Hantera organisationens mobila enheter

Om du har den gamla versionen av G Suite uppgraderar du till G Suite Basic för att få den här funktionen.

Du kan använda Google Mobile Management för att hantera, skydda och övervaka mobila enheter i organisationen. Du kan hantera en rad enheter, inklusive mobiler, surfplattor och smartwatches. Personer i organisationen kan använda sina personliga enheter på jobbet (BYOD) eller också kan du ge dem företagsägda enheter att använda.

Det finns två nivåer av mobilhantering – grundläggande och avancerad. Varje hanteringsnivå ger dig olika funktionsuppsättningar. Vissa avancerade funktioner, t.ex. enhetsgranskning och regler, är inte tillgängliga i alla utgåvor. Mer information finns i Jämför funktioner för mobilhantering.

Grundläggande mobilhantering

Med grundläggande hantering kan du:

• skydda företagsdata genom att kräva att mobila enheter har ett skärmlås eller lösenord
  • rensa företagsinformation från enheter om de har kommit bort eller blivit stulna
  • göra dina prioriterade jobbappar tillgängliga på Android-enheter
  • publicera och distribuera privata appar
  • se en lista över enheter som använder företagsdata i Googles administratörskonsol.

Du behöver inte göra någonting för att aktivera grundläggande hantering den är aktiverad som standard. Om du har inaktiverat den läser du Konfigurera grundläggande hantering av mobila enheter. Användare behöver inte installera någonting på sin enhet för att hantera den. De loggar in med företagets e-postadress på sin enhet.

Obs! Grundläggande mobilhantering kanske inte är aktiverat som standard för vissa konton. Mer information finns i blogginlägget (endast på engelska) Stay secure with default-on mobile management (Skydda företagsdata genom att aktivera mobilhantering som standard).

Avancerad mobilhantering

Om du vill ha mer kontroll över mobila enheter som har åtkomst till organisationens data använder du avancerad hantering. Du kan:

• tillämpa starkare enhetslösenord.
  • Gör dina prioriterade jobbappar tillgängliga för användare i en katalog över rekommenderade appar (Android och iOS).
  • Håll isär jobbappar och personliga appar på Android-enheter med en jobbprofil.
  • Begränsa åtkomst till enhetsinställningar och funktioner, till exempel mobilnät, Wi-Fi, skärmbilder med mera.
  • Övervaka efterlevnaden av de policyer du har konfigurerat och få rapporter om användare, enheter och operativsystem.
  • Mer information om hur du aktiverar avancerad hantering finns i Konfigurera avancerad mobilhantering