Een plaats uit de zoekresultaten van Google naar je telefoon verzenden

Wanneer je op Google naar een plaats zoekt, kun je deze naar je telefoon of tablet verzenden zodat je de gegevens onderweg kunt gebruiken.

1. Zorg dat je op je computer en je mobiele apparaat bent ingelogd op hetzelfde Google-account.
  2. Zoek vanaf je computer op Google naar een plaats.
  3. In het informatievenster dat wordt weergegeven, zie je de optie 'Naar je telefoon verzenden'. Selecteer Verzenden en kies waar je de informatie naartoe wilt verzenden.
  4. Je ontvangt een melding op je mobiele apparaat. Tik op de melding om de plaats te openen in de Google Maps-app.

Opmerking: Je kunt ook Google Maps gebruiken om een plaats naar je telefoon te verzenden.

Problemen oplossen

Apparaat wordt niet weergegeven

Als je telefoon of tablet niet wordt weergegeven wanneer je 'Verzenden' selecteert, moet je je apparaat wellicht aan je Google-account koppelen.

1. Zorg dat je de nieuwste versie van de Google Maps-app gebruikt.
  2. Log op je computer en je mobiele apparaat in op hetzelfde Google-account.
    • Inloggen op je computer: Ga naar Google. Selecteer Inloggen of je accountprofiel in de rechterbovenhoek.
    • Inloggen op je telefoon of tablet: Open de Google Maps-app Maps. Zoek rechtsboven naar de profielfoto van je Google-account. Als je niet hetzelfde account ziet staan als je op je computer hebt gebruikt, tik je op de profielafbeelding en dan Nog een account toevoegen.
  3. Volg de stappen om meldingen in te schakelen voor je apparaat.
  4. Wacht enkele minuten en voer vervolgens je zoekopdracht opnieuw uit op je computer.
Meldingen worden niet ontvangen

Als je geen meldingen ontvangt, heeft je telefoon of tablet mogelijk geen verbinding met het netwerk. Zorg ervoor dat je data- of wifi-verbinding is ingeschakeld en dat je meldingen hebt ingeschakeld.

Android

Discover inschakelen op je Android-telefoon of -tablet:

1. Zorg dat je de nieuwste versie van de Google-app gebruikt.
  2. Open de Google-app Google-app.
  3. Tik rechtsonder op Meer Meer en dan Instellingen en dan Algemeen.
  4. Schakel Discover in.

Meldingen inschakelen op je Android-telefoon of -tablet:

1. Zorg dat je de nieuwste versie van de Google-app gebruikt.
  2. Open de Google-app Google-app.
  3. Tik rechtsonder op Meer Meer en dan Instellingen en dan Algemeen.
  4. Schakel Meldingen weergeven in.

iPhone en iPad

Meldingen inschakelen op je iPhone of iPad:

Meldingen inschakelen vanuit de app Instellingen

1. Open de app 'Instellingen'.
  2. Tik op Meldingen.
  3. Scroll omlaag en tik op Google Maps.
  4. Schakel Meldingen toestaan in.

Meldingen van Google Maps inschakelen

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan Meldingen.
  3. Schakel Verzonden uit desktop-Maps in.