Podcasts beluisteren met Google Podcasts

Je kunt podcasts vinden en beluisteren met Google Podcasts Google Podcasts. Op een Android-telefoon of -tablet kun je het volgende doen:

Podcasts zoeken en je erop abonneren

Je kunt je abonnementen bovenaan Google Podcasts bekijken. Als je je wilt afmelden voor een podcast, open je deze en tik je op Geabonneerd.

Specifieke podcasts ontvangen

1. Open Google Podcasts Google Podcasts.
  2. Tik op Zoeken Zoeken.
  3. Geef de naam van de podcast op.
  4. Tik op de podcast en dan Abonneren.

Meer podcasts vinden

• Scroll omlaag naar gedeelten zoals Top-podcasts en Trending.
  • Zoek naar een onderwerp dat je interesseert, zoals sport of nieuws.

Afleveringen zoeken en afspelen

Een aflevering zoeken van een podcast waarop je bent geabonneerd

1. Open Google Podcasts Google Podcasts.
  2. Ga als volgt te werk:
    • Alle beschikbare afleveringen van een podcast bekijken: Tik op de podcast.
    • Details van een aflevering bekijken: Tik op de naam van de aflevering.
    • Nieuwe, lopende of gedownloade afleveringen bekijken: Scroll omlaag naar 'Voor jou'. Tik op het gewenste type afleveringen.

Tip: Als je naar de hoofdpagina wilt terugkeren, tik je in de linkerbovenhoek op Google Podcasts Google Podcasts.

Een aflevering van een podcast afspelen

1. Tik bij de aflevering op Afspelen Afspelen. Op een detailpagina tik je op Aflevering afspelen.
  2. De aflevering wordt onderaan het scherm weergegeven.
  3. Voor meer besturingselementen tik je op de aflevering onderaan het scherm. Je kunt pauzeren, vooruit- of terugspoelen, de snelheid wijzigen en stiltes verkorten.

Je downloads beheren

Afleveringen downloaden
  1. Tik op een aflevering.
  2. Tik op Downloaden Downloaden.
Wijzigen wanneer downloads worden verwijderd
Standaard verwijdert Google Podcasts gedownloade afleveringen:
  • 24 uur nadat je de podcast hebt beluisterd
  • 30 dagen nadat de podcast is gedownload
Ga als volgt te werk om deze tijden te wijzigen:
  1. Tik op Meer en dan Instellingen Instellingen.
  2. Tik op Voltooide afleveringen verwijderen en kies wanneer dit moet gebeuren.
  3. Tik op Onvoltooide afleveringen verwijderen en kies wanneer dit moet gebeuren.
Zelf downloads verwijderen
Ga als volgt te werk:
  • Een specifieke aflevering verwijderen:
    1. Tik op de aflevering.
    2. Tik op Gedownload Gedownload en dan Download verwijderen.
  • Alle gedownloade afleveringen verwijderen:
    1. Tik onder 'Voor jou' op Downloads.
    2. Tik op Meer Meer en dan Alle downloads verwijderen.

Je podcasts beheren

Volgorde wijzigen of afmelden
  1. Open Google Podcasts Google Podcasts.
  2. Tik op Instellingen Instellingen en dan Je podcasts bewerken Podcasts bewerken.
  3. Breng de gewenste wijzigingen aan.
    • Als je de volgorde wilt wijzigen, versleep je elke podcast die je wilt verplaatsen.
    • Als je je wilt afmelden, tik je op elke podcast die je niet meer wilt hebben en dan Verwijderen Verwijderen.
Een podcast toevoegen aan je startscherm
  1. Open de pagina van de podcast.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Toevoegen aan startscherm.
Als je een podcast van je startscherm wilt verwijderen, sleep je deze naar Verwijderen.
De site van een podcast bezoeken
  1. Open de pagina van de podcast.
  2. Tik op Meer Meer.
  3. Tik op Website bezoeken Website bezoeken.
Bij bepaalde podcasts kun je op € Doneren tikken om een donatiepagina te openen.