeg YouTube Kortvideo-voorskoubeleid by.
  4. Voer 'n beleidnaam en beleidbeskrywing in.
  5. Voer die gewenste toelaatbare lengte in sekondes langs verwysingpassinghoeveelheid in.
    • Let wel: Die maksimum lengte van 'n Kortvideo is 60 sekondes.
  6. Klik op STOOR.
Wenk: Jy kan hierdie voorbeeld gebruik as 'n gids om 'n Kortvideo-voorskoubeleid op te stel. Jy kan ook meer te wete kom oor hoe Kortvideo-voorskoue op YouTube verskyn.

Beleidvoorbeelde

Hier onder is 'n paar algemene scenario's met instruksies oor hoe om die scenario's in beleide te vertaal.

Stel verskillende oplaaibeleide in verskillende gebiede op

Voorbeeldscenario

Ek wil my video in die VSA monetiseer, dit in Australië blokkeer en dit in Japan naspoor. Ek besit nêrens anders regte op my video nie.

Hoe om die beleid op te stel:

1. Maak seker jy stel eienaarskap vir jou bate na die VSA, Australië en Japan.
  2. Stel Blokkeer buite eienaarskap op die eis vir jou opgelaaide video.
  3. Skep 'n pasgemaakte beleid en voeg 3 reëls by: Monetiseer, Blokkeer en Volg na.
  4. Voeg die kykerligging-voorwaarde by elke reël.
  5. Vir die monetiseerreël, klik op WYSIG LANDE.
    1. Maak seker die verstek opsie Voeg geselekteerde gebiede by is gekies.
    2. Klik op Voeg gebied by en kies Verenigde State.
    3. Klik op STOOR.
  6. Vir die blokkeerreël, klik op WYSIG LANDE.
    1. Maak seker die verstek opsie Voeg geselekteerde gebiede by is gekies.
    2. Klik op Voeg gebied by en kies Australië.
    3. Klik op STOOR.
  7. Vir die navolgreël, klik op WYSIG LANDE
    1. Maak seker die verstek opsie Voeg geselekteerde gebiede by is gekies.
    2. Klik op Voeg gebied by en kies Japan.
    3. Klik op STOOR.

Die beleid hierbo sal nou tot hierdie handelinge lei:

Reël Voorwaarde
Monetiseer die video As die kykgerligging die Verenigde State is
Blokkeer die video As die kykerligging Australië is
Volg die video na As die kykerligging Japan is
Skep 'n verwysingslêer slegs vir Content ID-passing, met geen video wat publiek gesien kan word nie

Voorbeeldscenario

Ek laai 'n verwysing vir Content ID op om gebruikergegenereerde inhoud op te eis, maar ek wil nie hê iemand moet die lêer sien wat ek oplaai nie.

Hoe om die beleid op te stel:

Jy benodig nie 'n beleid vir hierdie scenario nie. Lewer die verwysingvideo deur 'n Slegs verwysing-sigbladtemplaat te gebruik. Nog 'n opsie is om die opgelaaide video op privaat te stel.

Laat aanhanger-opgelaaide snitte toe

Voorbeeldscenario

Ek wil advertensies laat loop op aanhanger-opgelaaide video's met snitte van korter as 5 minute en video's blokkeer met snitte van langer as 5 minute.

Hoe om die beleid op te stel:

1. Skep 'n gepasmaakte beleid en voeg 2 reëls by: Monetiseer en Blokkeer.
  2. Voeg die voorwaarde gebruikervideopassinghoeveelheid by elke reël.
  3. Vir die Monetiseer-reël, kies minute (mm:ss) en is kleiner as langsaan gebruikervideopassinghoeveelheid. In die tekskassie, voer 5 minute in.
  4. Vir die Blokkeer-reël, kies minute (mm:ss) en is groter as langsaan gebruikervideopassinghoeveelheid. In die tekskassie, voer 5 minute in.

Die beleid hierbo sal nou tot hierdie handelinge lei:

Reël Voorwaarde
Monetiseer die video As gebruikervideopassinghoeveelheid kleiner as 5 minute is
Blokkeer die video As gebruikervideopassinghoeveelheid groter as 5 minute is
Eis oorgeklankte weergawes van my inhoud op

Voorbeeldscenario

Ek wil hê dat oorgeklankte weergawes van my inhoud opgeëis word.

Hoe om die beleid op te stel:

Gewoonlik is dit nie nodig om aparte beleide te skep om oorgeklankte weergawes van jou oudiovisuele inhoud op te eis nie. Passingbeleide sluit by verstek beide video- en oudiovisuele passings in.

Jy het slegs 'n aparte beleid nodig indien jy oorgeklankte inhoud anders as volledige passings wil behandel. Byvoorbeeld, as jy 'n ander passingdrempel wil stel of 'n ander handeling op oorgeklankte weergawes wil toepas. Skep in hierdie scenario 'n beleid wat aparte reëls vir volledige oudiovisuele passings en vir oorgeklankte visuele passings het.

Laat Kortvideo-musiekvoorskoue toe (slegs musiekmaatskappy- en verspreidervennote)

Voorbeeldscenario

Ek wil gebruikers toelaat om 'n 30-sekonde-liedjievoorskou in Kortvideo's uit te probeer.

Hoe om die beleid op te stel:

1. Volg hierdie stappe om van Studio Inhoudbestuurder te begin, kies Beleide in die linkerkieslys.
  2. Klik op VOEG NUWE BELEID BY en danVoeg YouTube Kortvideo-voorskoubeleid by.
  3. Voer 'n beleidnaam en beleidbeskrywing in.
    1. Voorbeeldbeleidnaam: “Kortvideo-voorskou - 30 sekondes”
    2. Voorbeeldbeleidbeskrywing: “Laat Kortvideo-voorskoue van tot 30 sekondes toe”
  4. Voer 00:30 langs verwysingpassinghoeveelheid in

Die gevolglike beleid sal gebruikers toelaat om tot 30 sekondes van die ooreenstemmende liedjie te gebruik wat óf via die inproduk-Kortvideo-skeppernutsgoed óf van buite die Kortvideo-nutsgoed bygevoeg is.

Let daarop dat indien jou beleid 'n verwysingpassingvoorwaarde bevat en gebruikers kan op ander platforms toegang kry tot dele van die liedjie buite die verskafte voorskousnit, dan kan jou passingbeleid oplaaie toelaat wat hierdie dele van die liedjie buite die Kortvideo-skeppernutsgoed gebruik.

Neem byvoorbeeld 'n verskafte voorskou wat die gebruikbeleid hierbo gebruik:

• 'n Etiket lewer 'n 30-sekonde-brokkie van 'n liedjie se koorgedeelte as 'n voorskou aan YouTube, maar maak 'n brokkie van dieselfde liedjie se vers elders beskikbaar
  • Gebruikers sou video's kon oplaai met die liedjie se vers (wat buite YouTube se nutsgoed bygevoeg is) en die video kan speelbaar wees as die lengte van die liedjiegebruik nie langer as 30 sekondes is nie
  • Om buite-YouTube-gebruik van 'n liedjie te beperk, kan jy die voorwaarde vir verwysingpassinghoeveelheid verwyder wanneer jy jou voorskoubeleid opstel