Åtkomst till hanterad Google Play

Med hanterad Google Play kan organisationer implementera och hantera appar på Android-enheter och ge slutanvändare åtkomst till en Google Play Butik som har anpassats efter organisationen. Organisationer måste registrera sig hos Google för att använda hanterad Google Play och slutanvändare behöver ett konto för att få åtkomst till hanterad Google Play på Android.

Registreringsprocess för organisationer

För att starta konfigurationsprocessen loggar IT-administratören in på sin externa EMM-leverantör från tredje part och påbörjar konfigureringen av Android Enterprise (mer information finns i dokumentationen för EMM-leverantören). Personen omdirigeras till registreringsprocessen för Android Enterprise och uppmanas att ange organisationens namn och den e-postadress som IT-administratören ska använda vid inloggning och hantering av organisationen.

Från och med 2024 får alla nya organisationer som slutför den här processen en hanterad Google-domän. I vissa felscenarier kan organisationen bli uppmanad att skapa ett hanterat Google Play-konto för företag som ett alternativ.

Hanterade Google-domäner

Med hanterade Google-domäner kan kunder använda flera Google-produkter i sin organisation. Med Googles administratörskonsol kan IT-administratörer hantera dessa produkter. Google Workspace och Cloud Identity är två exempel på produkter som använder hanterade Google-domäner. Från och med 2024 kommer alla nya organisationer som använder Android Enterprise att använda hanterade Google-domäner för att hantera Android Enterprise tillsammans med andra Google-produkter.

Slutanvändare i organisationer som använder hanterade Google-domäner kan använda hanterade Google-konton för att få åtkomst till Googles tjänster, inklusive hanterad Google Play. IT-administratörer kan binda flera EMM-instanser till sin hanterade Google-domän. Varje instans har ett unikt EMM-bindnings-id (kallat Enterprise-id).

När den hanterade Google-domänen har skapats kan IT-administratörer använda den för att skapa och ta bort konton för slutanvändare och lägga till dessa identiteter på hanterade Android-enheter (via EMM).

Obs! Hanterade Google-domäner har stöd för hanterade Google-konton (rekommenderas) och hanterade Google Play-konton. Läs mer om de olika typerna av Google-konton här.

För att ge en smidig upplevelse kan EMM-leverantörer integrera iframe för hanterad Google Play direkt i konsolen så att IT-administratörer kan visa och välja ut appar. IT-administratörer kan även använda sina administratörskonton för att logga in på play.google.com/work och utföra dessa åtgärder. Åtkomsten till play.google.com/work är dock begränsad till kunder som har en enda EMM-bindning.

Obs! Ett antal Google-tjänster (till exempel Workspace Business Plus, Workspace Enterprise och Cloud Identity-premiumversionen) inkluderar avancerad slutpunktshantering. Kunderna rekommenderas att inaktivera den här funktionen inom hela organisationen eller per organisationsenhet när de använder en extern EMM för att säkerställa en konsekvent upplevelse när de registrerar Android Enterprise-enheter och använder hanterad Google Play.

Rollbaserad administration för hanterade Google-domäner

Hanterade Google-domäner har stöd för omfattande rollbaserade kontroller. IT-administratörer kan lägga till ytterligare administratörer i den hanterade Google-domänen och avancera dem till en eller flera administratörsroller. Mer information finns i Bjuda in personer att gå med i teamet och Ändra en teammedlems roll.

Hanterade Google Play-konton för företag

För organisationer som inte använder hanterade Google-domäner är hanterade Google Play-konton för företag en uppsättning användare, enheter och administratörskonton som används för att hantera appar för användarna. Organisationen kan ha flera hanterade Google Play-konton för företag. Mer information finns i Organisera hanterade Google Play-konton för företag.

Företaget får ett företags-id som mappar 1–1 till varje EMM-instans och återspeglar att EMM-instansen styr företaget och tillhörande användarkonton. Om du tar bort företaget eller tar bort företagets koppling till EMM-instansen förlorar användarna åtkomsten till Google Play, så var noga med att skydda administratörskontot.

När ett hanterat Google Play-konto för företag har skapats kan IT-administratörer använda det för att skapa och radera hanterade Google Play-konton för slutanvändare och installera dessa identiteter på hanterade Android-enheter (via EMM).

Obs! Hanterade Google-konton stöds inte för hanterade Google Play-konton för företag. Organisationer som använder ett hanterat Google Play-konto för företag kan endast använda hanterade Google Play-konton. Läs mer om de olika typerna av Google-konton här.

IT-administratörer kan också använda sina administratörskonton för att logga in på play.google.com/work för att visa och välja ut appar som ska vara synliga för de hanterade användarna. För att ge en smidig upplevelse kan EMM-leverantörer även tillhandahålla en portal direkt på konsolen, där IT-administratörer kan visa och välja ut appar i stället för att behöva navigera till play.google.com/work.

Rollbaserad administration för hanterade Google Play-konton för företag

Hanterade Google Play-konton för företag har två administratörsnivåer – administratör och ägare. Mer information om dessa roller finns i Tilldela roller i hanterade Google Play-konton.