Eten bestellen met Google

Je kunt eten bij restaurants bestellen in de zoekresultaten of via de Google Assistent op je telefoon (alleen in de Verenigde Staten). Welke restaurants je kunt kiezen, is afhankelijk van hun bezorgopties.

Als je op deze manier eten wilt bestellen, moet je in het Engels in de Verenigde Staten of India bestellen.

Als je eten bestelt in de Verenigde Staten, ziet je bestelling er iets anders uit als je Doordash kiest als provider.

Stap 1: Een restaurant kiezen

In de zoekresultaten
  1. Ga naar Google.
  2. Geef een zoekopdracht op voor een restaurant. ​Scroll omlaag tot je informatie en afbeeldingen voor het restaurant ziet.
  3. Kies een besteloptie.
    Opmerking: Als je geen knop voor het plaatsen van een bestelling ziet, is het restaurant niet beschikbaar.
  4. Controleer je bezorgadres. Als je je adres wilt toevoegen of wijzigen, tik je op Bewerken Bewerken.
  5. Kies de providerservice die je wilt gebruiken.
Via de Google Assistent
  1. Open de Google Assistent op je telefoon.
  2. Zeg of typ een zoekopdracht voor een restaurant.
  3. Tik onderaan het scherm op Delivery (Bezorgen) of Pickup (Ophalen).
  4. Kies de providerservice die je wilt gebruiken.

Stap 2: Je gerecht kiezen

1. Kies het gewenste gerecht op het menu. Als je de Google Assistent gebruikt, kun je niet zeggen wat je wilt bestellen.
  2. Je kunt zo nodig opties kiezen of een notitie toevoegen, bijvoorbeeld welke toppings je wilt of vragen om een vegetarische versie van het gerecht.
  3. Selecteer Add to order (Toevoegen aan bestelling).
  4. Als je een ander item wilt toevoegen, kies je dit op het menu.

Stap 3: Afrekenen

1. Controleer je bestelling. Als je je telefoon gebruikt, tik je op Go to order (Ga naar bestelling).
  2. Selecteer Checkout (Afrekenen).
  3. Selecteer Place order (Bestelling plaatsen). Je ontvangt een e-mail met een kopie van je bon.
    • Opmerking: Als je je CVC opgeeft om een betaalmethode te gebruiken, zie je mogelijk een tijdelijke afschrijving in je account. De kosten worden teruggeboekt nadat je kaart is geverifieerd.

Afhankelijk van de providerservice en het restaurant kun je statusupdates ontvangen.

Problemen met besteld eten oplossen

Voor hulp bij je:

Gerelateerde artikelen voor bedrijven